‘İki Devlet Bir Millet’ Sözde Değil, Özde Olmalı..


Bu makale 2022-10-14 11:11:06 eklenmiş ve 302 kez görüntülenmiştir.
Murat AkkuÅŸ

 

‘Ä°ki Devlet Bir Millet’ Sözde DeÄŸil, Özde Olmalı..

 

Murat AKKUÅž

 

 

Aylardır Türkiye’nin Türk Dünyasına açılan tek kapısı olan, Türkiye ile Azerbaycan’a baÄŸlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki Dilucu Sınır Kapısı kapatılmış vaziyette...

 

Bu kapının kapalı olmasının hem Nahçıvan tarafına hem de Türkiye tarafına ekonomik ve sosyal zararı çok büyük boyutlardadır.

 

Günümüzde dünyanın hiç bir yerinde pandemi gerekçe gösterilerek, sınır kapıları kapatılmazken her neden ise! Dilucu Sınır kapısı aylardır pandemi gerekçesiyle Azerbaycan’ın tek taraflı kararıyla kapalı durumda..!

 

“Bir Millet Ä°ki Devlet” deniliyor ama Nahçıvan’a giden Türk araçlarına özellikle de tırlara 100 Litre motorini 110 Manat’a verirken kendi vatandaÅŸlarına ise 80 Manat’a veriliyor. Yakıştı mı bu ÅŸimdi ‘Bir Millet Ä°ki Devlet’ yaklaşımına. Bu sözü söyleyen güzel insan ‘özüne göre’ dememiÅŸ ki, KardeÅŸliÄŸin gereÄŸi yapılsın diye söylemiÅŸ... 

 

Birincisi Dilucu Kapısı Türkiye’nin Türk dünyasına açılan tek kapısıdır. Dünyada en son kapanan kapı olmalıydı.

 

Ä°kincisi Dilucu Kapısı Mustafa Kemal Atatürk’ün toprak mübadelesi yaparak Türk Dünyası ile baÄŸ oluÅŸturduÄŸu bir yerdir. Bu fiili durum onun aziz hatırasına yapılan bir saygısızlık deÄŸil midir?

 

Bu kapının adı Dilucu kapısıdır, daha sonra kapıya ‘Hasret kapısı, ‘Hasret Köprüsü’ denildi. Bence bu kapıya ‘sınır kapısı’da denilememlidir. KardeÅŸin kardeÅŸe açtığı kardeÅŸ kapısıdır. ‘sınır’ lafını gerekli bile bulmuyorum.

 

DoÄŸru bulmadığımız kararların kapattığı kardeÅŸ kapısı ‘eziyet kapısı’ olarak anılmasına müsade edilmemelidir.

 

Büyük lider Haydar Aliyev hayatta olsaydı bu kapı kapanır mıydı acaba? Diye düÅŸünüyor insan...

 

Bu kapıyı kapatanlar Nahcivan’ı cezalandırdıklarının farkındalar mı acaba? Nahçıvan’ın dünyayla kara baÄŸlantısını kestiklerini biliyorlar mı?

 

Günümüzde dünyada ikinci bir ülke var mı acaba Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlarını insanlarının gidiÅŸ-geliÅŸine kapatan?

 

Bu kapıyı kapatmakla komÅŸu ülkeler tarafından nasıl bir alay konusu olduklarını biliyorlar mı acaba?

 

”Bir Millet Ä°ki Devlet” dediÄŸiniz kardeÅŸ ülke Türkiye’ye tek taraflı sınırlarınızı kapattınız. Peki Türkiye’nin yıllardır Azerbaycan için sınırlarını kime kapattığını bilmem hatırlatmama gerek var mı?

 

Hiç kimse bilmiyor kapı neden kapalı. DoÄŸru düzgün anlaşılır bir açıklama yapılmadan kapatıldı. Adına ‘Koronavirüs tedbirleri’ verdiniz. Buna Ne IÄŸdırlı ne de Nahçıvanlı kimse inanmıyor bilesiniz...

 

Sahici bir açıklama yapsanız da neye göre? kime göre kapatıldı bu kapı? Bizde de bilsek ona göre Kamuoyunu aydınlatsak.

 

DüÅŸünün bir IÄŸdırlı burdan Nahçıvan’a gitsin oradan Bakü’ye gidemesin?

 

Bunu anlamak mümkün deÄŸil, yani anlayacağınız bir IÄŸdırlı Bakü’ye gitmek istiyorsa eÄŸer önce Ä°stanbul’a oradan uçakla ancak Bakü’ye gidebiliyor.

 

Sevgili siyasilerimiz ne yapıyorlar? Niye kimse bir girişimde bulunmuyor. İktidar ve ortağının temsilcileri neden sus pus?

 

Nahçıvan halkına, IÄŸdır esnafına sorun bakalım, kapının kapanmasından memnun kalan bir tek kiÅŸi var mı? Köprünün her iki yakasındaki milletimiz kapının kapalı kalmasını istemiyor. Hemen açılsın istiyor. Peki bu kardeÅŸ kapısı neden kapalı?

 

00:30

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA