Elektrik Faturaları Kira Bedellerini Geçti..


Bu makale 2021-10-08 05:17:53 eklenmiş ve 356 kez görüntülenmiştir.
Murat AkkuÅŸ

 

Elektrik Faturaları Kira Bedellerini Geçti

 

Hayat pahalılığı, iÅŸsizlik ve yoksulluk nedeniyle vatandaÅŸlarımız; fahiÅŸ oranda zamlanan elektrik faturalarını ödemekte güçlük çekiyor.

 

Yüksek elektrik faturaları ve kesilen haksız elektrik cezaları nedeniyle vatandaÅŸ fahiÅŸ faturaları ödemekte güçlük çekiyor. Birçok ev ve iÅŸyerinin elektrik faturaları kira bedellerini geçmiÅŸ durumda. 

 

Son dönemde vatandaşın ödemekte güçlük çektiÄŸi yüksek elektrik faturaları ve usulsüzce kesilen kaçak elektrik cezaları yurttaÅŸları maÄŸdur ediyor.

 

Son 2 yıldır iÄŸneden ipliÄŸe gelen zamlarla güne uyanıyoruz. Sadece bu dönemde elektrik fiyatları 3 katına çıktı. Bir yıl önce 100 lira olan bir elektrik faturası, bugün 330 liraya yükselmiÅŸ. 2-3 kiÅŸinin yaÅŸadığı konutlara ortalama 500 liralık elektrik faturası geliyor.

 

Geçinemeyen, açlık ve yoksulluk çeken vatandaÅŸ; ağır vergiler ve gelen fahiÅŸ zamlarla donatılmış bu elektrik faturalarını nasıl ödeyecek?

 

VatandaÅŸ, sadece kullandığı elektrik ücretini deÄŸil; aynı zamanda dağıtım, iletim, teknik, kayıp/kaçak, sayaç okuma, TRT Payı, vergi ve çeÅŸitli fon ödemelerini de ödemeye mahkûm ediliyor. Bunların halka ödetilmesi yasalara ve anayasaya aykırıdır.

 

Yüksek enflasyonun, hızla düÅŸen Türk Lirası deÄŸerinin, iÄŸneden ipliÄŸe gelen zamların, rekor iÅŸsizlik oranlarının ve pandemi etkisinin olduÄŸu bir ortamda kesilen elektrik faturaları yoksulluÄŸu derinleÅŸtiriyor.

 

Kredi kartı borçlarını, kiralarını, elektrik, doÄŸalgaz, su, telefon ve internet faturalarını ödeyemeyen, açlıkla ve yoklukla boÄŸuÅŸan milyonlarca vatandaşımızı görmezden gelmeyiz.

 

Kadınlarımız, gençlerimiz, çiftçilerimiz, emeklilerimiz, memurlarımız, iÅŸçilerimiz, esnaflarımız ve en önemlisi iÅŸsiz vatandaÅŸlarımız; hızla yoksulluÄŸa ve çaresizliÄŸe sürükleniyor.

 

Hükümet, Elektrik konusunda vatandaşı sadece müÅŸteri olarak görememelidir.

 

Sosyal devlet anlayışından uzak, yasalara aykırı ve hakkaniyete uygun olmayan bu fatura kalemleri, fahiÅŸ zamlar ve yüksek vergilerden derhal vazgeçilmelidir.

 

ElektriÄŸe ciddi düzeyde bir indirim yapılmalı ve elektrik faturaları üzerindeki sayısız vergiler ile katkı payları kaldırılmalıdır.

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA