Topyekûn saldırı, erken başladı!


Bu makale 2017-11-22 07:16:55 eklenmiş ve 2641 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

Topyekûn saldırı, erken baÅŸladı!

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan AK Parti Ä°l BaÅŸkanları Toplantısında konuÅŸtu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Ekonomide de ciddi bir operasyonla karşı karşıyayız” dedi. 

Bu konuÅŸmasında (17 Kasım) daha çarpıcı bir ÅŸey söyledi: “Son olarak dün, Norveç’te bir durum oldu. DüÅŸman tablosu diye bir tablo koymuÅŸlar ve Atatürk’ün ismi bir tarafta da ÅŸahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay BaÅŸkanımız ve AB’den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik. Gerekli baÄŸlantıları vs. yaptılar, yapıyorlar. Oyun baÅŸka. Zaman zaman deÄŸiÅŸik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor.”

Evet, durum bu!

Sovyetlerin dağılmasından sonra, FETÖ’ye yol verdiklerinde, Teacher biliyorsunuz, NATO toplantısında, tehlikenin o günden itibaren renginin “Kızıl” deÄŸil, “YeÅŸil” olduÄŸunu açıklamıştı.

O günden beri tartışılan bir konu var. “YeÅŸil tehdit”e karşı politikaları ne olacak. Åžahinler “Sopa” diyor, ılımlılar “Havuç”. BÇG sopacı, FETÖ Ä±lımlısı! Bunların ılımlısının ne kadar ılımlı olduÄŸunu 15 Temmuzda gördük! 28 Åžubat BÇG’nin meydan okuması idi. Ergenekon ve Balyoz, ılımlılarla çalımlıların kendi aralarında iç hesaplaÅŸmaları idi.

Ä°slamofobia dedikleri ÅŸey soÄŸuk savaşın bitmesi ile baÅŸladı. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra Ä°ÅŸaret fiÅŸeÄŸini de “Åžeytan ayetleri” ile Ä°ngiltere çaktı.

O günden bugüne, gelinen nokta ortada. Bizim de katıldığımız NATO tatbikatında düÅŸman ilan edilen kiÅŸi Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı, daha doÄŸrusu doÄŸrudan Türkiye!

Bir de “Atatürk” adını yazmışlar. Ya ErdoÄŸan’ı “Yeni Atatürk” olarak görüyorlar, ya da FETÖ karşısında Kemalistlerin sessiz kalması karşısında öfkelenmiÅŸler, onun için böyle davranıyorlar. Ya da öfkeleri akıllarını zail ettiÄŸi için!

Eee, zaten biz 15 Temmuz’da ve 15 Temmuz sonrasında ABD’nin, AB ve NATO ülkelerinin nerede durduklarını görmedik mi, bilmiyor muyuz? Kaçak darbeciler, teröristler neredeler.. O gün darbecilere akıl verenler kimlerdi!

ErdoÄŸan söz konusu konuÅŸmasında, “DEAÅž denilen örgütü bu örgütle mücadele ettiÄŸini söyleyenler tarafından icat edilmiÅŸ bir katiller ordusu. DEAÅž’ı icat eden kimse, PYD’yi kuran odur. Güya DEAÅž’a karşı mücadele ediyor denilerek beslenen PYD’nin aslında aynı madalyonun diÄŸer yüzü olduÄŸu ortaya dökülmüÅŸtür. Bu yüzden DEAÅž ile PYD’nin iÅŸbirliÄŸini saygı ile karşıladıklarını söyleyenlerin aleni itiraflarından daha somut bir belge aramaya engel yoktur. Bunlar için DEAÅž, Ä°slam düÅŸmanlıklarını rahatça dile getirmenin bir aracıydı.” Adres belli deÄŸil mi?

ErdoÄŸan “Ä°dlib operasyonu planlandığı ÅŸekilde sürüyor. Türkiye, Rusya ve Ä°ran olarak ortak bir tutum geliÅŸtirme noktasında mesafe katettik. 22 Kasım’da Soçi’de bir araya geleceÄŸiz. Afrin bizim için çok önemli sınırdaşımız konumunda. Afrin’i terör örgütü PYD’den temizlememiz gerekiyor” demiÅŸti. Bu iÅŸ Afrin’le de sınırlı deÄŸil, bunu da herkes biliyor.

Ankara ile Moskova arasındaki mutabakat ortada! Hedefteki ülke/ülkeler de belli. O zaman lafı eveleyip-gevelemeye gerek var mı?

ABD’nin “topyekûn savaÅŸ”ı erken baÅŸlatmasının sebebi de belli oluyor. Ama böyle bir erken çıkıştan kaygı duyanlar da var. Pentagon’un internet sitesinden Trump’ın istifasını isteyen mesajların yayınlanması boÅŸuna deÄŸil. FED konsorsiyumu da yerinde rahat durmuyor.

Dünyaya nizam vermeye çalışan, dünyanın jandarması olduÄŸu iddiasındaki ABD kendi içinde sancılı bir süreç yaşıyor. Laf ile aleme nizamat vermeye çalışırken, kendi içindeki binlerce seyyieyi gizlemek için dikkatleri baÅŸka yönlere çekmeye çalışıyor.

Amerikan yönetimi, birçok cephede birden savaÅŸ vermek zorunda. Asya, Avrupa, Arap yarımadası.. Latin Amerika. Kendi içinde ciddi sorunlar yaÅŸayan hasta bir ülke ABD. BM içinde, NATO içinde, Güvenlik Konseyi üyeleri ile sorunlu bir ülke. Ä°ngiltere ile sorunu var, NATO ile sorunu var, AB ile sorunu var. Sorun yumağı bir ülkeden söz ediyoruz. ABD entelijanyası korku ve panik içinde, eÄŸer kontrolü kaybederlerse bir anda her ÅŸey altüst olabilir.. Dünyada hızla itibar kaybediyorlar.. Dolar yükselmeye devam etse de, dolara güven hızla kayboluyor. Topyekûn batı demokrasiden ve liberalizmden uzaklaÅŸtı. Hızla büyüyen bir faÅŸizm söz konusu. Ä°nsan hakları ve çevreciliÄŸin merkezindeki ülkeler deÄŸiller artık. Bu durum yavaÅŸ yavaÅŸ içeride de kendini hissettirmeye baÅŸladı. Üniversiteler, STK’lar, sosyal medyada giderek yükselen bir homurdanma var. Piyasa rahatsız. “Genç siviller” tedirgin.

Bu arada, madem onlar böyle yapıyorlar, bizim de bazı ÅŸeyler yapmamızın yolunu açıyorlar. Biz de bunu deÄŸerlendirelim. Pandora’nın kutusunu açanlar kendileri. Buyursunlar o zaman, el mi yaman, bey mi görelim.

Batının Türkiye’deki uzantıları da aynı ÅŸekilde huzursuzlar. Batının beslediÄŸi sermaye, siyaset, bürokrasi, medya, STK, sanat çevreleri bu gidiÅŸten endiÅŸeliler.. Ä°çlerinde akıl ve vicdan sahipleri, aldatıldıkları ve kullanıldıkları endiÅŸesini yaÅŸamaya baÅŸladılar. Bu önemli. Bu süreçte 15 Temmuz bir ÅŸok etkisi yaptı. Ben yeni saldırı dalgası için yılbaşından sonrasını bekleyeceklerini düÅŸünüyordum. PKK, PYD, DEAÅž, FETÖ, CHP, AkÅŸener, onlarla idare edecektik gibi geliyordu. Ama bunların bir varlık gösterecekleri yok. Batı doÄŸrudan iÅŸe el atmış gibi gözüküyor.

Döviz üzerinden piyasayı sıkıştırmaya çalışıyorlar. Zarrab olayı var. Suriye konusunda sıkıştılar. Suudi Arabistan üzerinde ciddi bir operasyon var. Suudi yönetiminde görev deÄŸiÅŸikliÄŸinin ardından rejim meÅŸruti bir yapıya dönüÅŸtürülebilir. Birkaç cephede birden koÅŸturmak batıyı zora sokmuÅŸ gözüküyor.

Bu iÅŸlerin böyle ilanihaye devam edip gitmeyeceÄŸi açık. Bugünden yarına bir çözüm de yok, ama her geçen dakika batının aleyhine. Sonuçta bu bomba, göreceksiniz, bunların elinde patlayacak.

Zulm ile abad olunmaz. “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” denmiÅŸtir. Zor bir süreç, elbette bize de zararı var, ama sonuç ÅŸimdiden belli gibi. Göreceksiniz Allah (c.c) onların iÅŸlerini sarp daÄŸlara sardıracak! Ve zafer inananların olacak. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Åžeytanın iÅŸbirlikçisi zalimler, onların peÅŸine takılanlar için ise yaÅŸasın cehennem! Selam ve dua ile.. 

Abdurrahman Dilipak-Akit

 

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA