TÜMKİAD TÜM TÜRKİYE’Yİ KAPSAMAYA BAŞLADI..

2017 Yılında kurulan, Kurulduğundan beri ülkemizin her bölgesinde örgütlü büyük bir iş dünyası gücüne dönüşen Tümkiad, giderek bütün ülke sathını kaplamaya başladı.
Bu haber 2023-09-28 21:30:47 eklenmiş ve 560 kez görüntülenmiştir.

TÜMKİAD TÜM TÜRKİYE’Yİ KAPSAMAYA BAŞLADI..

 

2017 Yılında kurulan, Kurulduğundan beri ülkemizin her bölgesinde örgütlü büyük bir iş dünyası gücüne dönüşen Tümkiad, giderek bütün ülke sathınıkapsamaya başladı. Osmanlıdan günümüze ülkemizi kapsayan böylesine kapsamlı geniş 2. bir iş dünyası gücü ve örgütü ortaya çıkmamıştı.

 

Tüm Kalkınma İş İnsanları ve Girişimciler Derneği (Tümkiad ) İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Enes Selimoğlu başkanlığında açıldı. 

İstanbul Kozyatağı Byotell’de 19.00 -23.00 saatleri arasında gerçekleşen açılış törenine Tümkiad üyeleri, Federasyonlar, Dernekler, yerel ve ulusal basın akmaya başladı.

 

İş-Siyaset, STK, Sanat dünyasının aktığı toplantının açılış konuşmasını Enes Selimoğlu yaptı. Tümkiad İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Enes Selimoğlu Tümkiad’ın İst. And. Yakası Şubesi ile büyük bir güce kavuştuğunu, bu gücün ülkemizin, halkımızın , iş dünyasının her alanda güçlenmesi için kullanılacağını.. Hayırlara vesile olmasını genel başkanımız, iş –siyaset-STK dünyası tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyoruz.

 

Selimoğlunun ardından kürsiye çıkan MAK Siyasi Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başakanı Mehmet Ali Kulat tek kelime ile harikulade belirlemelrde bulundu.

 

Kulat, İstanbulun fethini müjdeleyen hadsile konuşmasına giriş yaparken, Anadolu-Mezopotamyanın insanlık medeniyetinin, tarihinin doğuş ve çıkış noktası olduğunu, bu medeniyetin birer temsilcileri olarak bu ülkede 3 krş daha fazla alacak diye gençlerimizin yurt dışlarına, beyin göçü istemediklerini, ülkemizin hür-müreffeh vatandaşaların ülkesi olması gerktiğini, jeostratejik ve jeopolitik konumu göz önüne alındığında ülkemiz ve coğrafyamız dünyanın yönetileceği, idare edileceği tek coğrafyadır. Son bir yüzyıldır kurulan siyasi partiler ve hareketler ülkemizin jeostratejik ve jeopolitik konumuna cevap olmada yetersiz kalmışlardır.. Bu anlamda Tümkiad tıkanan siyasal yapının önünü açmadan yeniden bir siyasal yapılanmaya kayışın, yeniden bir siyasal yapının doğuşunun da ifadeleridir. Ve bu yönlü örgütlenmeler hem iş dünyası, hemde bölge federasyonları şeklinde giderek daha da büyüyeceklerdir. Ülkemizin siyasi-sosyal-iktisadi-kültürel-jeostratejik ve jeopolitik ihtiyacına cevap olacaklardır.. Bir başka ifade ile Anadolu-Mezopotamyalılar olarak sadece tıkanan ülkemizin önünü değil, tıkanan insanlığın önünü de açma tarih boyunca bizim medeniyet nüfusunun asli işlerinden biri olmuştur diye ifade ettiler..

 

Kulatın ardından sahneye çıkan genel başkan Nihat Tanrıkulu ise, Çanakkale ruhuna vurgu yaptı. Bu toprakların bir ırk toprakları değil, insanlık tarihi boyunca imparatorluk toprakları olduğunu tüm ırk ve medeniyeytlerin bir arada yaşadığı yaşatıldığı bir coğrafya olduğuna vurgu yaptılar..

 

Etkinlikte Sivil Toplum örgütleri ve STK alanındaki uzmanlıkları ile öne çıkan Tuncer Dağ’da konuştu. DAĞ, ülkemiz geneli açılan kapanan yüzlerce STK var. Bir STK toplumsal alana hitap ediyorsa, topğlumsal alanın ihtiyaçlarına doğru cevap oluyorsa, çözümler üretiyorsa.. Kapanmamaktadır. Bir STK nın ana gücü devamlılığıdır, ömrüdür. Topluma, toplumsal alana kattığı katma değerdir. Tümkiad ülke egeneli iş dünyası açısından çok büyük bir açığı kapatrak ulsal anlamda iş dünyasını birbiriyle buluşturan bir deve dönüşmüştür dediler..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ

 

ETKİNLKTEN UFAK BİR İZLENİM..

 

Etkinliğe yerel-ulusal bazda iş dünyası firmalar, 2000’li yıllarda iş dünyasının örgütlenmesi için STK alanında 90’lardan beri koşan aktörlerden Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Yasin Sit, Sipki-Der Kültür Evi bşk. Menderes öztürk, Hoc-Fed Başkanı Ayhan öztürk.. Ki Tümkiadın ortaya çıkmasına da ilham kaynağı olanlar 2000 li yıllarda STK alanında koşan Ardahanlılar oldular. Ülkemizde giderek büyüyen bölge federasyonlarından iş dünyası örgütlerine temeli Serhat kökenli aktörler atarken, bu alanda başı çeken Ardahanlılar oldular.. Ardahanlıların açtığı bu yoldan geri olan rejim giderek ırk-dil-din-mezhep üstü bir yapılanmaya ülkemiz Anadolu Birlşik devletlerine ve tarihten gelen imparatorluk mirasına sahip çıkma noktasına hızla kaymaya başladı..

 

Bu kayış Tümkiad’ın etkinliğinde kendini açıkça belli etdi. Sahneye çıkan folklor ekipleri Kurdi şemameden, lazi horona, buradan zeybeke.. Anadolu ve mezopotamyanın tüm renklerini ayanı anda ortaya koydular..  Anadolu-Mezopotamyanın ırk-dil-din-mezhepüstü cihanşumul-evrensel kültürü giderek tüm ülkemizi hızla srmaya başladı. Bu anlamda Ardahanlılar başta olmak üzere Serhatlılar ülkemizin makus kaderini darbe-vatandaşı harcama geri-yoz rejimi yerle bir ettiler.. Aynen Kars kafkas İslam Cumhuriyeti ruhuna uygun herkesi ve kesimi kapsayan yeni bir ülke inşaasına hızla giriş yaptılar..

 

 

ENES SELİMOĞLU KİMDİR..

 https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/fec3911b6e.jpg

 Enes Selimoğlu, İstanbul yerel yönetimler başta olmak üzere, özel ve tüzel firmalara  İstanbul geneli sebze meyve dağıtımından  diğer gıda alanlarına toptan gıda dağıtım işini yapan Selimoğlu Gıda Aş Firmasının Sahibi.

 

Kısa zamanda İstanbul Anadolu Yakası İş dünyasını aynı çatı altında buluşturan, örgütleyen  Selimoğlu ve arkadaşları bu akşam bu örgütlü iş dünyası gücünün duyrulması için Kozyatağı By Otelde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiler.

 

Selimoğlu 2000’li yıllardqan beri iş dünyası içinde olduğu gibi, STK ve toplumsal alana da duyarlı bir iş adamı. Yerel, ulusal birçok STK, vakıfta üyeliklerinin yanı sıra birçok STK’da ise Yönetim Kurulu üyesi olarak öne çıkmaktadır..

 

MEHMET ALİ KULAT KİMDİR?

https://www.dogukultur.com/files/firm/photo/36e2087833.jpg

Mehmet Ali Kulat kimdir? Mehmet Ali Kulat kaç yaşında, nereli? Mehmet Ali Kulat mesleği ne?

 

Mehmet Ali Kulat, MAK Siyasi Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanıdır. Sosyal medyada gündem olan Mehmet Ali Kulat kimdir? Mehmet Ali Kulak kaç yaşında ve nereli? Mehmet Ali Kulat mesleği ne? sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Mehmet Ali Kulat kimdir? Mehmet Ali Kulat kaç yaşında, nereli? Mehmet Ali Kulat mesleği ne?

 

MAK Siyasi Danışmanlık şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Ali Kulat, yaptığı yorumlar, açıkladığı anket sonuçları ve gündemde yer almasından dolayı sol sol sosyal medyada ve internette merak konusu olmaktadır. Peki, Mehmet Ali Kulat kimdir? Mehmet Ali Kulak kaç yaşında ve nereli? Mehmet Ali Kulat mesleği ne? Detaylar haberimizde...

 

Mehmet Ali Kulat, 1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde doğmuştur. Evlidir ve 3 Çocuk babasıdır.

 

Mehmet Ali Kulat, ilk orta ve lise eğitimini Elbistan'da tamamladı. Lisans Eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Yüksek Lisans Eğitimini Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bünyesinde Doktora Eğitimi aldı.

 

1989 yılında Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde öğretmenlik, 1991 yılında Ankara Mamak Muhabere Okulu Yedek Subay Eğitimi sonrasında Zonguldak'ta Yedek Subay Öğretmenl olarak askerlik hizmeti, 1992-2001 Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde Öğretim Üyeliği yapmıştır.

 

Mehmet Ali Kulat, halen pek çok siyasi parti, kamu kurumu ve özel kuruma danışmanlık yapmaktadır.

 

Mehmet Ali Kulat, MAK ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRME DANIŞMANLIK MÜŞAVİRLİK ORG. İNŞ. Ve Tic. ANONİM ŞİRKETİ nin Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Ayrıca Kulat, ARGEDER STRATEJİ ENSTİTÜSÜ Başkanıdır.

MEHMET ALİ KULAT AKADEMİK ÇALIŞMALARI

 

    Doktora-Master Tezleri

    Yurt İçi Ve Yurt Dışı Pek Çok Hakemli İlmi Dergide Yayınlanmış Bilimsel Makale

    Ulusal Ve Uluslararası Sempozyum Tebliğleri

    EGM ve İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği uluslararası çalışmalarda yayınlanan tebliğler

    İngilizceden Ve Arapçadan Tercüme Akademik Çalışmalar

    MAK Danışmanlık ve Argeder olarak yapılan pek çok saha araştırmasına yorum, değerlendirme ve analizler..

 

Tümkiad Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu kimdir?

 

1973  Iğdır’da doğumlu olan, 80’larda ailesiyle  birlikte İstanbul’a göç eden Tanrılkulu  Eğitim hayatını İstanbul’da tamamladı. İş dünyasına  NTK  pürodiksiyon firması ile adım atdı. Organizasyon, promosyon, prodüksiyon, tekstil ve inşaat şirketleri bulunan Tanrıkulu kamuoyunda tanınması 2017 yılında kurduğu Tüm Kalkınma İş İnsanları ve Girişimciler Derneği ile ülke sathında duyulmaya başlandı.

 

Tümkiad, genel anlamda yerel-ulusal bazda milli-manevi değerleri dışlayan topluma tepeden bakan iş dünyası örgütlerinin aksine ülkemizin milli-manevi değerlerine sahip çıkan , ülke geneli iş dünyası ve esnafın kendisini içinde buluduğu bir yapılanmayla...  Giderek ülkemizin en büyük iş dünyası STK’larından biri olmaya başladı. Deyim yerindeyse halkın ve vatandaşın örgütlü gücü oldu.

Günümüzde her bölgedeki şubesi ile, genişleyen, büyüyen iş dünyası ağı ile ülkemizin en büyük iş dünyası örgütlerinden, STK’larından biri oldu.

 

ETİKETLER : 2017 Yılında kurulan Kurulduğundan beri ülkemizin her bölgesinde örgütlü büyük bir iş dünyası gücüne dönüşen Tümkiad giderek bütün ülke sathını kaplamaya başladı.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA