ŞENEL İL FEDERASYONLARI KAİ KOMEDİSİNİ TARİHE GÖMMELİDİR..


Bu makale 2022-10-10 10:23:25 eklenmiş ve 238 kez görüntülenmiştir.
Semsettin Senel

ŞENEL İL FEDERASYONLARI 90'LARDAN BERİ OYNANAN KAİ KOMEDİSİNİ TARİHE GÖMMELİDİR..

                 

Bölge STK yapılanmamızın önemli kilometre taşlarından, aktörlerinden biri olan Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) DENETLEME KURULU BAŞKANI Şemsettin Şenel Ardahanlılar gibi Kars ve Iğdırlılarında kendi federasyonlarını kurarak 90’lardan beri süregelen kai komedisine son vermeleri gerekmektedir..

 

Serhat bölgesini, bölgemizi temsilen bir etkinlik olduğunda yetki karmaşasının yanı sıra STK alanı ile oynamak isteyenler Kars Dernekler Federasyonu, Iğdır Dernekler Federasyonunun eksikliğinden bölgemizle sonuna kadar oynamaktadırlar..

 

Bu durum hemşeri camiamızın siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel büyük kayıplar yaşamasını da beraberinde getirmektedir..

 

Artık tanıtım günlerine il federasyonları el atarak birlikte gerçekleştirmeli, köy il ilçe.. ve teneke STK alanının tanıtım günleri vb. oyunlarlşa bölgemizle oynamayı durdurmalıyız..

 

Şenel, son yazısında: Sayın basın saygıdeğer valim sevgili Başkanım, bürokraside müdürüm amirim herkesi saygıyla selamlıyorum. Ardahan’ımız 1992 yılında il olmuştur

 

Türkiye’nin 81 ilinden bir tanesi ne yazık ki halen (KAİ) Karsın Iğdır’ın gölgesinden kurtaramadık İstanbul’da yaşayan 650.000 Ardahanlının 92 tane köy derneği var dört tane ilçe federasyonu bir de tüm dernekler kapsamda Ardahan dernekler federasyonu (ARDAFED) 2017’den beri İstanbul Maltepe’de tanıtım günleri yatmaktayız. Bu yılda yine 22ve 25 aralık arası Yenikapı’da tanıtım günlerimizi yapmak için Ardahan’ın  Valiliğinden kültür müdürlüğünden onaymizi alarak bu etkinliklere katılmalarını güncellemiş olmamıza rağmen, bizden sonra Kars Ardahan Iğdır lobisinin de Ardahan Valiliğinden onay almasını garipsiyoruz.

 

Bazı siyasilerimizin baskısı tabi ki biliyoruz, bende o siyasilere soruyorum bakanlık yapmasına rahmen ılgar dağının tüneli yılda 130 metre yapılırsa ne zaman bitecek, Ayrıca trenin son durağı Ardahan olsun sedalarına cevap versinler, tamam havaalanına engel oldunuz karsta var gerek yok kaldırmaz ibarelerini duyduk. Şimdi bizde diyoruzki Ardahan’a üvey çocuk gibi bakmayı bırakın kapılarımızı açın tamamlayın tünelimizi, Nasıl ki Konya’dan ayrılan Kahraman, Gümüşhane’den ayrılan Bayburt, Niğde’den Ayrılan Aksaray nasıl il olmuşsalar hiç birliktelikleri varmı. Yanlız ne hikmetse bizim siyasilerimiz kullanmakta niye çünki Ardahan dernekleri kalabalık faliyetleri çok işlerine geliyor.Ha biz aynı toprağın insanlarıyız kardeşliğimize sözümüz olamaz saygıda duyarım

 

Yanlız Arpaçay derneğinin Ardahan dan nasıl izin alabiliyor. Artik kendi resmî kimliğimizi kabullendirelim tüm bürokraside olsun siyasetteki yetkili kardeşlerimizden rıcamız olsun. Beni ırkçı ve şoven olarak ayrıştırıcı gözüyle bakmayın hepsi bizim hemşerimiz kardeşiz. Artık 75 plakalı adını kullanalım bağışlayın saygı Sevgilerimle.

 

İSTANBULDA KAİ KOMEDİSİ SON HIZ SÜRÜYOR

ANALİZ HABER İÇİN

 TIKLAYINIZ..

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA