110 yıl sonra icra!


Bu haber 28 Mayıs 2013, Salı 10:12:52 eklenmiş ve 963 kez görüntülenmiştir.

110 yıl sonra icra!

Giresun’un Espiye ilçesi Güzelyurt köyünden Bekir Ağa’nın yaklaşık 110 yıl önce bankadan çektiği kredi ödenmeyince 60’ın üzerindeki vasilerinden borcun tahsil edileceği belirtildi.

Bekir Ağa’nın üçüncü kuşak torunu olan Ömer Demir, 110 yıl sonra gelen icra karşısında ellerinde ne ev ne de toprak kaldığını söyledi.

Dedesinin babası tarafından yapılan borcun bugün karşılarına çıktığını belirten Demir “Köyümüzde kadastro çalışmaları tamamlanmış tapu işlemleri yapılacaktı. Bize bir tebligat gelerek yerlerimizin hacizli olduğu ve icra yolu ile satışa çıkarıldığı belirtildi.Yaptığımız müracaatlar sonucu dedemin babası tarafından dönemin bankasına borçlanılmış. Fakat nasıl borçlanıldığı konusunda fikrimiz yok. Bildiğimiz tek şey yerimizin banka tarafından haciz edildiği ve haciz yoluyla ihaleye çıkarıldığıdır. Köyümüzün yarısı satışa çıkarıldı. Çünkü önceden Bekir Ağa’ya ait olan araziler bugün 60 haneye bölündü. Köyümüzde 60 hanenin neredeyse evleri ve arazileri satışa çıkarılmış durumdadır” dedi. (İHA)

ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA