Tiroid kanseri 7 kat arttı

Doç. Dr. Ali Uğur Emre, tiroid kanserinin, kanser türlerinin yüzde 2'sini oluşturduğunu, kadınlarda erkeklere oranla 3-
Bu haber 24 03 2013, eklenmiş ve 817 kez görüntülenmiştir.

Doç. Dr. Ali Uğur Emre, tiroid kanserinin, kanser türlerinin yüzde 2'sini oluşturduğunu, kadınlarda erkeklere oranla 3- 4 kat daha fazla görüldüğünü söyledi. Tiroid kanserinin erken dönemde belirti vermediğini, ancak muayene ve ultrasonografi sırasında tespit edilebildiğini vurgulayan Doç. Dr. Emre, şöyle konuştu:

"Son 10 yılda tiroid kanserinde 7 kat artış var. Ancak bu artış tiroid kanserinin daha fazla ortaya çıkmasından ziyade, tıptaki gelişmeler ile ultrasonografinin daha etkin kullanılmaya başlanması ve tiroid bezindeki nodüllerin ultrasonografi eşliğinde iğne biyopsileri ile değerlendirilebilme imkanının sağlanması sayesinde kanserin erken teşhisi sonucu olmuştur."

Tiroid kanserinin genetik faktörler dahil bazı etkenler ile ortaya çıktığını ifade eden Doç. Dr. Emre, şişmanlık, radyasyona maruz kalma ve iyot eksikliğinin en önemli etkenler olduğunu belirtti. Neden ne olursa olsun hastalığın başarılı bir şekilde tedavisi için erken teşhisin önemine vurgu yapan Doç. Emre, tiroid cerrahisinde en çok çekince yaratan durumun ise ses kısıklığı konusu olduğunu söyledi.

SES TELLERİ RİSK ALTINDA OLABİLİR

Emre, "Tiroid ameliyatları, ses tellerine giden sinirlerin olduğu bölgede yapılan bir ameliyattır. Daha önce guatr ameliyatı geçirmiş insanlarda tekrarlayan cerrahilerde ses kısıklığı riski 10 kat artmaktadır. Ancak günümüzde tiroid cerrahisinin sık yapıldığı, sinir monitörizasyonu tekniği ile sinirin korunması konusunda donanımı tam olan endokrin cerrahi merkezlerinde ve bu konuda uzmanlaşmış cerrahların elinde bu risk yüzde 1'in altındadır. Yine de bu sinirler ameliyat alanı içerisindedir ve belli bir risk altındadır" dedi.



ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA