ARDAFED’DEN KONGRE ONCESİ KAHVALTI..

ARDDAFED genel kurul öncesi dernek başkanları ile kahvaltıda buluşuyor..
Bu haber 2024-04-20 12:15:20 eklenmiş ve 312 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED’DEN KONGRE ONCESİ KAHVALTI..

 

ARDDAFED genel kurul öncesi dernek başkanları ile kahvaltıda buluşuyor..

 

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Yönetim Kurulu, Cuma akşamı (19-04-2024) Şişli’de bulunan Dernek merkezinde kongre öncesi TOPLANDI.

 

Toplantıda bu ayın 28’de yapılacak olan kongrenin yerinin tesbiti, kongre öncesi yapılacak işler, delegasyon ve derneklerin, GENEL KURULDA KİMLER OY KULLANCAK,  mevcut durumları gibi konular konuşulup kara bağlandı.

 

ŞİŞLİ KOMŞU CAFE’DE KAHVALTI, ÇEKMEKÖY’DE GENEL KURUL YAPILACAK..

 

Federasyon toplantısında kongreden önce bu pazar (21-04-2024 saat 10.00 ) federasyona üye derneklerle, başkan adayları ile birlikte Şişli Komşu Cafe’de kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelme kararı alındı.

 

ÖNÜMÜZDEKİ GENEL KURULDA KİMLER OY KULLANCAK..

 

Önümüzdeki genel kurulda dernekler tüzüğüne uygun olarak federasyona üye derneklerin genel kurullarında aldıkları delege kararı geçerli olacak. Bir başka ifade ile federasyon ve dernekler tüzüğüne göre federasyona üye derneklerin genel kurullarında belirlediği delegeler dışında kimse oy kullanamayacak. Her dernek için delege üye sayısı da 5 olmaktadır..

 

ARDAFED’DE HANGİ DERNEKLER ÜYE OLABİLECEK NETLEŞCEK..

 

BÜTÜN ARDAHAN DERNEKLERİNİN RAHATSIZ OLDUĞU EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ OLAN FEDERASYONA HANGİ DERNEKLER ÜYE OLABİLİR DURUMU DA NETLİK ÖNÜMÜZDEKİ KONGREDE NETLİK KAZANACAK..

 

Önümüzdeki genel kurulda devrim niteliğinde bir tüzük maddesi federasyon tüzüğüne eklenecek. O madde ise federasyona üye olacak derneklerin mahiyetleri, hangi derneklerin federasyona üye olacağı ile ilgili..

 

Bütün Ardahan köy –il-ilçe- dernekleri ile Ardahan il ilçe federasyonları dışında adı sanı ne olursa olsun diğer dernekler federasyona üye olamayacak.. Bu madde genel kurulda geçirilerek federasyona üye olacak derneklerin sınırıları netleşecek..

 

Bilindiği gibi son 1-2 kongrede usul-esas üyelik vb. konuların neredeyse ırzına geçildi. Kimin hangi dernekten federasyona üye olacağı, delege vereceği adeta giderek arap saçına dönüştü. Federasyonu ele geçirmek için operasyonel kaz, kuş, martı severler.. Bir sürü sahte dernek federasyona boaca edilmeye çalışıldı. Bu durumda Ardahan il-ilçe-köy ve federasyonlarını fazlasıyla rahatsı etmiş bulunmaktadır..

 

Yine bilindiği gibi Ardahan Dernekler Federasyonu derneklrin sınırlarını belirlemek, Ardahan Dernekçiliğini ve lobiciliğini hayata geçirmek için kurulan bir federasyon. İstanbul geneli biten kai derneklerinden tutun federasyona çakma, yeri yurdu olmayan uydu-uyduruk dernekler boca edilerek stk zübükleri dernekleri federasyonları ele geçirmek kullanmak için 24 saat takla atıyorlar..

 

Bu anlamda bu genel kurulda Ardahan dernekler Federasyonu sadece Ardahan il-ilçe-köy ve federasyonlarının içinde olduğu bir yapılanmayla ortaya çıkacak.. Bu kriterleri taşımayan diğer tüm dernekler federasyon üyeliğinden çıkarılacaklar..

 

Bu kirter o kadar önemli ki federasyonu kuran Ardahan Dernekleri bu kirtere uyulmasa Ardahan federasyonunun ve adının çakma derneklerle ele geçirileceği için toplu olarak federasyondan çekilme tehlikesini bile içinde taşıyor.. Bundan dolayı bu kongrede Ardahan il-ilçe-köy ve federasyonlarının azami dikkat edeceği en önemli durumlardan biri federasyona üye olacak derneklerin niteliği olacak..

 

FEDERASYONA KİMLER BAŞKAN ADAYI POZOSİSYONLARI..

 

Şu ana kadar federasyona resmi olarak basın aracılığı ile adaylığını açıklayan sadece iki başkan dayı var.

 

Sarıyer Ardahanlılar Derneği Delegesi ve Aynı zamanda federasyon YK üyesi Selvi Zengin Gezer’le ..

 

Beykoz Ardahanlılar Derneği YK üyesi Alaattin Kılıç..

 

Dr. Gazi Karakurt, Aytekin kaya başkanlığında tek liste ile seçime gidilmesi kabul görmediğinden, her iki adayında öneriyi red etmeleri ile başkanlık yarışında önemli bir yarış olacak bu kongrede.

 

FEDERASYON BAŞKANLIĞINDA TALİP KAYA İSİMİ RAKİPSİZ AĞIR BASIYOR…

 

Gezer’in adaylık açıklaması bayan olarak kendisine pozitif olarak büyük avantaj sağlarken.. Üye Derneklerin federasyon yönetimini belirleyecek ana güç ana etken olmaları nedeniyle Talip Kaya en güçlü başkan adayı olarak önümüze çıkmış bulunmaktadır.

 

İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği YK üyesi ve başkan yardımcısı Talip Kaya’nın içinde birçok Ardahan ve göle derneğinin de desteklediği bir liste ile başkanlığa aday olacağı bize ulaşan bilgiler arasında..

 

FEDERASYON BAŞKANLIĞI İÇİN İDDİALI BİR DİĞER ADAY İSE ŞEMSETTİN ŞENEL..

Ardafed dendiğinde kuruluşundan günümüze çalışan samimi olarak herhangi bir koltuk ve çıkar beklemeden koşan 3-5 isim sayılsın dendiğinde Şemsettin şenel, Yusuf Yasin Sit.. Rahmetli Ekrem Tekçe, Sabahat Kaya.. vb. 5-10 isim öne çıkar..

 

İşte bu isimlerden biri olan Şenel, daha sonradan kervana katılan Özcan Düğmeci vb. isimler olmasa  bugüne kadar federasyonun kapanma durumu kurgu değil gerçek olacaktı..

 

Yine biz bu çekirdek kadro şenel öncülüğünde Çerkezi Zorla koltuğa oturtarak bu tehlikeyi bertaraf etmiştik.. Bu anlamda federasyonun kurucu başkanları kimlerdir diye bir soru sorulursa..

 

Güven Doğruyol, Şemsettin Şenel, Orhan Çerkez dir diyebiliriz. Ardahan STK alanı federasyonu dendiğinde, bir gölge gibi sürekli onları takip eden 2000’lerden beri bütün Serhat STK alanı ve lobisi için koşan Yusuf Yasin Sit.. gibi isimler lafla değil icraatlarıyla koşmaları ile tarihe geçtiler..

 

Çerkez dönemi ile birlikte şu anda ülkemizin en değerli STK’sı Ardahan dernekler Federasyonu oldu. Federasyonumuzun şu andaki tek yumuşak karnı üye derneklerin kimyasıyla oynanamaya çalışılması durumu. Bu da yukarda belirttiğimiz gibi il-ilçe-köy dernekleri  ve Ardahan federasyonları şeklinde ki sınır önümüzdeki genel kurulda netlik kazanarak federasyonla oynama tarihe karışacaktır..

 

Şu anda federasyon yönetiminden çok gece gündüz federasyon için çalışan tartışmasız isimlerin başında Şemsettin şenel gelmektedir. Bu anlamda birçok dernek Şenel’in başkan adayı olmasını federasyona mevcut yönetimden de bazı isimleri katarak bütün Ardahanlıları amasız temsil bir başkan adayı olarak öne çıkmasını istemektedirler..

 

DEMİRKIUŞ TOPLANTIDA ADAYLIĞINI AÇIKLADI..

Adaylıklar konusunda toplantıda başkanlığı açıklayan bir tek aday çıktı. Engin Demirkuş. Demirkuş derneklerin %90 nı bizi destekliyor o anlamda başkan adayıyım derken.. Talip Kaya gibi, Selvi Zengin Gezer  gibi açıkça kendisini destekleyen bir tek bilgi Doğu Medya olarak bize ulaşabilmiş değil.

 

Ama Şenlin adaylığı, Gezer ve Kaya ile ilgili bilgi ve belgeler bize ulaştığından bu adayları kimlerin desteklediğini bu anlamda ifade edebiliyoruz..

 

HALK LAFLA DEĞİL İCRAATLARIYLA HAYATLARI İLE KENDİ,LERİNİ İSPATLAMIŞ İNSANLRI ÖNÜNDE GÖRMEK İSTİYOR.. 

https://www.dogukultur.com/files/firm/photo/ae0f86c1d9.jpg

Sonuç itibarı ile sadece Ardahan açısından değil, Serhat Sivil Toplum örgütleri, ülke STK alanları dernekçilik alanında önemli bir mesafe kayd etmiş bulunmaktadırlar. Bu gelişmeye de en büyük katkıyı Doğu Medya ve Ardahan STK alanı aydını, aktivisti, kanaat önderi.. birlikte yaptılar. Ardahan dernekçiliği ülke STK alanlarına örnek rol model olamaya doğru hızla yol almaya başladı. Bütün halk kitleleri artık birilerinin dernekleri kullanıp kendilerini bir yerlere fırlattıkları kullanımlık projelerden çıkaracak, birilerinin dernekleri kişisel çıkarları için kullandığı projelerden çıkaracak STK siyaset zübüklülzadelerinin artık at oynatmadığı bunları ekarte eden, derneklerin asıl sahibinin halk ve halk kitleleri olduğunu ortaya koyacak yönetimleri istemekte ve Şenel gibi, Yusuf Yasin Sit gibi isimleri önlerinde görmek istmektedirler..

 

 ARDAFED bütün Ardahan halkının çalışma ve çabaları ile ülkemizin en önemli STK’larından biri, bir STK, bir marka olarak varlığını isbat etdi. Eksik aksaklıklarına rağmen örneğin iyi lobi yapsaydık şu anda Dr. Gazi Karakurt vb. birkaç hemşerimiz daha başkandı. Bu yönlü eksiklikleri bir kenara bırakırsak.. Genel anlamda gurur duyduğumuz bir federasyon ortaya çıktı ve genel kurula gidiyor. Genel kurulda ben değil bizi temsil eden bir yönetimin inşası ve ortaya çıkması tüm Ardahan halkının temel beklentisidir.. Şimdiden kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz..

 

 

Doğu Medya Haber Merkezi.. 

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gazeteci Yusuf Yasin Sit.

 

ETİKETLER : ARDDAFED genel kurul öncesi dernek başkanları ile kahvaltıda buluşuyor..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA