Meral Akşener Iğdır'da Ne Demek İstiyor..


Bu makale 2019-01-31 11:56:53 eklenmiş ve 740 kez görüntülenmiştir.
Murat AkkuÅŸ

Meral Akşener'in Iğdır'a Demek İstediği..!


AkÅŸener’in sözleri HDP’nin IÄŸdır belediyesini kazanması gerektiÄŸini hatırlattı. AkÅŸener Aslında, “Bakın söz konusu siz olunca hepimiz aynıyız. Kırgınlıklarınızı bir kenara bırakın. BirleÅŸin. Bir olun. Hepimiz size karşıyız sizde kendi kendinize karşı olmayın. IÄŸdır belediyesini kaybetmenin travmasını hiçbiriniz kaldıramazsınız. Çok çalışın” mesajını verdi bence.
 

IÄŸdır'daki demokrasi güçlerinin titreyip kendilerine gelmelerini hatırlatan bu anlamlı sözler için AkÅŸener’e teÅŸekkür edilmelidir.

Ä°yi Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener dün yaptığı açıklama ile HDP karşıtlığını bir üst merhaleye taşıdı. AkÅŸener 31 Mart 2019 yerel seçimleri için “IÄŸdır’da aday çıkarırsak HDP’nin kazanması kesin. Bu yüzden aday çıkarmıyoruz. MHP ya da AKP’nin almasında sakınca yok.” dedi.

Bu sözler, bazı batı illerinde aday çıkartmayan HDP’nin tabanından millet ittifakına gidecek oyları kaybetme pahasına söylendi! Yeter ki HDP on yıldır yönettiÄŸi IÄŸdır belediyesini tekrar kazanmasın! 85 yıldır HDP’de deÄŸildi de ne oldu? On yıldır HDP yönetimde ne oldu biliyor musunuz Meral Hanım; Åžehir hizmet gördü. Åžehir kardeÅŸlik, barış ve huzur içinde.

HDP’li belediye meclisinde her zaman Türk üyeler olmuÅŸtur. Åžu an ki HDP IÄŸdır belediyesi eÅŸ baÅŸkan adayı Eylem Çelik’te IÄŸdırlı Türk bir yurttaÅŸtır.

IÄŸdır’da Sünni Kürtler ile Åžia Azeriler yaÅŸamaktadırlar. Hem etnik hem de mezhepsel bir farklılık var. IÄŸdır’da halklar yıllardır kardeÅŸçe yaÅŸamaktadırlar. Kız alıp vermektedirler, ortak iÅŸ kurmaktadırlar, taziyelerde, düÄŸünlerde, kahvehanelerde, parklarda bir ve beraberdirler. Köylerde ve mahallelerde komÅŸu olarak karma bir ÅŸekilde kardeÅŸçe yaÅŸayıp gitmektedirler.

 

Fakat seçimden seçime bazı siyasiler zenginliklerimiz olan bu farklılıklarımızı oy alabilmek adına kullanmaya çalışmaktadırlar. Ä°yi Parti (Bir IÄŸdırlı olarak benim için artık kötü partidir) Genel BaÅŸkanı Sayın AkÅŸener’in yaptığı hiçte ÅŸaşırmadığım talihsiz açıklaması da ayrıştırmaya yönelik bir beyan olmuÅŸtur. Size “zillet ittifakı” diyenleri yadırgamıyorum artık. Beyaz toroslar döneminin bakanı, kötü partinin baÅŸkanı lütfen kardeÅŸlik ÅŸehri IÄŸdır'ı rahat bırakın.

 

Ä°yi Partiden IÄŸdır belediye baÅŸkanlığı için aday adaylığı baÅŸvurusu yapan bir kiÅŸi bile yok. IÄŸdır’da aday bulamıyorlardı zaten.

Sayın AkÅŸener, bu sözlerle aslında ÅŸunu demek istiyor: Bakın söz konusu siz olunca hepimiz aynıyız. Kırgınlıklarınızı bir kenara bırakın. BirleÅŸin. Bir olun. Hepimiz size karşıyız sizde kendi kendinize karşı olmayın. Ankarayı kaybetsek dahi olsun, Yeter ki siz IÄŸdır'ı almayın diyor!

 

Kemalistler ile Cumhur ittifakı arasındaki mücadele sizin mücadeleniz deÄŸil. Siz bizim için ötekisiniz ve hep öyle de kalacaksınız. 90 yıllık Kemalizm size inkâr, imha ve asimilasyondan baÅŸka ne verdiyi hatırlatıyor bu sözler..! Ey IÄŸdır'daki ötekiler titreyip kendinize gelin! Demokrasi ve özgürlükleri esas aldığınız davanıza sımsıkı sarılın. Demokrasi güçleri, kardeÅŸ halklar güç birliÄŸi yapın. Ve öyle çalışınız ki eÅŸ baÅŸkan adaylarınız YaÅŸar AkkuÅŸ ve Eylem Çelik ile bir Nisan sabahı birlik ve beraberliÄŸinizin baÅŸarısını seçim zaferi ile taçlandırın” Diye uyarıyor Sayın AkÅŸener bence…

IÄŸdır Ruslar ve Ermeniler tarafından iÅŸgal altında iken, Kazım Karabekir’in “Ä°stiklal Harbimiz” adlı kitabında bahsettiÄŸi IÄŸdır'ın kurtuluÅŸunda kahramanlık timsali göstererek IÄŸdır'ı iÅŸgalden kurtaran milli çete reisleri Hamit Bey Mehmet Nuri GüneÅŸ’in atası, Ali Mirze bey Murat Yikit’in dedesi, Hasan Nado bey YaÅŸar AkkuÅŸ’un aile reisi olsa bile siz ötekisiniz demek istiyorlar..!

Onlara göre Siz belediye baÅŸkanı olmamalısınız! Bu topraklar için dedeleriniz canlarını vermiÅŸ olsalar bile, bu yurdun ezeli ve ebedi sahipleri olsanız bile Ak Parti, MHP, Kötü Parti, CHP, vs. için ötekisiniz öteki...!

 

Bunların bu sakat zihniyetleri iflas etmeye mahkûmdur. Halkların talebi bunların yaklaşımı deÄŸil elbette. Gözlemlerim ÅŸunu gösteriyor ki, HDP IÄŸdır seçiminde açık ara öndedir. Oy pusulasındaki tüm partiler birleÅŸse dahi, Kürdü, Türkü, Azerisi, Terekemesi, ile halkların kardeÅŸlik adresi konumundaki HDP IÄŸdır’da tekrar kazanacaktır.

 

Seçimler yaklaÅŸtığında hep “IÄŸdır stratejik bir ildir” masalı dillendirilir. IÄŸdır stratejik bir yer falan deÄŸildir. IÄŸdır 81 ilden biridir. Yozgat, Hakkari, NevÅŸehir, Sinop ne kadar stratejikse! IÄŸdır’da o kadar stratejiktir. Bütün dert seçimi kazanmak. Bunun içinde yuvarlak ideolojik laflar yerine herkes projeleriyle halka gitsin. Halkın iradesi kararını verir. IÄŸdır'ın seçimini IÄŸdırlılar yapacaktır.

 

Halkın iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağı yerel seçimlerin kazasız belasız ülkeye hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA