ŞOVENİZMİN ÇANAK YALAYICILARI.. HİÇ UTANMIYORMUSUNUZ..


Bu makale 2022-08-07 09:36:51 eklenmiş ve 413 kez görüntülenmiştir.
Anonim Yazarlar

ŞOVENİZMİN ÇANAK YALAYICILARI.. HİÇ UTANMIYORMUSUNUZ..

Yılmaz SİT

Ülkemiz yada ilimiz Ardahan sözkonusu olduğunda CHP-AKP fark etmez şöven-ırkçı tc partileri etkinliklerinde kürt kültürü edebiyatı ve değerlerine yer vermedikleri gibi faşist-ırkçı tc nin tek tip politikaları ile çaktırmadan sürekli kürd kültürüne saldırırlar..Açık ve alaeni bir şewkilde sürekli kurdleri aşağılarlar..

 

Yılmaz Sit bu konuların farkında bile olmayan, ama başkan –başkan, yönetici-yönetici diye halkın önüne çıkan özellikle kurdi STK’ların gidip bu şahıslarla boy  poz vermeleri, ilik düğmelemelerinin ne kadar çirkin  bir durum olduğunu çok mükemmel bir şekilde ifade etmiş.

 

Kürdün kurd kulturunun dengbejinin sanatçısının gazetecisinin stk sının değerlerinin adının geçmediği chp etkinliklerine, akp etkinlkiklerine katılmak Kürtlere küfürdür..

 

Yılmaz Sit’in adımıza ortaya çıkan cahil-cuhelanın yetmezliklerini sosdyolojik ve pisikolojik olarak çok iyi özetlemiş ve hiç utanmıyormusunuz diye de sorarken, halkında gerçekten kendilerini temsil edecek donanımlı insanları STK’ların başına ve yönetimine seçmesinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuş..

 

İşte O YazI:

 

ŞOVENLERDEN-ŞOVMENLERDEN UMUT BEKLIYENLER

    Yazin memlekete gidip belediye baskani ile, yerel-kamu yöneticileri ile  boy boy fotoğraf çekenler bol-bol övgüylerle bahs edenler . Nerdeyse el eteği öpenler,  geçtikte kurtarıcı yer göğe sığmıyan söylemler bütün umutların chp belediyelerine bağlayan sözüm ona sivil toplum örgütleri sözde bölge kanat önderleri bu gün hiç önünüze baktınız mı şovenizmin   Ardahan’da renklerini sergilediği .

        Bu gün halk Tv de Ardahan da bir program yapıyordu . Beldeye başkanı eski bir vekil üç beş Çıldır  âşıği tüm Aradahani temsil ediyorlardı . Azeri oyunları aybala türküleri Ardahanın kültürünü temsil ediyordu. Lafım size  Ensarin peşin takılan kürtler hiç yüzünüz kızardım bilmem.

        Proğram boyu tek laf kürt kültüründe edilmedi. Yanı yok sayıldı.  Siz şovenizmin açık yüzünü gördünüz  umarım o çektiğiniz resimlere bakar biraz düşünürsünüz.

       Birde bu arada bu forya Esenyurt a dalgalanıyor . Esenyurt başkanın reklamları ve övgüler yer alıyor . Umarım sizede şovenizimim  dalga kirani Ardahanda ki gibi vurmaz.

       Kendi değerlerini yüceltmiyen kitleler hep can yeleği olarak bir yerlerde ararsa o kitleye bir  sözüm var hüsrana mahkumsin.Hoçvan ve göle halkıda biraz zihinlerini karıştır sınlar şovenizimin gülümseyen yüzüne kanmasınlar.

          Saygılar

        Yılmaz ŞİT

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA