İşkur Karslı İşverenleri Teşvik Fırsatlarından Yararlanmaya Davet Etti

İŞKUR KARSLI İŞVERENLERİ TEŞVİK FIRSATLARINDAN YARARLANMAYA DAVET ETTİ - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, kurumlarınca sağlanan teşvik fırsatlarından Karslı işverenlerin yararlanması gerektiğini belirtti.
Bu haber 2013-10-02 12:59:02 eklenmiş ve 446 kez görüntülenmiştir.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, kurumlarınca sağlanan teşvik fırsatlarından Karslı işverenlerin yararlanması gerektiğini belirtti.

Bulut, Türkiye genelinde uygulamaya konulan ve istihdama katkıda bulunan iş yerlerine teşviki kapsayan bu fırsattan Karslı işletme sahiplerinin de yararlanmasını gerektiğine dikkat çekti.

İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, kurumları tarafından işverenlere verilen teşviklerin istihdamın artırılması amacıyla önemli fırsatlar sağladığını, 6 aydan 54 aya kadar verilen sigorta pirim teşviklerinin işsizliği önlemenin yanı sıra işveren maliyetlerini düşürdüğünü söyledi.

Bulut, "Türkiye'de Kars'ta istihdamın artırılması amacıyla bu teşvikler veriliyor. Gerekli şartları taşıyan tüm işverenler bu teşviklerden faydalanabilir" dedi.

31 Aralık 2015'e kadar İŞKUR'a başvuran işverenlerin teşviklerden faydalanabileceğine ifade eden Yusuf Bulut; "Özel sektör iş yerleri tarafından işe alınan her bir sigortalı için sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı işe alındıkları tarihten itibaren İŞKUR tarafından karşılanacak. Özel sektör iş yerlerinin bu teşviklerden yararlanabilmeleri için işe aldıkları kişilerin 6 ay süredir işsiz olmaları ve son 6 aylık sigortalı çalışan ortalamasına ilave olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Yusuf Bulut, 18-29 yaş arası erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların 48 ay, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yükseköğretimi bitirenlerin veya İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından mezun olanların 36 ay, hiçbir belge veya niteliğe sahip olmayanların ise 24 ay süreyle teşviklerden yararlanabileceğini vurguladı. - Kars

ETİKETLER : İşkur Karslı İşverenleri Teşvik Fırsatlarından Yararlanmaya Davet Etti
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA