Olayların arkasındaki ürküten iddialar

Olayların arkasındaki ürküten iddialar
Bu haber 2013-09-23 12:27:52 eklenmiş ve 884 kez görüntülenmiştir.

Olayların arkasındaki ürküten iddialar

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbinin son 10 dakikasında tribünlerde kavga eksik olmadı. İki grup taraftar bayrak sopaları ile birbirlerine girdi. Olayların niye çıktığı başlangıçta anlaşılmadı. İddialar, farklı görüşteki taraftar gruplarının birbirleri ile sürtüşmeye girdiği şeklinde...

Bir kesim futbolcuların kavgasının ardından sahaya atlayanların Çarşı üyesi olduğunu öne sürerken,bir diğer grup ise Çarşı karşıtı olarak kurulan 1453 Kartalları’nı suçluyor.

Olimpiyat Stadı’nda 76 bin taraftarın şölen havasına çevirdiği derbi, uzatmalardaki olaylar nedeniyle futbol tarihine kara bir leke olarak geçti. Melo
 ile Motta’nın arasındaki gerginliğin ardından futbolcular birbirine girerken tribünlerden gelen yüzlerce taraftar ortalığı savaş alanına çevirdi.

Özel güvenlikçiler ile basın mensuplarına saldıran siyah-beyazlıları, çevik kuvvet durdurulabildi. Sahada bu olaylar yaşanırken akılları kurcalayan bir iddia da ortaya atıldı.

O iddia ise olayların sorumlusunun yaklaşık 1 ay önce Çarşı’ya karşı olarak kurulan 1453 Kartalları adlı tribün grubu olduğuydu. Ancak bir diğer kesim ise Çarşı’dan şüphe ediyor.

Karşılaşmanın bitiminin ardından ise özellikle Twitter’da çeşitli iddialar ortaya atıldı. Örneğin ünlü gazeteci ve televizyoncu Tayfun Talipoğlu, avukat Efkan Bolaç, BKM Mutfak oyuncusu Bülent Emrah Parlak gibi tanınmış isimler olayların 1453 Kartalları’nın provokasyonu sonucu başladığını Twitter’da yazdıkları mesajlarla iddia ettiler.

1453 Kartalları’nın günün erken saatlerinde yazdığı “Olimpiyat Stadı’nda
 mükemmel bir pratik yaşanacak: 1453 Kartalları, dost düşman herkese gerçek taraftarlık nasıldır gösterecek” mesajı da kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. 

Gazeteci İsmet Berkan, twitter hesabından sahaya inen grubun Çarşı taraftarı olmadığını söylerken, CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş-Galatasaray maçına dört savcının görevlendirildiğini ve bunu Meclis’in gündemine taşıyacağını yazdı.

Gazeteci Ergun Babahan ise Çarşı Grubu’nun sahaya indiğini söyleyenlerin kötü niyetli olduğunu iddia ederken, Çarşı ise resmi twitter adresinden olayları, 1453 Kartal’ın çıkardığını savundu.

İlk kavga tribünlerde başlamış!
Beşiktaş- Galatasaray derbisinde, Çarşı taraftar grubu ile 1453 Kartal
 daha olaylar çıkmadan tribünde birbirine girdi. Beşiktaş'ta Çarşı ile 1453 Kartal'ın kavgası bitmiyor. Daha saha karışmadan önce iki taraftar grubu, tribünlende birbirlerine girdi.

Henüz karşılaşma başlamadan iki grup arasında sözlü kavgalar yaşandı. Çarşı grubu ile 1453 Kartal maç sonuna
 kadar birbirleriyle itişti. Sözlü ağız kavgası karşılaşmanın sonuna doğru yerine yumruklara bıraktı. Gruplar bayrak sopalarıyla birbirine saldırdı.

Kapıları kırıp biletsiz girmişler
Polis kameraları birer birer incelenirken, maça kontrolsüz girişlerde netleşti. Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Baykan, statta 3 kapının tamamen kırıldığını, bilet okuyucuların da devreden çıkarıldığını söyledi. Buna göre stad girişine yığma yapılmış ve kapıdaki görevliler de devre dışı bırakılarak, biletsiz girişler sağlanmış. Yine stad gidişinde 8 dedektörte devre dışı bırakılmış.

 

 

ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA