EZİDİLER ANILDI, SİYONİSTLER LANETLENDİ..

Kurdi STK’lar ezidi soykırımından dolayı küresel siyonist soykırımcı-gaspçı yahudi firmalarını lanetlediler..
Bu haber 2023-08-04 05:44:47 eklenmiş ve 733 kez görüntülenmiştir.

EZİDİLER ANILDI, SİYONİSTLER LANETLENDİ..

 

Kurdi STK’lar Amerika –İngiliz-Siyon Terör Devletinin patronu, İş-İt’in kurucusu Nazi-Nato terör örgütünün patronu küresel siyonist soykırımcı-gaspçı yahudi firmalarını 2014 yılında gerçekleştirdikleri Ezidi soykırımdan dolayı kınayıp lanetlediler..

 

Nazi-Nato terör örgütünün yan şubesi iş-it, 2014 yılında Ezidi Kurdlere yönelik kapsamlı soykırım harekâtına girişmiş, onbinlerce kürdü soykırıma uğratıp, karılarını, çocuklarını ise seks köleleri olarak esir alıp köleleştirmişti, Kurdistan genelinde baştan başa soykırım harekatına girişmişti.. 

 https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/0fa9173132.jpg

İŞ-İT SEKS KÖLESİ YAPTIĞI KURD KADINLAR..

Terörist Amerika-Terörist İsrail- Terörist İngilterenin, terör örgütü Nazi-Nato örgütünün patronları siyonist soykırımcı yahudi firmalarının kurdurdukları iş-it terör örgütü ile alana döşenen dinli-dinsiz terör lejyonları Mezopotamya genelinde soykırım gasp yaptıkları gibi tarihsel dokuyu da tahrip ederek bölgeyi baştanbaşa kasıp kavurmaktadırlar..

 

Siyon terörizm bin yıllardır KURDLERİ TARİHTEN SİLMEK-KURDİSTANI İŞGAL için akla gelebilecek biyolojik-kimyasal saldırılar, gıda-genom-diktatörlükler-faşist ulus devletleri kullanma, terör lejyonları, Kurdistana boca ettikleri kripto nüfus, kutsal topraklar yalan dolanı kullandıkları uyduruk yahudilik dini gibi Osmanlı-İran, Osmanlı Çarlık savaşları gibi devletleri devletlerle çatıştırma Kurdistanı parçalama Kurdleri tarihten silme .. Gibi  operasyonlarına günümüzde de tüm şiddeti ile devam etmektedirler..

 

Siyon teröristler filistinle arapları düşürüp köleleştirirken tc, iran gibi rejimlerle de Kurdleri Türkleri, Farsları köleleştirmektedirler.. Diğer birçok analiz haberimizde de belirttiğimiz gibi bu teröristler, gizli dünya yahudi devleti şeklinde 400-500 yıldır dünyayı fiilen işgal etmiş bulunmaktadırlar. Günümüzde Rusyayı Sarma Covid-19 gibi operasyonlarla da tüm insan ırkını yok etmeye çaılışmaktadırlar..

 

Nazi-Nato terör örgütünün yan şubesi iş-it, 2014 yılında Ezidi Kurdlere yönelik kapsamlı soykırım harekâtına girişmiş, onbinlerce kürdü soykırıma uğratıp, karılarını, çocuklarını ise seks köleleri olarak esir alıp köleleştirmişti.. 

 

EZİDİ SOYKIRIMI KURLERE YAPILAN SOYKIRIMLARDA 73. FERMAN OLARAK TARİHE GEÇTİ..

 

Yezidi Soykırımı (Yezidiler tarafından anılan ismiyle 73. Ferman),[8][not 1] Irak ve Şam İslam Devleti'nin (IŞİD veya İslam Devleti olarak da adlandırılır) Irak'taki Yezîdîlere yönelik 3 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu katliamlar silsilesi. Birleşmiş Milletler tarafından soykırım olarak kabul edilmiştir.

 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki Yezîdî kadınlar ve küçük yaştaki kızlar IŞİD mensupları tarafından cinsel köleliğe zorlandı, erkekler sürgün edildi ve binlercesi topluca infaz edildi.[13] Birçoğu Sincar'de olmak üzere toplamda yaklaşık 5 bin kişinin öldürüldüğü 10 bine yakın kişinin ise esir düştüğü ifade edilmektedir. Soykırım 2014 yılında Peşmerge'nin IŞİD saldırıları sonucunda geri çekilmesinden sonra başlamıştır.[14][15][16][17]

 

IŞİD'in Yezîdîlere yönelik katliamı uluslararası toplumda geniş yer buldu ve tepki olarak ABD IŞİD’e yönelik hava saldırılarına başladı. Ek olarak ABD, İngiltere ve Avustralya, Sincar Dağları'na kaçmış olan Yezidilere uçaklarla acil yardımlar yaptı ve Yezîdîleri savunmaya giden Peşmerge, PKK ve YPG güçlerine silah desteği sağladı. IŞİD'in Yezidi nüfusuna yönelik eylemleri yaklaşık 500.000 mülteciye ve binlerce kişinin ölümüne veya kaçırılmasına sebep oldu.[18] Soykırımın etkileri özellikle Almanya'daki diğer Yezîdî topluluklarını da etkiledi.[19]

 

Kürdistan Bölgesel Hükümeti 2019 yılında 3 Ağustos gününü "Ezidi Soykırım Günü" ilan etti.[20]

ETİKETLER : Kurdi STK’lar ezidi soykırımından dolayı küresel siyonist soykırımcı-gaspçı yahudi firmalarını lanetlediler..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA