DIZOLARIN BAÅžKANLIÄžINA SON


Bu makale 2020-01-08 08:18:56 eklenmiş ve 508 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

DIZOLARIN  BAÅžKANLIÄžINA SON    

 

Sayın basın, deÄŸerli okuyucular; hepinizi saygıyla selamlıyorum. 

 

Hep bunu sordum dızo ne demek? Ancak bir türlü öÄŸrenemedim. O zaman küçüktüm her gün herkese soruyordum cevap yoktu.  Üzüldüm acaba niye? MeÄŸer hırsız demekmiÅŸ. Onun için kimse açıklamıyormuÅŸ.

 

Gençlik yıllarımdı, bizim Ardahan-Artvin-Erzurum ortak zirvesinde 2800 rakımlı bir Bülbilan Yaylası var. Buraya Erzurum, Artvin, Ardahan illerinden gelen yaylalar var. Burası eski pazar panayır yeri olan önemli Bülbilan Yaylası. Ben de gençliÄŸimde orada amcamın yanında esnafım. Bir gün dediler dızo Hüseyin'in cesedini tilkiler yemiÅŸ. AkÅŸam eve geldim, dedeme söyledim: “Dede dızo Hüseyin'in cesedini tilkiler yemiÅŸ!”  Bana kızdı, sus konuÅŸma dedi. Ben merak ediyorum, dedem dedi oÄŸlum olmaz! Dedim dede, cesedini yaylaya gömmüÅŸler tilkiler de cesedi çıkarmış yemiÅŸ. Olamaz nasıl olur da cesedi tilkiler yer? Yok böyle bir ÅŸey. Dedemi anladığımda milletim için çok üzüldüm. Memleket meÄŸer hırsızlarla dolmuÅŸ. Reyisi, baÅŸkanı, bakanı, vakıf baÅŸkanı, derneÄŸi, federasyonu, vekili kim varsa demek ki hepsi dızo! Biri saÄŸcı, biri solcu, birisi de olmuÅŸ dinci... Al birini vur birine. Amaçları güya memleket millet uÄŸruna bir ÅŸeyler yapmak ama anladık ki dertleri ne memleket ne de millet... Sonucu menfaat! Yazıklar olsun... Ayıptır, günahtır! Ben de diyorum ki ucuz kahramanlıklara son!

 

Dizoların hükümdarlığına son! Ben yazacam ülkemden dızoları temizleyene kadar da yazacam. Kahrolsun dızolar! Saygılarımla…

Åžemsettin Åženel

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA