Küstürdüğünüz Sevgiliniz İle Barışmanın Yöntemleri


Bu makale 2020-04-28 12:22:46 eklenmiş ve 1305 kez görüntülenmiştir.
Murat AkkuÅŸ

KüstürdüÄŸünüz Sevgiliniz Ä°le Barışmanın Yöntemleri

 

Eski sevgiliyi tekrar kazanmanın yolları olarak iÅŸe yarayan ve iÅŸe yaramayan yolları tecrübelerle sabit olarak sizin için alıntılayıp derledim. Hangi yöntem iÅŸe yarıyor diye soruyor olabilirsiniz iÅŸte size etkili on adım yöntemi on adımda küstüÄŸünüz sevgilinizi geri kazanmak mümkün. Tabi sevgili dediÄŸim aklı başında olacak. Bu yöntemler normal insanlar içindir. Rahatsız tipler için deÄŸil. 

 

GeçmiÅŸ geçmiÅŸte kaldı anlayışına katılmıyor, "ben onu çok seviyorum"" onu mutlaka geri kazanmalıyım" "onu kendime mutlaka geri döndürmeliyim" diyorsanız eski sevgiliyi geri kazanmanın en etkili yolu nedir ne yapmam lazım kafanız karışık ise size en etkili formüller aÅŸağıda…

 

Ayrılık sonrası her ÅŸey bitmedi çünkü siz hala acı çekiyorsunuz, onu hala çok seviyor ve özlüyorsunuz, aÅŸkınızdan ölüyorsunuz ve aslında onun için bittiyse de sizin için bu iliÅŸki bitmedi mi diyorsunuz…

 

Öncelikle bu soruyu samimiyetle cevaplamanız lazım. Ayrılığınızın ardından çok uzun zaman geçti mi? "Hayır aslında çok uzun zaman olmadı" diyorsanız iÅŸiniz kolay fakat çok uzun zaman geçti diyorsanız maalesef bu yazacaklarım size çok fayda vermeyebilir. Aklınızdan geçen aslında senin için doÄŸru olup gerçekten iÅŸe yaramayan  "Hastayım ölüyorum senin için intihar ediyorum yetiÅŸ!" gibi düÅŸünceler varsa yine bildiÄŸinizi okuyacaksan devam etmemelisiniz. Çünkü bu numaralar artık bayatladı ve ayrılan sevgililer için bunlar zaten bilinen yöntemler dizilerde uygulanıyor ve hiçbir iÅŸe yaramıyor.

 

Kendiniz olun samimi bir yaklaşımla bu iÅŸin üstesinden gelebilirsiniz. Kabullenmek oturup beklemek deÄŸildir. Kabullenmek bir geçiÅŸ sürecidir. Bu süre zarfında neden niçin sorularını aynı gün içerisinde deÄŸil 1 hafta içerisine yayarak düÅŸünmeniz gerekli.

 

Atacağınız Adımları sıralamaya geçmeden önce asla kapısına gidip yalvarmayın. Takip etmeyin. BulunduÄŸu ortamlardan uzak durun hatta gözüne gözükmeyin biraz zamana bırakın. Sizi görmeyi özlesin. ArkadaÅŸ kalmayın ve intikam almaya kalkışmayın. EÄŸer seviyor isen guru yapma. On adımda eski sevgiliyi nasıl geri kazanabilirsiniz sıra ile ilerlemelisiniz:   

 

1- önce bir düÅŸün

Sevgiliniz sizden niçin ayrıldı? Buna sebep olarak neler söyledi? ayrılma kararı öncesinde neler yaÅŸadınız ve buna gerekçe olarak senin neler yapmış olduÄŸun yani senden soÄŸuması mı? Senin ona nasıl davrandığın? Seni terk etmesinin sebebi bir baÅŸkası mı? Yoksa tek insan ile yetinmeyen cinsellik bağımlısı biri mi? En önemli sorular bunlar fakat biraz daha ince düÅŸünürsen anlık bir sinir mi sebep oldu ayrılmanıza? Yoksa sevgisizlik mi?

EÄŸer ayrılık sebebi senin düzeltebileceÄŸin bir durum ise ve senin gerçekten bir farkındalık oluÅŸturup onu tekrar kazanman gerekecek bir durumsa okumaya devam et bu yazı senin içindir.

2- Hata sende ise hatanı kabul et!

Ayrılık sonrası sen mi barışmak istiyorsun yoksa sevgilin mi barışmak istiyor. Elbette ayrılan kiÅŸi sen isen ve sen bu ayrılıktan piÅŸman olup geri dönmek istiyorsan ayrılığın nedeni sensin. Haklı olsan da haksız olsan da sebebin ne olursa olsun hata olmasa bile hatalı olduÄŸunu kabul et. Konuyla ilgili haklı olmadığını varsay ve haklı deÄŸilsin çünkü sen terk ettin haklı olduÄŸunu kanıtlamaya çalışma. Åžimdi bu durumda isen ona haksızlık ettiÄŸini ve bu durumda sana ayrıldığından dolayı veya ayrılık sonrası senin söylediÄŸin sözlerden dolayı kırıldığını iyi anla ki ona yapacağın özür konuÅŸmasını bu konu çerçevesinde gerçekleÅŸtirmen kolay olsun. Hatamı kabul ediyorum ben terk ettim onu seviyorum onu tekrar kazanmak istiyorum demek sadece hatanı kabul etmek iÅŸe yaramaz onu ikna edecek gerçek bir senaryo hazırlaman gerekli. Bu senaryo gerçekçi olup sen samimi bir davranışla tekrar ayrılmayacağını ve onu tekrar üzmeyecek bu durumun tekrarlamayacağını da eski sevgiline inandırman gerekli.

3- Kendini savunup, onu suçlama

Suçlanma psikolojisi her zaman karşısındakini suçlama eÄŸilimi ile sonuçlanır. Senin ondan ayrılman onun suçlu olduÄŸunu göstermez bu yüzden onu suçlama!

Barışma seansları oluÅŸtur ve bu seanslarda onunla iletiÅŸim kurarken "Ama sen de…" "Senin yüzünden …." "Senin bu … "ile baÅŸlayan cümleler kurma. Neden çünkü bu durumda sen haklı olsan bile bu onun savunmaya geçmesine neden olmakla birlikte senin suçlanman ile sonuçlanacaktır. Ne yaparsan yap kendini ön planda tut kendin hata yapmış gibi konuÅŸ ve kendi olan veya olmayan olumsuz durum ve hataların sanki seninmiÅŸ gibi kendine odaklan. Onun bir hata olumsuz davranış varsa bile sen yapmış gibi seninmiÅŸ gibi kendine al ve öyle konuÅŸ onun kesinlikle sütten çıkmış ak kaşık olarak düÅŸün. Hâlbuki ayrılık durumlarında hatalar çift tarafta da bulunur. Ama sen kendini günah keçisi say. Kızgın ateÅŸe su ile git kendini savunmaya ve haklı çıkartmaya çalışan sevgilin her zaman öyle kalacaktır bu yüzden onun savunma mekanizmalarını hareke geçirme o savunmasın sen kendini de savunma sadece kendini suçla kendin hata yaptığını kabullen. EÄŸer onun sana olan olumsuz bir davranışı nedeniyle yanlış bir ÅŸey yaptıysan konuyu ve sende olan bir his ile yaptığın ayrılık kararını "Sen böyle yaptın da… ben de …" diyerek deÄŸil "Ben böyle hissettiÄŸim için …" diyerek anlatım üslubunu kullan.

4- DeÄŸiÅŸimin onda deÄŸil kendinde olduÄŸunu ona göster ve hissettir ona deÄŸiÅŸtiÄŸini, deÄŸiÅŸebileceÄŸini göster!

Ona direkt onun deÄŸiÅŸtiÄŸini söyleme, kendin deÄŸiÅŸtiÄŸini göster bunu öyle bir yap ki sadece bir anlık deÄŸil gerçek anlamda ve sonsuza kadar deÄŸiÅŸtiÄŸini hissettir.

5- Zaman tanı ve ağırdan al

Åžimdi kırılan kalbi tamir ediyorsun bu yüzden bir lamba gibi anında sana açılıp seni aydınlatmayacak. Bu yüzden bir anda her ÅŸey eskisi gibi olsun istiyorsan bunu unut. Hiçbir ÅŸey eskisi gibi olmaz ve sen bunu bekliyorsan bunun bu iliÅŸkinin eskisi olmasını bekleme ona biraz zaman ver bu ayrılığı fırsata çevirmen sana yarar saÄŸlayacaktır. Bu yüzden yavaÅŸtan ve ağırdan eski sevgilinle tekrar flört etme giriÅŸiminde bulun tıpkı ilk günlerde olduÄŸu gibi ve aklında bulunsun seni hemen affetmesini bekleme. Yaptıkların gerekli tüm davranışlardan sonra eÄŸer seni affeder veya sana bir ÅŸans verir ise ona kesinlikle "Sen deÄŸiÅŸtin, eskiden böyle deÄŸildin" gibi sözler sarf etme ve bu cümleler onu olumsuz bir psikoloji durumuna sokar sana ÅŸans verdi bu durumda senin davranışın eskiyi karıştırmak deÄŸil yeni sayfa açarak bu ÅŸansı iyi deÄŸerlendirmektir.

6- Destek al, onun yakınları senin en önemli kaynağındır onun arkadaÅŸlarından destek al!

Onu yani eski sevgiliyi geri kazanmak için gerekli tüm destek senin onun yakınlarından aldığın bilgilere baÄŸlıdır sevgilinin arkadaÅŸları her koÅŸulda senin onun hakkında alabileceÄŸin en büyük bilgi kaynaklarındırlar. Neden çünkü sevgilin sana her ÅŸeyi anlatmaz sana anlatmadığı duygularını, isteklerini ve sorunlarını yakınlarına anlatır bu yüzden onun arkadaÅŸları ile yakınlık kurman ve onlarla iyi vakitler geçirmen senin avantajına olacaktır onların sana iyi demesi sana artı puan kazandıracaktır. Bu arada onların dilinden sevgilin hakkında her ÅŸeyi öÄŸrenmiÅŸ olacaksın ve bu sayede eski sevgiliyi geri kazanmak içinde sevgilin hakkında gerekli adımları onun arkadaÅŸlarından aldığın bilgiler ÅŸekillendirecektir. Bu sana avantaj saÄŸlayacağı gibi eski sevgilini geri kazanmanın da o kadar kolaylaÅŸtırmış olursun ve büyük bir ihtimal olarak onu yeniden elde etmen seni sevindirecektir.

Onun arkadaÅŸları ile neler konuÅŸmalısın? Öncelikle onlara ona ne kadar aşık olduÄŸunu ve o kadar çok piÅŸman olduÄŸunu canlı canlı anlatmalısın neden çünkü onarla bir güven vermen sana olumlu yönde yansıyacaktır sen ikna edemezsin belki ama sevgilini en iyi ikna edebilecek kiÅŸiler yakınları ve arkadaÅŸlarıdır. Bu sayede hem gerekli bilgileri, sevgilinin senden tam olarak ne beklediÄŸini onlardan öÄŸrenebilir hem de sen ortalarda yokken senin hakkında iyi ÅŸeyler söylenmesini bu ÅŸekilde saÄŸlayabilirsin. Harekete geç arkadaÅŸları ile iliÅŸkilerini güçlü tut ve onlara iyi bir intiba bırak. Eski sevgiliyi geri kazanmak adına sevgili ile ilgili yazılan romanlar oku kitaplar iliÅŸkileri güçlendirmek adına sana yardımcı birer kaynaklardır.

7- Ä°yi bir görünüme sahip ol!

Ä°yi ama çok iyi görün sevgilinin karşısına çıktığında mutlaka çok iyi bir görünüme sahip olman gerekli! O sana baktığında dağılmış, bunalmış kendinde olmayan pespaye bir kiÅŸi gibi görmesin. Her ne kadar sevgilinin sana acıyarak seninle tekrar olmasını istiyor olsan da ona acınacak bir dış görünüÅŸ seni onun gözünde bitirir. seni gördüÄŸünde eskisinden daha bakımlı daha alımlı biri görsün seni en güzel halinle görsün ki sana baktığında eski aÅŸkını, eski sevgini hatırlasın eski sevgiliyi geri kazanmak için bu tavsiyelere mutlaka uyun.

8- Ona onu sevdiğini ve sevdiği kişi olduğunu anımsat!

Senin neyini seviyorsa ki sen daha iyi biliyorsun sende olup onun sevdiÄŸi o noktalara yoÄŸunlaÅŸ. O sizi seviyor ise sizde onu mutlaka seviyorsunuz. Seven kiÅŸi sevdiÄŸi kiÅŸideki özelliklere daha fazla özen gösterir beraber olmanız gerektiÄŸi zamanlarda buna özen göster.

 9- Ara sıra onu hala sevdiÄŸini ve özlediÄŸini belirt!

Sanal iletiÅŸimden çok sevgilinle mümkünse yüz yüze gelerek iletiÅŸim kur. Bu iletiÅŸimde ara sıra sık olamamak sureti ile ona hala onu sevdiÄŸini söyle önce ortamı yumuÅŸat, hayatında neler olduÄŸunu hayatını nasıl devam ettiÄŸini sor ve ardından onu hala ne kadar çok sevdiÄŸini ve onu geri istediÄŸini dile getir. Söylerken bunu tüm samimiyetinle ve kalbinle yap ondan sonra da sevgilinin yüzündeki ifadeye bak. EÄŸer yumuÅŸama ve az da olsa minik bir gülümseme var ise yüzündeki ifadesinde bil ki bir ümit bir ışık var. Bu durumda hemen temasa gir elini tut ve onun gözlerinin içine göz bebeÄŸine bakarak onun özelliklerinden neleri özledi isen onları özlediÄŸini söyle ve sırala.

10- Ona nasıl hissettiğini anlat!

Ona tam olarak neler hissettiÄŸini anlatman sırasında eÄŸer senin konuÅŸmalarında onu sevdiÄŸini söylediÄŸinde beklediÄŸin tepki gelmedi ise konuÅŸmayı biraz daha koyulaÅŸtır. Ama sakın onu suçlama tamamen kendi duyguların adına kendine yoÄŸunlaÅŸ bu durumda seni dinlemiyor gibi gelse de söylediklerini daha sonra düÅŸünecektir. Hiçbir zaman umudunu kaybetme.

Hediyenin zamanı var hemen hediye alayım deme!

Sorunun çözümü için hediye almak çözüm deÄŸil. Ama sorunu çözdükten sonraki adımda mutlaka gerekli bir pekiÅŸtirici bir adımdır. Hediye almak hediye almak çözüm deÄŸil nasıl ki aÅŸk parayla satın alınmaz yüzükle veya evlilik teklifiyle de onu tekrar geri kazanamazsın.

Son Olarak;

Yukarda anlatılan tüm yolları doÄŸru uygulaman karşılığında eski sevgilin inatçı ve hiçbir koÅŸulda geri adım atmadıysa son iki seçeneÄŸin kalmıştır. Birincisi Onu unutmak, ikincisi ise kendini geri çekip onun sana gelmesini beklemek. Adımları düzgün yaptığından emin ol ki "Åžunu yapsaydım belki birlikte olur muyduk" ÅŸüphesi içinde kalmayasın. Ä°çin rahat etsin ondan sonraki zaman zarfında zaten gerçekten beraber olmanız gerekiyorsa iki taraf için birlikte olursunuz, eÄŸer ikiniz içinde geçerli bir olumsuzluk badiresi halen devam ediyorsa artık tam anlamıyla ayrılmanız ikinizin de yararına olur.

Kesin bir ayrılık söz konusu deÄŸilse, iÅŸiniz kolaylaşır. Bir özür dileme, romantik bir akÅŸam yemeÄŸi düzenleme, en sevdiÄŸi ÅŸeyleri hazırlayıp sunma, hediye alma, bir öpücük, bir gülüÅŸ veya sıcak bir kucaklaÅŸma sorunları çözmeye yeter. Siz siz olun sevgilinizi kırmadan önce bir kez daha düÅŸünün…

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA