Korsan Emlakçılara Kim Dur Diyecek?


Bu makale 2019-12-08 16:56:00 eklenmiş ve 492 kez görüntülenmiştir.
Murat AkkuÅŸ

Korsan Emlakçılara Kim Dur Diyecek?

 

Emlakçı demek; emlak danışmanlığı konusunda eÄŸitim almış, sertifikalı kiÅŸilerdir. Yaptığı iÅŸlerle referans alabilen ve size yatırım önerisinde bulunabilen vergisini ödeyen ofisi, adresi olan kiÅŸidir. Bir de bunlardan farklı olarak ayaklı emlakçı diye tabir edilen korsan kiÅŸiler var..!

 

Bir tarafta vergisini düzenli ödeyen kayıtlı ve güvenli emlak danışmanları, diÄŸer tarafta ise; "aÄŸabey orası o kadar etmez, ablacım bak ÅŸimdi" diye cümleye baÅŸlayan size zaman ve para kaybettiren üstelik sizin üzerinizden ciddi paralar kazanmaya çalışan korsan emlakçılar!

 

Korsan emlakçıya 30 bin lira para cezası cezası! Devamında hapis cezası var!

 

Kanunda, bu iÅŸi gayri resmi yapanlara 9 bin lira ile 30 bin lira arasında para ceza, devam ettikleri tespit edildiÄŸinde ise hapis cezası öngörülüyor.

 

Valilik, Maliye, Tapu Müdürlükleri, Emniyet ve savcılık dur demelidir

Korsanlarla mücadeleyi kim yapacak? Resmî olanla olmayan bir mi olacak? Korsan emlakçılara kim dur diyecek maliye mi? Emniyet mi? Odalar mı? Artık biri dur desin. Resmi emlakçıdan çok korsan emlakçı ile doldu her yer. Kahvede daire arsa satıyor. Öyle yüzde 3 falanda deÄŸil tuttuÄŸunu artık. Emlakçı kardeÅŸim sabah gelsin ofisini açsın, Gelen faturaları yatırsın kirasını ödesin, Personel çalıştırsın sigortasını baÄŸ kurunu ödesin maliyeye KDV'sini ödesin aracın yakıtını koysun stopajını vergisini yatırsın artan zamanda da iÅŸ yapsın. Peki, iÅŸi nasıl yapacak bu kadar korsan varken, Bakkalı manavı kırtasiyecisi camına kiralık satılık afiÅŸleriyle donatırlarken. Maliyeci kardeÅŸim hazır ofisi kontrol etmeye gelirken bir de resmî olmayanlara bakın bir zahmet.

 

Maliye, Emniyet ve savcılık tarafından tedbirler alınmalıdır. Tapu müdürlükleri bu ÅŸahısları bildirmelidir. Bu bir nevi usulsüz iÅŸ takipçiliÄŸidir. Korsan emlakçılar içinde bunu ek iÅŸ olarak yapanlar da var. Kamuda özel ÅŸirkette çalışıp emlakçılık yapan memur, iÅŸçi ve hademeler var. 

 

Korsan Emlakçılar 444 0 189'a Ä°hbar Edilmeli

Korsan emlakçılara itibar edilmemesi gerekir, "Yasal olmayan yollarla emlak komisyonculuÄŸu yapan korsan emlakçıların Gelir Ä°daresi BaÅŸkanlığı'nın 444 0 189 Ä°hbar hattına ÅŸikâyet edilmeleri halinde çıkar amaçlı emlak satışı yapmaktan 9 binden ile 30 bin liraya kadar para cezası var. Devam ederse hapis cezası ile cezalandırılırlar. Bu iÅŸi yasal yapmayan korsan emlakçılar devleti milyarlarca lira vergi kaybına uÄŸratıyor. Korsan emlakçılar bu ÅŸekilde haksız kazanç elde ettikleri gibi mesleÄŸin itibarını düÅŸürmektedirler. Paraları alıp ortadan kaybolanlar da var. 

 

Korsanlar Yasal Emlakçılardan Fazla

Korsan çalışan emlakçılar yasal emlakçılardan daha çok maalesef. Bu kiÅŸilere hiçbir ÅŸekilde resmi evrakların teslim edilmemesi ve kaparo gibi ödemelerin yapılmaması lazım. VatandaÅŸlardan faiÅŸ fiyatta komisyon alıyorlar. Bu durumlarda düzenlenen evraklarında kanuni yönden hiçbir geçerliliÄŸi yoktur. Oysaki yasal Emlakçılardan kiralama, gayrimenkul satın alma iÅŸlemlerini yapmaları hem satıcı, hem de alıcı açısından menfaatlerinedir. Yapılan tüm iÅŸlemlerin ve düzenlenen evrakların hukuksal yönden geçerlidir.

 

Kahve köÅŸelerinde ava çıkıyorlar!

Korsan emlakçılar devlete hiç vergi ödemeden, hiçbir kurumsal hizmet üretmeden, kahve köÅŸelerinde müÅŸteri avına çıkmaktadırlar. Bu yöntemle konut hayali kuran vatandaÅŸların maÄŸdur olması kaçınılmazdır. Çünkü muhatap korsan emlakçının adresi yoktur. Kahve köÅŸelerinde ve kafetaryalarda emlakçılık yapıyorlar. Bu iÅŸi yapan korsan emlakçı sayısı ciddi boyutlara ulaÅŸmıştır. Kayıtsız ekonomi oluÅŸturulmaktadır.

Ev, iÅŸ yeri, bahçe almak isteyen veya kiralamak isteyenler mutlaka sertifikası olan, emlak ofisi olan, maliye kaydı olan emlakçıları tercih etsin. Ne sertifikası ne de maliyede kaydı olmayan korsan emlakçılar felaketiniz olabilir. Hayaliniz ve paranız heba olmasın. Emlakçı sana yeri gösterir beÄŸenirsen resmî sözleÅŸmeni yapar kredinle ilgilenir sen tapuyu alana kadar yanındadır ama korsanları telefonu kapattığında kahve, kahve dolaşıp vay efendim kapora vardı vay efendim ev ÅŸöyleymiÅŸ ararsın da atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmiÅŸtir.

 

Kendinizi yasal emlakçıların yerine koyun!

Empati kurun siz emlak danışmanlığı yapsanız, verginizi ödeyip yasal evraklarınızla hizmet verseniz ve korsan emlakçılar vatandaÅŸları dolandırıp hakkınızı gasp etse ne düÅŸünürdünüz?

Korsan emlakçılar satış fiyatının çok üstünde fiyatlarla hem alıcıyı hem de satıcıyı dolandırıyorlar

Korsan emlakçılar pazarladığı mülkün fiyatının çok üzerinde bir fiyat ister ve alıcının parasına satıcının ise mülküne ortak olur. Büyük emek harcayarak aldığınız mülkü satarken, diÅŸinizden tırnağınızdan artırarak biriktirip bir gayrimenkul alırken paranızı ve zamanınızı bunlara kaptırıp zarara uÄŸramanın ne alemi var?

Tercih size kalmış. Yasal uzman bir gayrimenkul danışmanı mı? Para ve zaman avcısı korsan bir emlakçı mı?

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA