Ardahan Müftüsü Galip Akın'dan

Ardaha İl Müftüsü Galip Akın, Türkiye'de ekmek israfını önlemek için toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'na destek verdiklerini söyledi."
Bu haber 01 Ağustos 2013, Perşembe 10:48:43 eklenmiş ve 899 kez görüntülenmiştir.

Ardaha İl Müftüsü Galip Akın, Türkiye'de ekmek israfını önlemek için toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'na destek verdiklerini söyledi.

İsrafın yanlışlığını dile getirerek konuyu tüm halkımıza duyurmak amacıyla afişler bastırıp, İl geneli ilçelerimiz ve köylerimizde vatandaşlarımızın görebilecekleri yerlere astırdıklarını belirten Müftü Akın, insanların bencilleşmesinin tüm ihtiyaçlarda olduğu gibi ekmek israfını da tetiklediğini vurguladı.

Yemeğe oturduğumuzda ekmek yemeden kalkmayız. Çünkü doymayız ve mutlaka ekmek yeriz, fakat ekmekte yaptığımız israf hayatımızı kökten ilgilendirir diyen İl Müftüsü Akın, şöyle devam etti: "Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde Yüce Allah, mealen 'Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz. Allah israf edenleri sevmez' buyuruyor. Ekmek alırken yiyebileceğimiz miktarda almalıyız. Artan yemeklerimizi çöpe atmamalıyız. Dünyada yüz binlerce insan açlık çekerken, bizlerin ekmek israfına gösterilen davranış karşısında sessiz kalmamız düşünülemez. Özellikle Lokanta sahiplerine ve bu tür işletme sahiplerine seslenmek istiyorum, sizler de lütfen artan yemekleri çöpe atmayın. Tüm aileler İhtiyacına göre ekmeğimizi alırsak israfı kökten çözeriz" dedi.

İl Müftüsü Akın, Türkiye'de günlük 101 milyon adet ekmek üretildiğini ancak 95 milyon adedinin tüketildiğine dikkati çekerek, günlük 6 milyon adet, yılda ise 2,1 milyar adet ekmeğin israf edildiğini ve parasal değerinin 1,5 milyar TL olduğunu söyledi. Akın, aynı israfla onlarca köprü yapılacağını, 80 hastane ve 500 okulun inşa edileceğini de sözlerine ekledi. - Ardahan

ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA