ÖZELLEŞEN BİR KURUMDA DİK DURMANIN BEDELİNİ ÖDEYEN ALPER SOYLU BİR YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILMIŞTI.


Bu makale 2017-09-06 07:03:37 eklenmiş ve 600 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

ÖZELLEÅžEN BÄ°R KURUMDA DÄ°K DURMANIN BEDELÄ°NÄ° ÖDEYEN ALPER SOYLU BÄ°R YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILMIÅžTI.

 Zafer TahiroÄŸlu

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Bugün ,eski haber editörümüz,deÄŸerli dostum Alper Soylu'nun aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümü.Biraz uzun yazacağım ama bazı gerçekleri kamuoyunun bilmesi lazım.Ä°nsanların hayatı bozuk para gibi harcanıp çöpe atıldı.

 

AK Parti özelleÅŸtirdiÄŸi Türk Telekomda ki kıyımdan ve maÄŸdur edilen insanların düÅŸürüldüÄŸü bu durumdan birinci derecede sorumludur,bu kurumda çalışanlar ağır bedeller ödettirilerek hayatları karartıldı.Birileri özel korunarak küplerini doldururken,birileri ekmeÄŸinden edildi.

 

Ben,Alper Soylu ile Ä°stanbul'dan Ankara'ya tayin olup geldiÄŸim 1995 yılında Türk Telekom Ä°ÅŸletme Dairesi BaÅŸkanlığı,Radyo-Link Grubunda tanışmıştım.Aslen Åženkayalı olup Ä°zmir'de doÄŸmuÅŸtu ve Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸini bitirip aynı Bölümde beraber okuduÄŸu eÅŸi Hülya soylu ile evlenerek ikiside Türk Telekom Genel MüdürlüÄŸü Ä°ÅŸletme Dairesi BaÅŸkanlığında iÅŸe baÅŸlamış,Alper ANA DENETÄ°M Müdürü olmuÅŸ,Hülya Santrallar MüdürlüÄŸüne bakmaktaydı.Aradan uzun yıllar geçmiÅŸ AK Parti kurulmuÅŸ,yeni kadrolar kurarak yoluna devam ediyordu.

 

AK Partinin 2002 Kasım seçimlerinde bizlerde ekip olarak çalışmış ve karınca misali desteÄŸimiz olmuÅŸtu.Seçim sonrası bir grupla o zamanın UlaÅŸtırma Bakanı Binali Yıldırıma hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuÅŸ ve Bakan bey bizden Telekom ile ilgili bir rapor istemiÅŸ,Ben,Alper ve bir MüfettiÅŸ arkadaÅŸ raporu hazırlayıp Bakana iletmiÅŸ ve bakanın Telekomda olan biteni bizden duymasına vesile olmuÅŸtuk.

 

Aradan geçen 6 ay sonra Alper Soylu KardeÅŸimiz Ankara il Telekom Müdürü oldu,iÅŸe baÅŸlayıp güzel projelere imza attı. daha sonra Uluslararası Daire BaÅŸkanlığına atanan Soylu burada uzun yıllar görev yaptı.

 

2005 yılında beni Ardahan'a isteyen AK Parti il BaÅŸkanı Nusret Koyuncu'nun Telekom Genel Müdürüne çıkıp aynı gün tayinimi yaptırması ve Ä°l MüdürlüÄŸü yapmamı isteyen makamın talebi üzerine Ardahan'a gidip 5 yıl görev yaptım. Elazığ'da 6 Ay görev yapıp istifa edip Ankara'ya yerleÅŸince,

 

Alper Soylu beni aradı görüÅŸelim dedi,onuda Gaziantep'e sürgün etmiÅŸler,bir ilçenin Müdürü yapmışlar,tenzili rütbe,istifa etsin diye.Bunu yapan o zamanın Genel Müdürü ve Alper'in yıllarca beraber çalıştığı arkadaşı olan Tahsin YILMAZ ve Gn Md Yrd Åžükrü Kutlu olmuÅŸ.Bu gitmemek için rapor almış tayinini durdurmaya çalışmış,buna raÄŸmen bir gün postacı bir evrak getirmiÅŸ,evrak Telekomdan gelmiÅŸ hizmetinize ihtiyaç duyulmadığı için iÅŸ akdiniz fesh edildi tebliÄŸi Rahmetliyi ÅŸok etmiÅŸti.Çünkü o da sokaÄŸa atılmıştı.Çünkü hakkında herhangi bir adli ve idari soruÅŸturma yoktu ve sadece keyfiyet vardı.

Yapacak tek ÅŸey vardı dava açmaktı,açtı,kazandı ama özel ÅŸirket olduÄŸu için belli bir ücret yatırıp iÅŸe baÅŸlatmadılar ve bir hayatı,bir emeÄŸi hoyratça sokaÄŸa attılar.EmekliliÄŸi henüz dolmamıştı iÅŸten çıkarıldığında.

Bunu anlatmamın nedeni AK Partinin getirip önemli görevler verdiÄŸi dava adamlarını yine güvenerek atadığı,üst düzey göreve getirdikleri ne idüÄŸü belirsiz tipler ile birlikte el altından birileri bu insanları maÄŸdur edip sıkıntıya sokacak iÅŸleri yapıp ekmeÄŸini elinden alıyor ve iÅŸin kılıflarını da hazırlıyorlardı.

Ben Elazığ da istifamı sunup Ankara'ya yerleÅŸince Ankara'da 2 yıl çalıştığım Özel Åžirketten istifa edip, Gundem360.com haber sitesini yeni kurmuÅŸtum ve Alper kardeÅŸimize gelip beraber çalışmamızı ilettim oda kabul etti ve çok güzel haberlerin çıkmasına sebep oldu,aramızdan ayrılana kadar aradan geçen bu sürede daha yakınen tanıdığım bu sabır ve itikat sahibi güzide insanın aramızdan ayrılışını küçük kızının beni arayıp ''Zafer amca Babamı kaybettik'' demesi üzerine yıkılmıştım,kahrolmuÅŸtum çünkü daha 53 yaşında hayat dolu,sevgi dolu,kardeÅŸlik ve yardımlaÅŸma ruhu herÅŸeyine sirayet etmiÅŸ bir dostumu,kardeÅŸimi kaybetmiÅŸtim.

Halen onu unutamadığımı,her gün olmazsa bile haftada bir hayırla yadettiÄŸimi biliyorum.

Ona zulmettiler,onun ekmeÄŸiyle oynadılar,daha emekli olamamıştı 2 yılı vardı ayrıldığında, Ona bu zulmü o zamanın Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz,ile Telekomun baÅŸ belası Genel Müdür Yardımcısı Åžükrü Kutlu ortak karar alıp bunu yaparak intikam almışlardı.

Tahsin Yılmaz görevden alındı ÅŸimdi ne iÅŸ yapar bilmem,Åžükrü Kutlu'yu Hariri Telekom dan kovdu,Binali Yıldırımla akrabalık bağı olduÄŸu için BaÅŸbakan olunca tıpış tıpış geri göreve iade ettiler.

Alper Soylu gariban bir kiÅŸiydi,mazlum ve onurlu birisiydi.Ä°tikad sahibi ve saÄŸduyulu birisiydi.Bana emeÄŸi çok oldu,her daim yanımda idi her iÅŸe beraber koÅŸardık,her zaman istiÅŸare yapıp yol gösterciydi.

Allah yeryüzünde temiz amel iÅŸleyenleri bu dünyanın pisliÄŸine daha fazla bulaÅŸmasın diye alıp götürür derler,Alper kardeÅŸimizde öyle biriydi.Hiç bir rahatsızlığı yoktu ama yaÅŸadıklarını içine atardı ve vadesi geldi bu dünyada taşıdığı emaneti teslim edip bir yıl önce aramızdan ayrıldı.

Bu maÄŸdur ve temiz insanın uÄŸradığı zulmün hesabını Rabbimiz elbette soracaktır ama Türk Telekom özelleÅŸtikten sonra binlerce böyle hayata kıyıldı,zulmedildi,hakları gasbedildi.Burada vebal'de,günahta bu kurumu ÖzelleÅŸtirip bu insanları bu hale getiren AK Partili siyasilerin omuzlarındadır.

O bir faniydi,doÄŸdu,büyüdü,yaÅŸadı,öldü ve dünyada kendisine verilen görevi bana göre fazlasıyla yerine getirdi.Ona bu zulmü reva görenler umarım onun ahının bedelini hem bu dünyada hem öteki dünyada öderler.

 

Aramızdan ayrılışının birinci yılında benim için yazılması zor bir yazıyı yazarken,Rabbimden Alper kardeÅŸimizi Rahmet eylemesini,ona merhamet etmesini,cennetiyle mükafatlandırmasını diliyorum.

Zafer Tahiroğlu Sosoyal Medya Tıklayınız...

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA