TIRO-VIRO-ZIRO.. BİZİM TEMNSİLCİLERİMİZ OLMUŞLAR..


Bu makale 2022-11-22 09:17:41 eklenmiş ve 1160 kez görüntülenmiştir.
Semsettin Senel

TIRO-VIRO-ZIRO.. BİZİM TEMNSİLCİLERİMİZ OLMUŞLAR..

 

Yaz benim memleketimin hallerini de yaz gazeteci kardeş doğru olanları yanlış yapanları, satanlarında yaz.

 

Bizler çocukken köylerde bilmeceler sorardık birbirimize sohbetler ederdik bazı şeylerin farkında değilmişiz meğer. Zor olan bir bulmacaydı kimse cevabınızda veremedi hep cevabını arardık derki  (Biri yiyer doymaz, biri  gider gelmez, birinde yatar kalkmaz bu nedir derlerdi )kimse cevabınızda veremezdi bende memleketimin halkına soruyorum bu nedir?

 

 

Misali gerçekten ülkemin gerçekleri neyse Ardahanımında kaderi bu galiba. Güya memleketim Ardahan’ın sorunlarını tartışacaklar çözüm üretecekler aşığın dediği gibi kim bunlar (Tıro ,zıro,mıro,selo,melo,birde bizim lolo, yani ilinin federasyonu yok, Buyuk STK yok, 3-5 siyaset stk zübüğü ha bire STK alanı ve bölgemizle oynuyor. Buna yol veren herkesi-kesimi kınıyorum. Bir ilin, bölgenin tanıtımını tıro vıro zırolar yapamaz, bir bölgenin tanıtımını o ilin federasyonları örneğin Ardahan Dernekler Federasyonu, Kars Dernekler Federasyonu, Iğdır Dernekler Federasyonu, Ağrı Dernekler Federasyonu.. Uyanalım Serhadlılar tıro vıro zırolar bizleri aptal yerine koyuyor, biz aptalmıyız.. Biz gdümlük kullanımlık koyun sürüsümüyüz.. )ne garipki bu memleket bu kadar mı sahipsiz. Bizler bu kadar geri ve kullanılmaya elverişli vatandaşlar mıyız.. O zaman ağlamaya sızlamaya gerek yok.. Bizi isteyen istediği gibi kullanır .. Bir toplumun ülkenin düzeleceği yer alan STK lardır. İl federasyonlarının rolunu ve misyonunu tır vıro zırolar çalıyorsa.. Siz cocuklarınızında geleceğini satıyorsunuz haberiniz yoktur demektir. Bitr ülkenin düzeldiği düzlüğe çıktığı yer ötekinin olmadığı stk dır. STK siyaset zübüklerinin kulağını çekelim..

 

 

Biri Karsın valisi biri Iğdır’ın valisi birisi Ağrının valisi birinde bizim valimiz, peki vekili bir bizim biri karsın biri Iğdır’ın vekilleri birde güya bizim üniversitemizin Erzurum lu rektörü diğerleri kim Stk temsilcileri beden olmayan basın kafalarına göre kurum yöneticileri peki ne yaptılar tabiki hiç hepsi kandırmaca iktidara puan toplama.

 

Bu memlekete hizmet eden kurmayı vekili işadamı bunca kayda değerler gerçek memleketimin sorunlarını bilen çözmeye çalışan kurmayları nerde yazıktır ayıptır kınıyorum özümsüyorum üzülüyorum. Yeter artık yıllardır Erzurum sömürgeciliğinin himayesindeydik, şimdi Karsın Iğdır’ında sömürgeciliğini kabul etmiyorum memleketim üzerinde oynayan oyunlara son verin kirli ellerinizde üzerimizden çekin.

 

Birileri yemenin derdinde, birleri yediklerinin üstüne yatmanın, birisinde çaldıklarını alıp kaçmanın derdinde bulmacanın cevabında buymuş meğer kınıyorum yadırgıyorum bede sonuna kadar yazacağım. Buradan tüm hemşerilerimi, yürekli yiğitlerini, Bürokrasideki kurmaylarımı, çözüm üretemeyen STK larımı, Ekonomisi güçlü işadamlarımı, yatıp uyuyan basımımı duyarlılığa davet ederek saygılarımı sunuyorum.


 

SERHAT BÖLGESİ DERNEKÇİLİKLE NASIL OYNANIYOR.. TIKLAYINIZ..

 

Gazeteci yazar emekli öğretmen Şemsettin Şenel

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA