Ulusal güçler ve Teröristler -PKK Kurdistan işgalcisi 4 devletın Taşeron şirketıdır.


Bu makale 2020-07-16 22:26:07 eklenmiş ve 518 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

 

Ulusal güçler ve Teröristler -PKK Kurdistan iÅŸgalcisi 4 devletın TaÅŸeron ÅŸirketıdır.

Fotoğraf açıklaması yok.

 

Ferit Peker

 

Ulusal güçlerle TaÅŸeron çeteler arasında ki farkı kavramayan bir Millet her ÅŸey olabilir ama Kurd ve Kurdistan olamaz.1945 ten günümüze kadar yaklaşık 30 bıne yakın PeÅŸmergenın ve Ä°ran Askeri güçlerinin kaybına neden olan Rojehelat Ulusal kurtuluÅŸ mucadelesinde öncü rol oynayan Ä°KDP’nin 75 yılda kazayen ölumune neden olduÄŸu sıvıl insan sayısı bir kaç yüzü geçmez.

 

Yine Guney Kurdistanda suren Ulusal Mucadelede Barzaniler ve daha sonra KDP/YNK’’nin verdiÄŸi silahlı mucadelede sıvıl kayıplar çok azdır.Uluslar arası yasalar kendi kaderını tayın ve Bağımsızlık uÄŸruna verilen silahlı mucadelelerini Terör kapsamanına sokmamaktadır.

 

Bugun güneyde KDP,YNK Rojhelat Kurdistanında silahlı mucadele veren 6 Ulusal örgüt,Roj PeÅŸmergeleri dünya güçleri tarafından Terör kapsamına alınmamıştır.Güneyde ve Rojhelatta Kurdistan Ulusal kuvetleri sivil ölümlere duyarlı olmakla kalmadılar,dünyanın diÄŸer yerlerinde süren meÅŸru Ulusal mucadeleler ile uyum içindeydi.

 

Her Ulusal muacedele olduğu gibi Silahlı mucadelenın sınırları vardı.

 

Her gun bomba ve kurÅŸun patlatan

Halkı sokaÄŸa döken

Kepenk kapatıran

Halkın ekonomik kaynaklarına

Yerleşım alanlarının tahrıbatına

Göçertme,Zından

Tutsaklığa,işkenceye

 

Zemın hazırlayan,her turlu Terörist yöntemlerden,Halkın enerjisini kazanımsız tuketen falıyetlerden uzak durdular.

 

Melle Mıstefa Barzanı PeÅŸmergelere verdiÄŸi talımatta Irak Ordusunun denetımınde daÄŸlık alanlarda bulunan hiçbir Kurd köyüne girilmemesini,PeÅŸmerge güçlerinin köylulerin göremeyeceÄŸi uzaklıktan geçmelerini söylemiÅŸti.

 

Nedenını soran bir peÅŸmerge komutanına “ O köylere ancak bir daha çıkmamak üzere yeterli askeri güce sahip olduÄŸunuzda girebilirsiniz.Aksi taktırde siz köyden ayrıldıktan sonra duÅŸman oraya girecek ve size yardım etiÄŸi için halkınızı katledecek her turlu iÅŸkenceyi yapacaktır.Onuru kırılan halk bir daha sizin yanınızda yer alamaz,baskı ve korku onları düÅŸmanın saflarına ,ihanete doÄŸru götürür” diyordu.

 

Ä°ran Ä°slam devrimi öncesınde Rojhelatta 6 kenti elınde tutan Ä°KDP ,Humeynı Rejımının dış destekle yarım mılyonluk ordu ile Kurd Kentlerine yaklaÅŸtığında Dr Qasımlo PeÅŸmerge güçlerine derhal Kentleri terk ederek kırsala çekılme emri vermiÅŸti.

 

Bir Ä°ngiliz gazeteci Ä°KPD lideri Dr.Qasımloya Kentlerden neden çekıldınız,bu bir yenılgımı ? Sorununa “Hayır bir yenılgı söz konusu deÄŸil, koÅŸullar oluÅŸtuÄŸunda yenıden kentlere döneceÄŸiz.EÄŸer Kentlerden çekılmeseydık,direnmeye kalksaydık,bınlerce Kurdun ölumune,göçertılmesıne Kurd kentlerının yıkılmasına neden olacaktık.

 

Ä°KDP Ulusal bir hareketir,amacı halkını korumak ve yaÅŸatmaktır.Halkın çıkarları ve varlığına aykırı yol izleyemez.Kurd Milletı herhangi bir örgutün ucuz kahramanlıkları uÄŸruna yok edilemez diyerek noktayı koymuÅŸtu.

 

Bu örnekler sadece Kurdlere özgü deÄŸil, Ulusal KurtuluÅŸ Mucadelesi veren bir çok Milletin izlediÄŸi yol ve yöntemlerdır.

 

Yakın geçmiÅŸte Kuzey Kurdistanda silahlı mucadele baÅŸlatan PKK hem Kurd Milleti hemde dunyada Ulusal KurtuluÅŸ hareketi olarak kabul edildi.Turk devleti dışında hiçbir devlet ve Uluslar arası kurum tarafından Terör sorunu olarak algılanmadı.

 

Çünkü kendi kaderını tayın ve bağımsızlık adına yapılan sılahlı mucadeleler bu kapsama girmıyordu.

 

Almanya Turk devletıne silah satışını durdururken,AB parlementosu Turkıye aleyhıne keskın kararlar almaya baÅŸlamıştı ki,Ä°lerleyen yıllarda PKK’nin Sıvıllere donuk kanlı eylemleri ortaya çıktığında bir çok devletın istıhbaratı kuÅŸkulanmaya baÅŸladı.

 

Almanya istihbaratı sonunda Aponun MÄ°T çalışanı olduÄŸunu PKK örgütünün Kurdlerin meÅŸru Ulusal davasını dunyada terörize etmek üzere Turk devletı tarafından kurulduÄŸunu anlamakta gecikmedi.

 

Nihayet Alman devleti PKK’yi Terörist örgutler listesine aldı.Alman istıhbaratı eldekı verileri diÄŸer dunya devletlerınede sundu ve PKK zıncırleme diÄŸer bir çok devlet tarafından Terörist örgüt olarak ilan edildi.

 

PKK’ye katılan Vatanseverler ve Kurd Milletının bundan habersiz olması,mevcut gerçeklığı deÄŸiÅŸtirmıyordu.

 

Alman istıhbaratının ne kadar isabetli sonuçlara vardığını bugun bir kısım Kurd tarafından ancak PKK’nın amaç ve hedeflerını açıkça ortaya koymasından sonra anlaşılabildi.

 

Elbete PKK Alman istıhbaratının ortaya koyduÄŸu sonuçlar gibi kalmadı,köprunun altından çok su aktı.Gunumuzde Turk devleti PKK’nin çok küçük bir kesımı harıç kalanını diÄŸer iÅŸgalci devletlere kaptırdı.

 

Bugun PKK Kurdistan işgalcisi 4 devletın Taşeron şirketıdır.

 

Bu taÅŸeron örgüte halen bazı Kurdlerin sempati duyması Turk devletıne olan haklı düÅŸmanlık,evsiz,devletsiz olmaları,Ulusal bir alternatıfın henuz olmasından kaynaklanmaktadır.

 

Åžu unutulmamalıdır ki Kurdistan Ulusal bayrağı altında verilmeyen bir mucadele Kurdistan mucadelesi deÄŸildir.hepsi birer Terörist bir çeteden ibaretir.Kurd olmaları onları Terörist olmaktan kurtaramaz.

 

Åžüphesiz paradıgma ve ideolojıler maskesi takmış hiçbir yalan,ihanet,düzenbazlık ve sınsi politikalar sonsuza dek surdurulemez.Kurd Milletı enınde sonunda uyanıp bu taÅŸeron çeteyı Kurdistandan kovacaktır.

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA