Havalimanımız Var Ama Uçamıyoruz..!


Bu makale 2022-11-26 10:54:50 eklenmiş ve 375 kez görüntülenmiştir.
Murat AkkuÅŸ

Havalimanımız Var Ama Uçamıyoruz..!

 

IÄŸdır’daki temel sorunlardan biri de kara ve hava yolu ulaşımıdır. UlaÅŸamama sorunumuz var. Kara trafiÄŸi hem ÅŸehir içinde hem ÅŸehir dışında yaÅŸam kalitemizi oldukça olumsuz yönde etkiliyor.

 

 

IÄŸdır’dan Erzurum’a altı saate ancak gidebiliyoruz. Gidip Sarıkamış’ın köy yolları arasından çıkıyoruz. Hastalarımız Erzurum ve Van yollarında can veriyor.

 

 

Güya Karslı eski UlaÅŸtırma Bakanı Ahmet Arslan hemÅŸerimizdi. Tüm ülkeye duble yol yaptı, kendi bölgesini ihmal etti? Hala Kağızman yolumuz ulaşıma açılmadı. Yollarımız tamamen dubeleÅŸmedi daha!

 

 

Gelelim IÄŸdır Havalimanımıza, çok pahalı ve kalitesiz hizmet alıyoruz. Tabi buna hizmet denilirse..!

 

Uçamıyoruz çünkü Uçak sefer sayısı çok az ve yer bulmak daha da zor. Gitmek istediÄŸimiz yerlere aktarmalı gidebiliyoruz.

 

Uçak biletleri çok pahalı… Aktarmalı uçmak ise çok daha pahalı…

 

IÄŸdır’a gelen uçaklar küçük ve eski.

 

Metropollerden gelirken nedense üvey evlat muamelesi görüyoruz. Genelde IÄŸdır ve bölge uçakları alandan uçaÄŸa otobüs ile götürülüyor. Köprüleri bize kullandırmıyorlar.

 

Uçak saatleri ayrı bir eziyet… Ä°stanbul havalimanından IÄŸdır’a uçak saat altıda var. Ä°ki saat öncesinde yani saat sabahın dördünde havalimanında olmanız lazım… Bir saatte yol sürer velhasıl gece üçte yola revan olman lazım. Yani Ä°stanbul’dan IÄŸdır’a gelecekseniz o gece uyumamanız gerekir. Ä°nince de ertesi günü de yatıp dinlenerek geçirmeniz gerekir. Anlayacağınız IÄŸdır seferiniz için iki gününüz gidiyor.

 

Özellikle okul, tatil, dini bayramlar, Newroz bayramı ve AÅŸura zamanlarında gidiÅŸ dönüÅŸ bilet almak çok daha zorlaşıyor. IÄŸdır’dan uçak bulamayanlar Kars, AÄŸrı, Erzurum ya da Van üzerinden seyahat etmek zorunda kalıyorlar. Ancak oralardan bilet bulabiliyorlar.

 

Bölge uçaklarında Kürtçe ve Farsça anonslar yok maalesef. BilindiÄŸi gibi IÄŸdır havalimanını Ä°ranlı ve Azerbaycanlıların yanı sıra DoÄŸubayazıtlı ve Kağızmanlılarda kullanıyor.  

 

Havalimanının mimarisinde de eksiklikler var. Salon çok küçük, GiriÅŸ, çıkış ile otopark giriÅŸi aynı güzergâhta. Xray cihazlarının konumlanma ÅŸekli dar alanda, Velhasıl Havalimanımız seyahat edenlere yönelik tasarlanmamışta sanki deneme amaçlı bir tasarım gibi duruyor.

 

Havalimanımız var ama uçamıyoruz, uçsak bile çok para verip uçuyoruz. ÖÄŸrenciler, hastalar, gurbetçiler zor durumda. Ulaşım sorunları yıllardır var ancak her geçen gün daha da büyüyor. Ve buna alışmak istemiyoruz!

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA