Iğdır'da DEM Parti Coşkusu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Kulp’ta (Tuzluca) düzenlendiği halk buluşmasına katıldı
Bu haber 2024-02-24 19:01:46 eklenmiş ve 127 kez görüntülenmiştir.
Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır'daki halk buluşmasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçimde kayyımları göndereceklerini belirterek  “Iğdır’a demokrasi gelecek” dedi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Kulp’ta (Tuzluca) düzenlendiği halk buluşmasına katıldı. Buluşmaya öncesi ilçenin eşbaşkan adayları Kader Yiğitalp ve İsmet İlkutlu ile beraberindeki partililer, DEM Parti bayrakları ile süslenen çok sayıda araçla Tülay’ı ilçenin girişinde karşıladı.
 
Partinin yeni dönem için çıkardığı şarkılar ile ilçeye giriş yapan Tülay, yol kenarında ve evlerin bahçesinde bulunan yurttaşları zafer işareti ile selamladı. Bu sırada yurttaşlar da Tülay’ı aynı şekilde selamladı. İlçede Tülay’ın bulunduğu aracın arkasından zafer işareti yaparak koşan çocuklar da Tülay’a yoğun ilgi gösterdi.
 
Buluşma yerine ulaşan Tülay, şarkı, zılgıt ve zafer işareti ile karşılandı. Buluşma yerinde bulunan kadınlar ve çocuklar giydikleri ulusal kıyafetler ile renkli görüntüler ortaya çıkardı. Kadınlar yanlarında bulundurdukları sarı, kırmızı ve yeşil fularlarla Tülay’ı selamladı. 
Buluşmada ilk olarak söz alan eşbaşkan adayları, ilçeyi hep birlikte yöneteceklerinin sözünü verdi. Her iki eşbaşkan adayına da kitle yoğun ilgi gösterdi.
 
‘Ankara bu sesi duysun!’
 
Daha sonra söz alan Tülay, bu güne değin açtıkları ve kapatılan partilerine değindi. Bunun yanı sıra şu anda da partilerine yönelik devam eden saldırı ve baskılara da işaret eden Tülay, buna rağmen halkların partisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Bu sırada kitle, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı. Sözlerine devam eden Tülay, “İşte Ankara bu sesi duysun ki parti kapatmanın çözüm olmayacağını bilsin” dedi.
 
Kayyımlara tepki
 
Seçimlerde kazandıkları belediyelere de kayyım atandığını belirten Tülay, halkın bu anlayışa boyun eğmediğini ifade etti. “Dim dik ayaktayız” diyerek, sözlerini sürdüren Tülay, “Kayyımların ilk icraatı neydi? AKP’nin yereldeki izdüşümü ile aynı. MHP’nin izdüşümü ile aynı. Kürtçe’yi yasakladılar belediyelerde. Kürtçe tabelaları indirdiler. Kadın kurumlarımızı kapattılar. 21’inci yüzyıldayız ve Tuzluca’da bazen sadece bir saat içme suyu veriliyor. Bu kabul edilebilir bir şey mi?” diyerek, tepki gösterdi.
 
Yerel sorunlara değindi
 
İlçenin yol ve kaldırımlarına da değinen Tülay, yağmur yağdığında ilçenin çamur deryasına döndüğüne işaret etti. İlçenin tarım ve hayvancılık ile geçindiğini paylaşan Tülay, “AKP iktidara geldiğinden beri Türkiye’nin tarımını tarumar etti. Yok etti tarımı. Bizi dışardan ihracata mecbur ettiler. Oysa Tuzluca’nın çiftçisine destek sağlanırsa mazot konusunda bir destek sağlanırsa su kanalları doğru düzgün yapılsa ve bunların satışları için kooperatifler yapılsa Tuzluca halkı için çok faydalı olurdu. Yerel sorunları çözmek üzere eşbaşkanlarımız sizlerin sayesinde seçilecektir” diye konuştu.
 
‘72 millete aynı makamdan bakıyoruz’
 
Kürtlerin eşit haklar ve yurttaşlık talebi için tarih boyunca sayısız bedel ödediğini belirten Tülay, “Sevgili Azeri kardeşlerim buradan sizlere seslenmek istiyorum; bizler Kürt’e,  Azeri’ye,  Arap’a, Laz’a, Cerkes’e, Ermeni’ye,  Sunni’ye,  Alevi’ye ve 72 millete aynı makamdan bakan bir siyasi partiyiz. Tuzluca’da DEM Parti’ye sahip çıkın. DEM Parti’ye sahip çıkmak demek kendi kimliğine de sahip çıkmak demektir. Tuzluca halkı sizlere sesleniyorum; bizler gece gündüz demeden her mahallede girmedik ev, çalamadık kapı tutmakdık el bırakmayacağız. Ben bunun sözünü sizin coşkunuzdan alıyorum. 31 Mart’ta bu meydanda zafer kutlaması yapacağız” diye kaydetti.
 
Meydanda karşılandı
 
Tülay, konuşmasının ardından anneler ile birlikte büro açılışını yaptı. Daha sonra ise yurttaşlar ile uzun bir süre meydanda halay çekti. Tülay, daha sonra ise Îdir merkezdeki programına katılmak üzere yola çıktı. Tülay, merkez girişinde de konvoy ile karşılandı. Tülay, buluşmanın yapıldığı Zagros Meydanı’nda davul ve zurnalar ile karşılandı.
 
Yaptıkları ziyaret ve buluşmalara da değinen Tülay, partililerin ve yurttaşların gece gündüz çalıştığını söyledi. Kürt sorunun demokratik yöntemler ile çözülmesi ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için açlık grevinde bulunan tutuklulara, Adalet Nöbeti’ni sürdüren annelere ve Cumartesi Anneleri’ne işaret eden Tülay, hepsinin selamını getirdiğini söyledi.
 
‘Jin jiyan azadî sloganını değer edinmişiz’
 
Burada konuşan Tülay, partililerin kazanmak için gece gündüz çalıştığını söyleyerek, teşekkürlerini iletti. Seçimlere sayılı günler kaldığına dikkat çeken Tülay, “Bu seçimlere DEM Parti olarak birkaç şekilde hazırlık yapacağız. Kayyımların kentlerimizde yarattığı tahribatları tek tek ortadan kaldıracağız. Iğdır’da bir yandaş basın, ‘Iğdır’ın 50 yıllık sorunlarını kayyım çözecek’ şeklinde manşet attı. Kayyımların olduğu yerde hırsızlık, talan, Kürt düşmanlığı vardı. Iğdır’da küçük mafyacıklar oluşturulmuş birimler Iğdır halkının hakkını yiyor. Sadece Iğdır’da 500 milyon borç var. Belediyeye 500 milyon borç yapmışlar. Ama yürüyecek bir kaldırımımız, hayvancılık yapacağımız bir yer kalmamış. İşte kayyım budur, hırsızdır, talancıdır. Bizler 31 Mart seçimlerde siz değerli halkımızın desteğiyle başarıya ulaşacağız. Çok dili bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Belediyemiz kendi anadilinde hizmet verecek. Hakların dilinden daha güzel ne olabilir ki? Kaldırımları, alt yapıları, kanalizasyonları yapmak, hayvancılığa teşvik etmek ve üretimi güçlendirmek ilk görevlerimizden olacak. Kadınlar, gençlere kapılarımızı sonuna kadar açacağız. Kadınların en iyi şekilde danışmanlık hizmeti almasını sağlayacağız. Kadına dair başkanlıklarımız en iyi şekilde kadınlara hizmet sunacak. Çünkü bizler Sakinelerin, Mahsa Aminiların  jin jiyan azadî sloganını değer edinmişiz” ifadelerini kullandı.
 
‘Hayalet seçmen’
 
Bir çok kentte olduğu gibi Îdir’de de “hayalet seçmen” olduğuna dikkat çeken Tülay, şöyle devam etti: “AKP seçimle alamadığını, kayyımla aldı. Şimdi başka bir kayyımcı yola baş vuruyorlar. Askerleri yerleştirip Iğdır’da belediyeyi almayı planlıyorlar. Bunlara karşı gece gündüz çalışacak mıyız? 7/24 çalışacağız. Ailelere tek tek gideceğiz ve bu iktidarın halk, işçi, emekçi, kadın düşmanlığını tek tek anlatacağız. Şehir dışında bulunan bütün akrabalarımızı gelip burada oy kullanmaları için çağrımızı yapalım. Hangi kentte Iğdırlı varsa en yakın DEM Parti il, ilçe örgütünü gidip başvurusunu yapsın ve buraya gelsin.”
 
‘Halkın gücü saraylardan büyük’
 
Kayyım sistemine karşı demokratik belediyeciliği sağlayacaklarını vurgulayan Tülay, “Iğdır’a demokrasi gelecek. Kürtlere düşman olanlara Iğdır halkı en güçlü cevabı hep birlikte verecek mi? Kadınları, gençleri hukuksuzluğa sürükleyen, bizleri yok sayanlara hep birlikte kırmızı kart veriyor muyuz? Halkın gücü saraylardan çok daha büyük. Halkın gücü iktidardan çok çok daha büyük. Bizlere halka birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece ne saraylar ne şahlar ne padişahlar bizlerin karşısında durmaz. Çünkü buranın halkı Zagros, Ağrı dağı gibi. Heyecanlı ve onurlu. Sizleri bu onurla, gururla ve dayanışma duygularıyla selamlıyorum. 31 Mart hepimizin zaferi kutlu olsun” şeklinde konuştu.
 
Kitlesel yürüyüş
 
Tülay, konuşmasının ardından kitle ile birlikte büro açılışı yapmak üzere yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca da yurttaşları, esnafları selamladı. Yurttaşlar da zafer işareti ile Tülay ve kitleye karşılık verdi. Uzun bir süre boyunca yürüyüş düzenleyen kitle, yürüyüşte sık sık, “Direne direne kazanacağız” solganları attı. Alkış, zılgıt ve sloganlarla gerçekleştirilen büro açılışının andından Hatimoğulları, kentten ayrıldı.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA