Arü, Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Kurulduğu günden itibaren öğrenci odaklı bir üniversite olmayı felsefe edinen Ardahan Üniversitesi, "üniversiteli olma" ayrıcalığını yaşamak isteyen gençlerin tercihleri arasında bu yıl da yerini aldı.2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Seçme...
Bu haber 01 Ağustos 2013, Perşembe 10:48:27 eklenmiş ve 899 kez görüntülenmiştir.

Kurulduğu günden itibaren öğrenci odaklı bir üniversite olmayı felsefe edinen Ardahan Üniversitesi, "üniversiteli olma" ayrıcalığını yaşamak isteyen gençlerin tercihleri arasında bu yıl da yerini aldı. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre Ardahan Üniversitesi'ne 1122 kişi yerleşti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Ardahan Üniversitesi'ne verilen 1564 kontenjanın 1122'si ilk yerleştirmede doldu. Kalan 442 kontenjan ise ek yerleştirmede tercih edilecek. Ayrıca ARÜ'de bazı bölümlere ek kontenjanla yerleşecek öğrencilere ARÜGEM aracılığıyla burs imkanı da sağlanacak.

ARÜ'de Yüzde Yüz Dolan Kontenjanlar

Akademik alanda kısa sürede büyük bir ivme kazanan ve bu yıl çeşitli yeniliklerle adından daha çok söz ettirecek olan ARÜ, bu yıl da üniversite adayı öğrencilerin tercihlerinde yer aldı. ÖSYS 2013 ilk yerleştirme sonuçlarına göre Ardahan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun kontenjanları yüzde yüz doldu. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun bölümleri de öğrencilerin tercihlerinde ön sıralarda yer aldı. Buna göre Çağdaş Türk Lehçeleri, Tarih (normal ve ikinci öğretim), Türk Dili ve Edebiyatı (normal ve ikinci öğretim), Gıda Mühendisliği ve Eşit Ağırlıklı bölümler yüzde yüz doldu. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Büro Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Elektrik, Lojistik, Laborant ve Veteriner Sağlık programları da yine aynı şekilde yüzde yüz tercih edildi. Normal ve ikinci öğretim olarak eğitim veren Bilgisayar Programcılığı da tercihlerdeki en favori programlar arasında yer aldı. Böylelikle Ardahan Üniversite'nin yeni sezondaki öğrenci sayısı 4000'i geçti.

ARÜ'nün Öğrenci Sayısı Ek Yerleştirmelerle Daha da Artacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Evrin Yıldız, "Öğrenci sayımız şu anda dört bini geçiyor. Ek kontenjanlarla da 4500 öğrenci gibi hedefimiz var. Lisansüstü eğitim yapan öğrencilerimiz ve uluslararası öğrencilerimizle birlikte bu sayının daha çok üstüne çıkacağımızı umut ediyoruz." dedi. Ayrıca Yıldız, Ardahan Üniversitesi arıcılık, turizm işletmeciliği, lojistik, dış ticaret bölümlerine ek kontenjanla yerleşecek öğrencilere Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi (ARÜGEM) aracılığıyla burs verileceğini de müjdeledi.

ARÜ, Öğrenciler İçin Çalışmaya Devam Ediyor

Yıldız, öğrencilerin başarı çıtasını sürekli yüksekte tutma ve onları aydınlık bir geleceğe hazırlama amacıyla ARÜ'nün çalışmalarını, "Öğretim elemanları öğrencilerle ders içinde ve ders dışında birebir ilgileniyorlar. Teknik veya diğer konularla ilgili onlara yardımcı oluyorlar. Ayrıca bu yıl öğrencilerimiz yeni yerleşkemizde, daha ferah, lüks, donanımlı ortamlarda eğitim görecekler. Bunların yanında üniversitemiz beslenme, barınma, sağlık, burs gibi birçok olanağı öğrencilerimize sunmaya devam edecektir." sözleriyle özetledi. - Ardahan

ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA