BİZ ÖDEDİĞİMİZ BEDELİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİYORUZ...


Bu makale 2017-08-15 09:32:48 eklenmiş ve 539 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

BÄ°Z ÖDEDİĞİMÄ°Z BEDELÄ°N NE OLDUÄžUNU Ä°YÄ° BÄ°LÄ°YORUZ...

 

Zafer TahiroÄŸlu, haber 360.com

 

Yıllar önce Göle 100.yıl lisesini bitirip,1987 yılında Ä°stanbul'da Ä°TÜ'de Fizik MühendisliÄŸi bölümünde okumaya baÅŸlamıştım,1988-89 yılları arası Bilgisayar MühendisliÄŸine geçiÅŸ yapıp orada okumaya baÅŸlayıp,1 yıl sonra orayı sevemeyip,FiziÄŸe geri dönmüÅŸ ve FiziÄŸi dereceyle bitirmem üzerine bir çok yerden iÅŸ teklifi almış ama hiçbirisine dönüp bakmamıştım.

 

ABD'de meÅŸhur MIT Teknoloji Enstitüsünden Asistanlık teklifi gelmesine raÄŸmen bu teklife orada eÄŸitim gören Kuantum Fizikçisi bir hocamızın ruh halini görünce gitmekten vazgeçmiÅŸ ve Master yapmaya karar vermiÅŸtim, Ä°TÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi Bölümüne kayıt yaptırmış ve Ä°ngilizce Hazırlık okumaya baÅŸlamıştım.

 

1992 Yılı sonlarında Ankara'ya, aldığım TÜBÄ°TAK bursu nedeniyle bir görüÅŸmeye gelmiÅŸ o sırada Telekom'dan bizi iÅŸ görüÅŸmesine çağıran bir davet almıştım,ve gelip görüÅŸüp Telekom da çalışmaya karar vermiÅŸtim.

 

1993 Yılı 22 Ocak'ta iÅŸ başı yapmış ve Ä°stanbul Gayrettepe'de Santral Mühendisi olarak iÅŸe baÅŸlamış,hem okula gidiyor hemde iÅŸte çalışmaya devam ediyordum.

 

2 yıl burada görev yaptıktan sonra tayinimi alıp Ankara'ya gelmeye karar vermiÅŸ ve suyun başında olmayı çok istemiÅŸtim burada önemli iÅŸlere imza atma sorumluluÄŸu düÅŸüncesiyle çıkıp Ankara'ya gelmiÅŸtim.

 

Hayatımın hatası diyeceÄŸim bu karardan sonra Ankara'da sırf etnik yapım ve islami hassasiyetlerimden dolayı Derin güçlerin bizden rahatsızlığını farketmiÅŸ ve çalışma huzurumu bozmaya çalışan ırkçı-ÅŸövenist ve kafatasçı kadrolar elinde çok sıkıntılara düçar olup Telekom'a girip gireceÄŸime piÅŸman olmuÅŸ ve kendi kendimi affetmemeye baÅŸlamış fırsat elimdeyken neden bunları deÄŸerlendirmediÄŸimi söylenip durmuÅŸtum.

 

Kısaca,Ardahan ve Elazığ il MüdürlüÄŸü maceralarımdan sonra çok yorulduÄŸum ve yıprandığımı gördüÄŸüm halde dayanmaya çalışmış,birgün bir FETÖ'cü olduÄŸunu sonradan öÄŸrendiÄŸim Telekomdaki Genel Müdür yardımcısının bir telefonu üzerine Telekomdan ayrılmaya karar vermiÅŸ ve 18 yıllık emeÄŸi elimin tersiyle bir tarafa itip Ä°stifa edip kabuÄŸuma çekilmeye karar vermiÅŸtim.

 

Ankara'ya yerleÅŸip bir ÅŸirkette 2 yıl danışmanlık yaptıktan sonra sevdiÄŸim iÅŸ olan GazeteciliÄŸe baÅŸlamaya karar verip Gundem360.com haber sitesini kurup yazmaya baÅŸlamıştım.

 

Gazetecilik güzel meslek,hoÅŸ meslek ama gerçek gazetecilik,gerçek yazarlık yaparsanız düÅŸmanı çok olan bir meslek,seveniniz az,sevmeyeniniz çok,ekonomik bir getirisi olmayan idealist insanların yapacağı bir iÅŸ.

 

Gazeteciliktede artık yorulmaya baÅŸladım,yazarsın kimseyi memnun edemezsin,yazmazsın vicdanının sesine kulak tıkayamazsın,velhasıl sonuçta ÅŸunu söylemek için tüm bunları yazdım.

 

Ben bilseydim okumak,mücadele etmek bu kadar zor ve saÄŸlığımıda bozacak noktada önüme bir fatura kesecek,inanın,Göle'de bir çoban olup 3 tane hayvanı güdüp,sade bir hayat yaÅŸamayı bu yaÅŸadığım acılara ve sıkıntılara tercih ederdim.

 

Bu yazıyı bugün benim doÄŸum günüm olması nedeniyle kaleme alma gereÄŸi duydum.

 

YaÅŸadığım bu hayatta ağır bedeller ödeyerek bu günlere gelirken,Devletin derinliklerinde devletin bekaası ve selameti için bizleri bozuk para gibi harcayan zihniyet,alın bir yerinize kınalar yakın,bir insanın hayatına nasıl ağır bir bedel ödettirdiÄŸinize ve ortaya koyduÄŸunuz eserle öÄŸünün başınız göÄŸe ersin,mutlu olun diyorum.

 

Her doÄŸum günümde bir hüzün ve bir piÅŸmanlık kaplar ruhumu,bu hayatta neden etnik yapım ve siyasi yapım hep bir suçmuÅŸ gibi önüme konup bana faturası ağır kesildi.

 

Benim bu ülkede durmamı gerektirecek ne gerekçem vardı ki yapışıp kaldım demek benim için bir hayat gerçeÄŸi oldu.

 

Yeryüzünde Allah'ın yarattığı ve rızık verdiÄŸi bu hayatımızı ,yaratılan kullar kendilerine verilen yetkilerle kendini ilahların üzerinde güç sanarak bizlere bu ülkede huzurlu yaÅŸama ÅŸansı tanımadılar.

 

Bu iÅŸe ister kader deyin,ister imtihan deyin ne derseniz deyin,bu hayatta hırsızı,arsızı,küfredenleri hep karar verici noktada olacak,sen bu tayfanın sana fatura ettiÄŸi hayat nizamına razı olacaksın,kural buymuÅŸ onu gördüm.

 

Fırsatım olsa ve imkanım olsa idi yıllar önce bu ülkeden çeker gider yabancı bir dünyada bu sıkıntıları yaÅŸamazdım.

Bir yaşı daha geride bırakırken anlatmam gereken bu konuyu nihayet yazabildim.

 

Kimse ÅŸaşırmasın çünkü bu hayatta kötülüklerle mücadele ederken,insanın insana yaptığı kötülüÄŸü.bizzat iliklerime kadar hisseden birisiyim.

Dostluklar,arkadaÅŸlıklar mevki,makam ve çıkar üzerine kurulmuÅŸ bu dünyada sen nasıl ayakta kalabilirsinki diye sorup duruyorum kendime.

 

Bizi bir davanın adamı yetiÅŸtirenler,dava diye Makama,Paraya esir olup bizi ortada bıraktılar.Bugün iÅŸin kahrını çeken bizler bir köÅŸede hayat yaÅŸarken,dün bize inancımızdan dolayı bize ve deÄŸerlerimize küfredenler,bizim eski dava arkadaÅŸlarımızla iÅŸ tutuyorlar ve karar verici noktalarda görev yapıyorlar.

 

Herkes bu yazdıklarımdan kendine bir hisse çıkarsın diyorum.

Bugün içimden geçenleri yazdım.

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA