GERİKALMIŞLIK HALKLARI YOK EDİYOR..

Fas'ta depremde binlerce insan hayatını kaybederken, Libya'da ise sel felaketi şahirleri yerle bir ederek on binleri kırdı. Ölü sayısı 5 bini geçerken, en az 10 binden fazla insan kayıp var..
Bu haber 2023-09-10 10:08:53 eklenmiş ve 723 kez görüntülenmiştir.

GERİKALMIŞLIK HALKLARI YOK EDİYOR..

 

Deprem, felaket, doğal afet gelişmiş ülke ve toplumlar çok azhasarlar ve ölümlerle atlatırken, gelişmemiş toplum ve ülekerde ise tam bir yıkıma neden olmaktadır. 

 

Fas'ta 8 Eylül'de gece yerel saatle 23.10'da merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde binlerce insan hayatını kaybederken.. Libya'da ise sel felaketi şahirleri yerle bir ederek on binleri kırdı.  Ölü sayısı 5 bini geçerken, en az 10 binden fazla insan  kayıp var..

 

Libya'da 10 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı artıyor. Ülkenin resmi haber ajansının bildirdiğine göre, sadece Derne kentindeki selde ölenlerin sayısı 5 bin 300'e yükseldi, en az 10 bin kişi ise hala kayıp. Uluslararası yardım kuruluşları bölgeye yardım ve arama kurtarma ekipleri gönderdi.

 

https://www.dogukultur.com/files/firm/photo/8b43a781b7.jpg

 

Fas'ta 8 Eylül'de gece yerel saatle 23.10'da merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde binlerce insan hayatını kayb etdi.. Bilanço giderek ağırlaşıyor. Bu büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Deprem gelişmiş bir toplum ve ülkede can kaybına neden olmazken Ortadoğu, Afrika-Asya.. Geri kalmış toplıumlarda ise ağır yıkıcı hasarlara neden olmaktadır. TC ve Syriada meydana gelen Maraş Depremide daha yıkıcı sonuçlara neden olmuştu. Geri kalmışlığın-halkları geri bırakmanın asıl felaket olduğunu, halklara ihanet olduğunu  bu depremle birlikte bir kez daha şahit oluyoruz.

 

 

 

Serhat sivil toplumu adına Fas Halkına başsağlığı diliyor. Gecmis olsun dileklerimizi iletiyor. Halkların her alanda kendilerini geri bırakan rejimlerle mücadelelrini büyütmelerini ve boyle acılar yaşamamalarını istiyoruz..

ETİKETLER : Fas'ta depremde binlerce insan hayatını kaybederken Libya'da ise sel felaketi şahirleri yerle bir ederek on binleri kırdı. Ölü sayısı 5 bini geçerken en az 10 binden fazla insan kayıp var..
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA