ARDAHAN MERKEZ KOYLER FEDERASYONU KURULUYOR..

ARDAHAN MERKEZ KOYLER FEDERASYONU KURULUYOR..
Bu haber 2023-07-14 17:15:40 eklenmiş ve 854 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHAN MERKEZ KOYLER FEDERASYONU KURULUYOR..

 

STK dünyamızın önde gelen iki aktörü Yener Bayrakçı ve Özcan Düğmeci Ardahan Merkez Köyler Federasyonu Derneğini kurma kararı aldılar.

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) başta olmak üzere federasyon ve STK’larımızın önde gelen aktörleri, Sarzep (Sulakyurt ) Köyü Derneği Başkanı ile Morofka (Meşedibi) Köyü dernek başkanları Bayrakçı ve Düğmeci Ardahan Merkez Köyler Federasyonu (Armer-Fed) kurmaya karar verdiklerini kamuoyuna açıkladılar.

 

Her iki başkan da Doğu medyaya yaptıkları açıklamada Ardahan’ın adını kullanan kullanana ama istisnalar dışında Ardahan’ı temsilde STK özelliklerini taşıyan çok az derneğin var olduğunu belirttiler.

 

Arda-Fed’in giderek bir partinin arka bahçesine dönüştüğünü, Ardahan’ı ve  Ardahan STK’larını temsilden giderek uzaklaştığını, hergeçen gün ilimizin çok büyük yaralar aldığını belirttiler..

 

İnsanlık tarihi boyunca ipek yolu başta olmak üzere Asya –Avrupa arasında siyasi-iktisadi-kültürel anlamda kilit bir noktada yer alan Serhat-Sınır ilimizde ne Asya’yı Avrupa’ya bağlayan bir hangar, ne bir ana artel, nede stratejik bir kurum ve yapılanma maalesef 100 yıldır yapılamadığı gibi, yüzyıldır Ardahan boşaltılmakta geri gitmektedir.

 

Heryıl Şap hastalığı başta olmak üzere ilimiz biyolojik saldırıya uğramakta yüzbinlerce hayvan hastalığa yakalanmakta ve telef olmaktadır. Dünyada eşi olmayan sarıçam ağaçları hunharca katledilmekte; köylü-çiftçi bir taraftan tefeci bankalar eliyle çökertilirken..  Bilinmeyen adamlar bilinmeyen firmalar Doğudan Karadeniz’e, Ardahan’dan Artvin’e topraklarımızı toplamaya başladılar. Ardahan özelinde ülke genelinde Filistinlileştiriliyoruz. Bir-iki STK mız dışında bu konulara değinen yok. Bu konuda öncülük yapması gereken federasyon ortada yok. 

 

Ön Asya-Kafkasların ticari-ekonomik kültürel başkenti Ardahan Erzurum –Karadeniz lobilerince sarılmış, Anadolu-Mezopotamya’nın sınır kapılarının yer aldığı ilimizde karayolu-demir yolu alanlarında Ardahan merkezde stratejik-lojistik alanlar inşa edilmediği için ortaya çıkarılmadığı için il nefes alamaz bir hale çekilmekte, bu stratejik noktanın ekonomik gelişimine büyük darbe vurulmaktadır. Bundan dolayı ilimiz halen göç vermektedir.  

 

Bu anlamda ilimizin makus talihini tersine çevirecek bir STK yapılanmasına ihtiyaç var. Bu açığın kapatılması gerekmektedir.

 

Yakın bir zamanda merkez köy derneklerimizle istişareler yaparak Ardahan Merkez Köyler Federasyonu (Armer-Fed) nu hayata geçireceğiz dediler..

ETİKETLER : ARDAHAN MERKEZ KOYLER FEDERASYONU KURULUYOR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA