Rusya'nın Teslim Ettiği Cinsel İstismar Zanlısı


Bu haber 2013-09-04 15:59:02 eklenmiş ve 347 kez görüntülenmiştir.

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde oturan amcasının kızı H.N.A.'ya tarlada tecavüz etmeye kalkıştığı iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açılan Abdulbaki A.,tutuklu yargılandığı Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada söz hakkı isteyen Abdulbaki A.,"Hakim bey, mağdur ve saldırıya uğrayan benim. Yüzüme yumruk attıktan sonra kaçtı. Köy'de utandığım için yumruk attığını söyleyemedim" dedi. Mağdur H.N.A. ise,"Benim gönül ilişkim yoktu. Sürekli arayarak beni tehdit ediyordu."dedi.

Yasadışı yollardan kaçtığı Rusya'dan Interpol tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edildi. Erzurum'a getirilen ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Abdulbaki A., "Tecavüz girişiminde bulunmuş olsaydım, evime götürürdüm. H.N.A. birden bağırmaya başladı. Bende bir süre ağzını kapattım, bağırmaya devam edince bırakıp kaçtım. İsteseydim, tarlada tecavüz edebilirdim" dedi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Pazaryolu ilçesinde oturan Abdulbaki A., aynı zamanda amcasının kızı olan H.N.A.'ya bir süre önce evlilik teklifi yaptı ama ret cevabı aldı. Aldığı cevaba öfkelenen Abdulbaki A., H.N.A.'nın cep telefonuna, 'Seni o tarladan, harmandan alır götürürüm' mesajı gönderdi.

Mesajı gönderdikten bir hafta sonra 28 Ekim 2010 günü tarlada karşılaştığı genç kızı bir süre kovalayan Abdulbaki A., H.N.A.'yı omzuna vurarak yere düşürdü. Abdulbaki A., 'Sen beni rezil ettin, şimdi ben seni rezil edeceğim, sana tecavüz edeceğim, Kimse senin yüzüne bakamayacak. Benimle evleneceksin' diyerek, H.N.A.'ya tecavüz girişiminde bulundu. Amcasının oğlunu yumruklayarak tecavüzden son anda kurtulan H.N.A., koşarak olay yerinden uzaklaştı.

Duruşmaya katılan H.N.A ise,"Benim kesinlikle duygusal aşk ilişkim olmadı. Beni sürekli telefonla aradığında telefonu açmıyordu. Beni telefonla aradığında 'Sen benim ağabeyimsin' diyordum. Sürekli arıyordu. Telefonu açmıyordum."

Tutuklu sanık Abdulbaki A. ise," Suçlamaları kabul etmiyorum. H.N.A., kardeşiyle haber göndererek benimle evlenmek istiyordu. Bende kendisi ile evlenmek istemediğimi belirttim. Benim köyüm görünür bir yerde. Kendisi sürekli yalan söylüyor. Bana gönderdiği mesajlar var. Karşılıklı attığımız mesajları köyde göstererek beni rezil ediyordu. Kendisi yalan söylüyor." Dedi. Sanık Avukatı Sadullah Kara ise,"Benim müvekkilim aylarca Rusya'da

HAKİM, "4 DAKİKA KADAR KONUŞMUSUNUZ"

Mahkeme Başkanı'nın, mağdur H.N.A'ya, "Bize gelen cep telefonu görüşmelerinde sizin sanık ile 202 saniye yani 4 dakika süreyle görüştüğünüz belirlenmiş." Sorusuna ise mağdur H.N.A. kabul etmedi.

İDDİANAMEDEN

Genç kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan Abdulbaki A., İspir'deki Nöbetçi Mahkeme tarafından adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Ailenin itirazı üzerine İspir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Abdulkabi A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Abdulbaki A.'nın Rusya'ya kaçtığı tespit edildi.

Erzurum Ağır Ceza ve İspir Asliye Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararı üzerine İçişleri Bakanlığı Interpol Daire Başkanlığı da Abdulbaki A. hakkında 'Kırmızı Bülten' çıkarılmış, Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianame doğrultusunda Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi de Abdulbaki A. hakkında "Çocuğun basit cinsel istismarı, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı" suçlaması ile 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının keşif yapılması yönündeki talebini reddederek tutuklu Abdulbaki A.'nın kuvvetli suç şüphesi üzerine tutukluluk halinin devamına karar verdi. - Erzurum

ETİKETLER : Rusya'nın Teslim Ettiği Cinsel İstismar Zanlısı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA