YOL GİDER ARDAHANA VAY ANAMA-ANAMA..


Bu makale 2022-06-06 19:14:15 eklenmiş ve 355 kez görüntülenmiştir.
Semsettin Senel

 

YOL GİDER ARDAHANA VAY ANAMA-ANAMA..

 

Sayın basın Sayın Ardahan’ın STK ‘ları nereye gidiyor.  Sayın Vekilim, Sayın belediye başkanlarım, sayın başkan yardımcılarım, sayın medya mensupları, toplumsal alanla oynayan istisnalar dışında, sayın profesörlerimiz, sayın iş adamlarımız, sayın siyası parti temsilcilerimiz,  Ardahan vakıfları Ardahan sevdalıları hepinizi seviyorum saygıyla da selamlıyorum.

 

Şairin dediği gibi iş bilenin, kılıçta kuşananındır. Ben eğitim emekçisi bir Öğretmenim 1998 de köyümün derneğini kurdum 24 yıldır STK’aların içinde mücadele veren birisi olarak diyorum ki bizler neredeyiz neler yapıyoruz.  Ardahan’ımızın bunca sorunlarına hangimiz çözüm getirip, çözüm üretebiliyoruz. Hayır yok, Ardahan’ımızın İstanbul gibi bir metropolde 3 tane Belediye Başkanı var başkan yardımcıları il ilçe başkanları, onlarca belediye meclis üyeleri var, üst düzeyde dünyaya fikir veren basını var.  92 tane köy Derneği, 5 tane federasyonu var, birde sözüm ona federasyonu olmayan konfederasyonu var, istisnalar dışında al birini vur ötekisine ha köy Derneği, ha il derneği, ha federasyon, ha konfederasyon yok birbirinden farkı..

 

Yazıktır günahtır piknik yapmakla, gece yapmakla, açılış yapmakla, gün yapmakla çözemezsiniz memleketimin sorunlarını. Kişisel egoları tatmin etmekle yol gitmez Ardahan’a. Hocam ardahana yol nasıl gider..?  

 

Vekiliyle Belediye başkanıyla siyasi temsilcisiyle iş adamıyla STK’alarıyla, basınıyla hiç bir araya gelemedik ki hepsi bir yana uyuşmadık ki, örgütlülüğümüzü ortaya koyamadık ki, elin oğlu o gücümüzü göstermedi ki nasıl gider yol Ardahan’a.

 

Neler yapmalıyız buradan başta Ardahan’ımızın kanaat önderi temsilcilerimiz bir fedakarlık yaparak öncülük yaparak diyorum ki büyüğümüz abimiz olarak Muammer başkan gibi ileri gelenlerimiz öncülük yaparak tüm bahsettiğin kurumları bir araya getirme mücadelesi sonucu herkesinde katılacağı kanısıyla memleketimin sorunları masaya yatırılarak güçlü stk örgütlülüğünü ortaya koyarak yol gider Ardahan’a kimsede yanmaz, gelecek nesiller içinde bir tarih yazarız .

 

Ardahan Kafkasların siyasi, ticari tarihi turistik başkentidir. Tarih boyunca tarihi İpek Yolu Güzergahının Avrupa’dan Asya’ya açılan kapısıdır, Avrupa’nın Asya ile buluştuğu kilit noktadır. Ülkemizin kilididir. Ama 100 yıldır geri gidiyor. Bu geri gidişe kim dur diyecek.. Nasıl durduracağız.. Ardahan’ımıza Hava Alanı Değil federasyonumuzun da belirttiği gibi Hava Limanı gerekiyor. Elin oğlu Amerikalı bile diyor Geleceğin Davos’u Ardahan. Ama biz ilimizin topraklarımızın sahip olduğu xzengilikleri bilmeyen sorunlara çözüm üretmeyi becermeyen beceriksizler yüzünden hep geri gitdik. Artık bu geri gidişi durdurmalıyız, Ardahan doğal –organik ürünleri ile, doğal organik hayvancılıkla, tarımla, turizimle, ticaretle şaha kaldırılmalıdır.. O zaman Ardahan’a doğu experesi gelir, tarihi ipek yolu tren güzergâhının ana merkezi olur.

 

O zaman üç tane gümrük kapımız var açılır sınır ticareti kalkındırır, Kuran’ın suları dondurulur, ülkenin organik ili unvanını alır.   Eğer Ardahanlılar olarak donanımlı insanları önümüze koyarsak, ben değil, biz diyerek hareket edersek, bizi yanıltmaya çalışan kriptoları çözüp ekarte edersek başarmayacağımız, altından kalkamayacağımız hiçbir sorun yoktur..


Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA