Kürtlerin Şeriatı Türklerin Hakikati


Bu makale 2022-12-04 15:51:16 eklenmiş ve 744 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

 

Kürtlerin Åžeriatı Türklerin Hakikati

ANALÄ°Z • POLÄ°TÄ°KA

WRÄ°TTEN BY: UÄžUR GÜNEY SUBAÅžI4 ARALIK 2022

“Hocam” demiÅŸ hocasının sadık müridi; “Åžeriat nedir, tarikat nedir, hakikat nedir?” “Anlatayım evladım” demiÅŸ hocası. “Åžu ÅŸadırvan’da abdest alan üç mümini görüyorsun deÄŸil mi? Ä°ÅŸte senden o üç müminin ensesine birer kez patlatmanı istiyorum.” “Aman hocam nasıl olur!” demiÅŸ hocanın müridi. “Yahu patlat, bir ÅŸey olmaz. Aradığın soruların cevabı orada” demiÅŸ hoca.

 

Mürit birinci mümine doÄŸru sessizce yönelerek o sırada huÅŸu içerisinde abdest alan müminin ensesine bir kez patlatmış. Mümin tüm hışmıyla dönerek kendisine vuran müride aynı ÅŸiddetle karşılık vermiÅŸ. Sonra ikinci mümine yönelmiÅŸ mürit. Onun da ensesine bir kez patlatmış. Tokadı yiyen mümin arkasına dönerek sadece bakmış. Son olarak bir diÄŸer mümine yönelen mürit aynı ÅŸekilde vurmasına raÄŸmen, ensesine tokadı yiyen mürit arkasına bile bakmayarak abdest almaya devam etmiÅŸ!

 

Yanına dönen müridine; “Bak ÅŸimdi evladım” demiÅŸ hocası. “Åžeriat, ilk mümindi. Sen ona vurdun, o da döndü sana vurdu. Tarikat, ikinci mümindi. Sen ona vurdun, o da vuranın sen olduÄŸunu görmesine raÄŸmen buna kimin vesile olduÄŸunu görmek istedi. Hakikat ise son mümindi. Sen ona vurdun. O da ‘Biz zaten tokat yemek için bu dünyaya gelmiÅŸiz!’ diyerek abdest almaya devam etti!.”

 

AKP parti devletini yöneten ya da yönetenler, Kürtlere dair “hakikat”ın aslında “Kürtlerin ÅŸeriatı” olduÄŸunu; yani enseye atılan sinsi bir tokata karşılık benzer sertlikte bir tokatla karşılık verilemese bile, Kürtlerin hiçbir ÅŸey olmamış, yaÅŸanmamış gibi sessizce abdest almaya devam etmeyeceklerini ve ÅŸeriatlarının gereÄŸi olarak her türden zulme ve adaletsizliÄŸe karşı bu topraklarda son kiÅŸi kalana dek sonuna kadar direneceklerini çok iyi bildikleri için, hemen hemen her seçim öncesinde olduÄŸu gibi bulabildikleri, bulamasalar bile “derin devlet” laboratuvarında itinayla ürettikleri her kanlı tuÅŸa tüm güçleriyle, tüm imkanlarıyla abanarak derin ekonomik problemlerle adeta nefes alamaz hale gelen bu ÅŸaÅŸkın halkı ve tabii muhalefeti “Kürt kanı” ya da Kürt kavgası üzerinden bir kez daha hipnozlamayı kolayca baÅŸardılar.

 

Böylece hem memleket insanını “Ya vatandan yanasındır, ya da terörden!” vicdansız ikilemenin içerisine sinsice hapsederek ekonomiyle birlikte adalet alanındaki o iflah olmaz çuvallamalarının üzerini sessiz sedasız örtme ÅŸansını elde ettiler; hem de ÅŸu son Taksim saldırısında gördüÄŸümüz gibi saldırının fail ya da faillerinin belli olmamasına ve tüm iÅŸaretlerin iktidarın Suriye’de desteklediÄŸi dinci, ÅŸeriatçı vahÅŸileri göstermesine raÄŸmen bu alçak saldırıyı Suriyeli Kürtlerin üzerine bir çırpıda yıkarak bu provokasyondan Suriye’ye düzenlenecek olan askeri bir operasyonda kullanılmak üzere imal edilmiÅŸ, hesaplanmış “intikam çığlıkları” devÅŸirdiler.

 

Üstelik bunu, içerisinde CHP ve Ä°YÄ°P gibi pabucumun muhaliflerinin de olduÄŸu korkak, silik partileri milli bir mutabakat cephesi etrafında bir kez daha birleÅŸtirerek; ya da bir anlamda onları arkalarında yeniden hizaya sokarak baÅŸardılar. AKP’den ölümüne nefret etmeme raÄŸmen bu konuda haklarını teslim etmem gerekiyor ki, gerçekten müthiÅŸ bir iÅŸ baÅŸarıyorlar. Fayda maksimizasyonu diye buna derim ben.

 

Hani Manchester City takımının nasıl ve kimlerle gol atacağı tüm rakipleri tarafından gayet bilinmesine raÄŸmen, City’nin rakiplerine hemen hemen her maç bir kamyon dolusu gol atması rakipleri tarafından bir türlü engellenemiyor ya, AKP’nin bu seçim kazanma stratejisini de ben City’e karşı o bir türlü “alınamayan” önlemlere benzetiyorum!. Herkes sizin seçimi nasıl kazanacağınızın, seçim sürecinde neler yapacağınızın gayet farkında; ama bunun önlemek için kimsenin elinden hiçbir ÅŸey gelmiyor!

 

Ben ÅŸahsen memlekete çok pahalıya mal olan bu kanlı kısır döngünün, abdest alırken sürekli olarak ensesine tokadı yiyen ve zamanla bu durum onun “hakikati” haline dönüÅŸen Türk müminlerinin; “Biz tokat yemek için bu dünyaya gelmedik arkadaÅŸ!” diyerek tıpkı “ÅŸeriat” sahibi Kürt mümin komÅŸularının yaptığı gibi ensesini gözüne kestirenlere karşı aynı ÅŸekilde karşılık vermeleriyle; yani bir anlamda koltuklarının derdine düÅŸmüÅŸ cari iktidarlar tarafından kendileriyle hiçbir problemi olmayan Kürtlere karşı kullanıldıklarının bi zahmet farkına varmalarıyla kırılacağına inanıyorum. Bunun dışında esenliÄŸe dair herhangi bir çıkış göremiyorum.

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA