CHP'li Tekin: 100 Yaşındaki Evren'i Bırak Yasalarına Bak

CHP'Lİ TEKİN: 100 YAŞINDAKİ EVREN'İ BIRAK YASALARINA BAK - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümete '100 yaşındaki Evren'le hesaplaşmayı bırak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümete '100 yaşındaki Evren'le hesaplaşmayı bırak.12 Eylül döneminde parti hukukunun önünü kesmiş,...
Bu haber 2013-10-02 15:59:02 eklenmiş ve 455 kez görüntülenmiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümete "100 yaşındaki Evren'le hesaplaşmayı bırak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümete "100 yaşındaki Evren'le hesaplaşmayı bırak. 12 Eylül döneminde parti hukukunun önünü kesmiş, anti-demokratik siyasi partiler yasasını hadi değiştirelim" diye seslendi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (Myk) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Tekin, Myk gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki en temel sorunların göz ardı edildiğini ifade ederek, bunların başında "53 vatandaşın hunharca katledildiği" Reyhanlı'daki patlamanın geldiğini belirtti.

-"53 İNSANIMIZIN HAYATINI KAYBETMESİNDE SUÇ ORTAKLARINDAN BİRİSİNİZ"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın patlamayla CHP arasında bağlantı kurduğunu, bazı bakanların da bu yönde açıklamalar yaptığını ve internetten araştırıldığı zaman söylenen bütün bu "rezil cümlelerin" görülebileceğini kaydeden Tekin, gelinen noktada ise El Kaide'nin bu eylemi üstlendiğini belirtti. Tekin, "Şimdi bu cümleleri kullanan Başbakan ne diyecek? Bir şey demeyecek mi? İtiraz etmiyorum, bu tür terör örgütleriyle yakın ilişkileriniz, işbirliğiniz olabilir. Eğer bugün suskun kalıyorsanız, bu terör örgütünün bu demecine bile cevap veremiyorsanız, hani bir deyim var ya "Her türlü ortaklık bozulur, suç ortaklığını bozamazsınız' diye, siz de ne yazık ki 53 insanımızın hayatını kaybetmesinde suç ortaklarından birisiniz."

El Kaide'nin şimdi de "Sınırları açmazsanız Türkiye'yi de vururuz' dediğini belirten Tekin, "Türkiye'nin suskunluğu, basının görmezden gelmesi çok vahim bir olay. Suriye ile bir dönem kardeş ilişkisi olan Sayın Başbakanın, kardeşini bırakıp terör örgütleriyle işbirliği yapması kabul edilemez. Kısacası, 53 vatandaşımızın katilinin kim olduğu çok net şekilde ortaya çıkmıştır ama bu saate kadar iktidar yetkililerinin söyleyecekleri tek bir söz olmaması şaşırtıcı bir olay" diye konuştu.

-KÖŞE YAZARLARINA KİTAPÇIK-

Başbakan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'ni eleştiren Tekin, CHP'nin aylar önce Türkiye'nin demokratikleşmesine ilişkin hazırladığı çalışmaların olduğunu hatırlattı. Tekin, toplumun tüm kesimleriyle işbirliği içerisinde hazırlanan ve demokrasinin önündeki engelleri ortaya koyan bu çalışmaların görmezden gelinmesinin iyi niyetli yaklaşımlar olmadığını ifade ederek, eleştirdiği bazı köşe yazarlarına da CHP tarafından daha önce kamuoyuyla paylaşılan "Toplumsal Barışı Demokrasi ile Güvence Altına Almak" ve "Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi" adlı kitapçıkları göndereceğini belirtti.

-"DEMOKRASİ ÖNCE SİYASİ PARTİLERİN MUTFAĞINDAN İŞLETİLİR"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekin, Kılıçdaroğlu'nun "seçim barajı yüzde 3'e insin" önerisine Başbakan'ın verdiği olumsuz yanıtın hatırlatılması üzerine, "Demokrasiyi kirletmeyelim diyorum, Sayın Başbakanın demokrasinin içeriğini iyi okuması gerekiyor" dedi. Demokrasinin birinci önceliğinin, milletin kendi kaderini kendisinin tayin etmesi olduğunu belirten Tekin, "Bir demokrasi paketinde siyasi partiler yasası olmaz mı? Hani siz 12 Eylül dönemi, Evren'le hesaplaşıyordunuz? 100 yaşındaki Evren'le hesaplaşmayı bırak, 12 Eylül döneminde parti hukukunun önünü kesmiş, anti-demokratik bir siyasi partiler yasasını hadi değiştirelim. Demokrasi önce siyasi partilerin mutfağından işletilir" dedi.

-"KUŞ DA ÇIKABİLİR, CİVCİV DE ÇIKABİLİR, GEÇECEKLER BUNLARI"-

Evrensel hukuk kurallarının ve demokrasinin işlediği ülkelerde, yurttaşların kendi kaderlerini kendilerinin tayin ettiklerini ifade eden Tekin, "Çok merak ediyorsunuz, "şurada adayınız kim olacak' diye, bize soruyorsunuz. Bu Türk demokrasisinin en ağır ayıplarından bir tanesidir. Eğer İstanbul'un, Ankara'nın, Çorum'un, Ardahan'ın, Antalya'nın adayına karar verilecekse o kararı oradaki yurttaşlarımızın kendisi vermesi gerekiyor. "Hayır', kim verecek, demokrasi paketini açan saltanat verecek" diye konuştu.

CHP'nin yüzde 10 seçim barajıyla ilgili verdiği kanun teklifini hatırlatan Tekin, "En azından makul düzeyde yüzde 5, yüzde 3 bunlar tartışılabilir. Bunun hayata geçirilmesi mücadelesine devam edeceğiz" dedi.

Tekin, "Tavrınız ne olacak" sorusuna, "Tavrımız açık. Günaydın Başbakan. Biz 2011 yılında yüzde 10 barajıyla ilgili, siyasi partiler yasasıyla ilgili kanun teklifi vermişiz. Tam 3 yıldır CHP'nin vermiş olduğu son derece demokratik bu iki maddenin tartışılmayıp sadece Başbakan atmış ortaya, ne olduğu muamma Yüzde 3 de olabilir, kuş da çıkabilir, civciv de çıkabilir Geçecekler bunları" diye konuştu.

-"İNSANLARIN ÖLÜSÜNE SAYGI DUYULMAYAN BİR ÜLKEDE DEMOKRASİDEN BAHSETMEK BÜYÜK AYIP"-

Tekin, İstanbul Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda öldürülen Hasan Ferit Gedik cenazesinin defnedilememesiyle ilgili bir soru üzerine de, "Bir iktidar insanların sağlığına saygı duymayabilir ama bir ülkede insanların ölüsüne de saygı duyulmuyorsa o ülkede demokrasiden o ülkede özgürlükten bahsetmek büyük bir ayıp olur. Gencecik bir çocuğumuzun çeteler tarafından katledildi. Devletin 24 saat içinde bunu çözmesi gerekirken, bununla meşgul değil, çeteler tarafından öldürülmüş gencecik, pırıl pırıl bir çocuğumuzun 48 saattir yaşadığı sürece bakın. Sadece bu kardeşimiz değil, Gezi Parkı eylemlerinden dolayı öldürülmüş 6 arkadaşımızın tamamına bu zülüm yapıldı" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

ETİKETLER : CHP'li Tekin: 100 Yaşındaki Evren'i Bırak Yasalarına Bak
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA