Diyarbakır'da 20 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi

DİYARBAKIR'DA 20 BİN KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ - Diyarbakır'ın Lice İlçesi Bağlan köyünde gerçekleştirilen narko terör operasyonunun ayrıntılarını Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç açıkladı.
Bu haber 2013-10-02 11:59:02 eklenmiş ve 441 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Valiliği içerisinde bulunan İl Dernekler Müdürlüğü toplantı salonunda İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Hilmi Atalay ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile kameralar karşısına geçen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Lice'nin Bağlan Köyü yakınlarındaki operasyonla ilgili bilgileri verdi.

Diyarbakır halkını uyuşturucu belasından uzak tutmak için bütün kurumlarla büyük bir çaba içerisine girdiklerini ifade Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 2013 Mayıs ayından itibaren uyuşturucuya yönelik 198 operasyon yapıldığını ve bu operasyonlarda 47 Milyon 893 bin kök kenevirin imha edildiğini söyledi.

PİYASA DEĞERİ 85 MİLYON TL

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Bağlan Köyü yakınlarında dün yapılan operasyonun 350 Jandarma ve polis gücünün yanı sıra yer ve hava araçlarıyla icra edildiğini ifade eden Vali Kıraç, "Operasyon 2 bin metre kare alanda tüm tedbirler alınarak yapıldı. 20 bin kök kenevir ele geçirildi. Bu 19 ton toz, 4 ton kubar, 23 ton uyuşturucu madde demektir. Piyasa değeri 85 milyon TL'dir. Operasyona katılan jandarma ve polisimize tebrik ediyorum" dedi.

DİYARBAKIR EDEBİYATLA, ŞİİRLE ANILMALI

Bölgede güvenlik güçlerinin özellikle uyuşturucu konusunda son derece hassas davrandığını dile getiren Vali Kıraç, Diyarbakır halkının da uyuşturucuyla mücadeleye büyük destek verdiğini belirterek, "Diyarbakır halkı uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar istemiyor. Bu kötü alışkanlığın Diyarbakır'a hiçbir faydası yok ve Diyarbakır'ın imajını bozuyor. Diyarbakır halkının verdiği destek ile bundan sonra da uyuşturucu belası ile mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Vali Kıraç, Diyarbakır'ın artık terörle uyuşturucu ile anılmak yerine, Edebiyat, şiir ve sempozyumlarla anılması ve dünya gündeminde bu etkinliklerle bilinmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ ASLİ GÖREVİNE DÖNDÜ"

Basın mensuplarının çözüm sürecinin uyuşturucu operasyonlarındaki etkisiyle ilgili sorusuna Vali Kıraç, "Çözüm süreci kesinlikle etkili oldu. Güvenlik güçleri asli görevleri olan önleyici zabıta işlerine yani asli işlerine döndü. Daha evvelde asıl yaptığı terörle mücadeleydi. Terörle mücadele istisnai bir durumdur. Güvenlik güçlerinin asil işi halkın huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamaktır. Önleyici zabıta görevlerini yerine getirerek suç oluşmadan önlemektir" şeklinde konuştu.

"BİRİN BİNİN ÖNEMİ YOK"

Operasyonda ele geçirilen 20 bin kök kenevirin 4 milyon insanı zehirleyebileceğini ifade eden Vali Kıraç, "Aslında birin binin önemi yok. Biz 'bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüştür' felsefesinden gelen bir milletiz' dolayısıyla bir insan mağduriyeti var. Vicdani ve insani sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerine noktaladı.

Engin ÖZTÜRK

ETİKETLER : Diyarbakır'da 20 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA