Baydemir'e Taziye Ziyaretleri

BAYDEMİR'E TAZİYE ZİYARETLERİ - Türkiye'nin çeşitli illerinden Diyarbakır'a gelen Kent Konseyleri temsilcileri, annesi Azize Baydemir'i kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek, taziyelerini sundu.'Türkiye'nin Demokratikleşmesinde Kent Konseylerinin...
Bu haber 2013-09-29 11:59:02 eklenmiş ve 438 kez görüntülenmiştir.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Diyarbakır'a gelen Kent Konseyleri temsilcileri, annesi Azize Baydemir'i kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek, taziyelerini sundu.

'Türkiye'nin Demokratikleşmesinde Kent Konseylerinin Rolü' başlıklı 12. Platform toplantısı için çeşitli illerden Diyarbakır'a gelen Kent Konseyleri temsilcileri Hevedanlılar Yasevi'ne geldi. Grup adına söz alan İzmir Konak Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Prof Dr. Adnan Akyarlı, tüm halkların demokratik bir biçimde birlikte yaşanacağı toplumsal yapıya katkı sunmak amacıyla Diyarbakır'a geldiklerini, UCLG/MEWA toplantılarında ifade ettikleri görüşlerde de bu hedefleri zenginleştirmeyi umduklarını söyledi. Akyarlı ancak beklenmeyen bu durum nedeniyle Baydemir'in acısını paylaştıklarını ve tüm kent konseyleri adına başsağlığında bulunduklarını söyledi. Baydemir de ülkenin yedi bölgesinden, yedi renginden, çok dilliliği, çok inançlılığı temsilen kent konseylerinin burada olmasının acılarını hafiflettiğini belirterek, "Acılarda ortaklaştığımızda bu ülkenin çok önemli badirelerini aşmış olacağız. Bugün Gelibolu'dan Hakkari'ye, Mardin'den Trabzon'a kadar bütün demokrasi güçlerini, dostlarımı kardeşlerimi görmekten heyecan duydum" dedi.

Her ölümün erken ve acı olduğunu kaydeden Baydemir, annelerin en iyi öğretmen olduğunu ifade etti. Baydemir, "Ben annemden vicdanlı olmayı öğrendim. Zorluklara kaşı dayanma gücünü öğrendim. Bütün sıkıntılara karşı Bir Gün Mutlaka aydınlık yarınların geleceği umudunu öğrendim" diye konuştu. Annesinin en büyük duasının anne ve babaların Evlat Acısı yaşamaması olduğunu aktaran Baydemir, "İnşallah bu dua bu coğrafyada gerçekleşir. Bir daha hiçbir anne ve baba evlat acısını yaşamaz. O hep derdi. Anneler, babalar evlatlarını değil, evlatlar anne ve babaların defnetmeli. İnşallah bu dua gerçek olur ve ülkemizde bütün inançların kardeşliğini hissetmiş oluruz. İnşallah aydınlık yarınlar bu ülkeyi oluşturan bütün dilleri, kültürleri oluşturan halkların olur" şeklinde konuştu.

Baydemir'i İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da telefonla arayarak başsağlığı diledi. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Baydemir'e Taziye Ziyaretleri
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA