Dicle Üniversitesi Dortmund Üniversitesi ile Protokol İmzaladı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DORTMUND ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL İMZALADI - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Dortmund Üniversitesi Eğitim Fakültesi arasında işbirliği amacıyla protokol imzalandı.
Bu haber 2013-10-02 13:59:02 eklenmiş ve 424 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Dortmund Üniversitesi Eğitim Fakültesi arasında işbirliği amacıyla protokol imzalandı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel ve Dortmund Üniversitesi Eğitim Fakültesi yetkilileri, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı makamında ziyaret ederek imza törenini gerçekleştirdi. İmza törenine İsviçre St. Gallen Eğitim Fakültesi ve Duhok Üniversitesi Eğitim Fakültesi yetkilileri de katıldı. Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun birçok üniversitesi ile olan işbirliği çalışmalarına; St. Gallen Üniversitesi ile birlikte Dortmund Üniversitesi'ni de eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Duhok Üniversitesi'ni de bu organizasyona katmak istediklerini söyledi. Saraç, öğrenci akademisyen değişimi ve ortak bilimsel projeler yürütme konusunda anlaştıklarını ve bu işbirliği çerçevesinde güzel projelere imza atacaklarını belirtti.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, Dortmund Üniversitesi ile imzalanan protokolden ötürü oldukça mutlu olduklarını kaydetti. Amaçlarının işbirliği ağlarını geliştirmeye devam etmek olduğunu belirten Yücel, öğretmen eğitimi konusunda yeterli seviyeye ulaşmaya çalıştıklarını aktardı.

Öğretmen eğitimi konusunda kendilerinin oldukça yüksek potansiyele sahip olduklarını ve bu konuda aynı şekilde geniş bir alt yapıya sahip olan Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile işbirliğinin önemine vurgu yapan Dortmund Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Thomas Goll, ortak birçok çalışma yapmak istediklerini belirtti.

Yapılan imza törenine katılan İsviçre St. Gallen Üniversitesi yetkilisi Lucas Oberholzer, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile yürüttükleri işbirliğinden oldukça mutlu olduklarını ve bunu daha ileri taşımak istediklerini dile getirdi. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Dicle Üniversitesi Dortmund Üniversitesi ile Protokol İmzaladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA