HOC-FED’LE ONBİNLER ARDAHAN’A AKIN ETTİLER..

Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) 11.sini Düzenlediği Yayla Festivaline İstanbul başta olmak üzere TR metropollerinden onbinler akarken, iş –siyaset-STK-Sanat dünyasından da yoğun bir katılım oldu.
Bu haber 2023-07-04 19:48:14 eklenmiş ve 1289 kez görüntülenmiştir.

 

HOC-FED’LE ONBİNLER ARDAHAN’A  AKIN ETTİLER..

 

Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) 11.sini Düzenlediği Yayla Festivalinde Ardahan ve Hocvan’a Görkemli bir Çıkarma Yaptı. Festivale İstanbul başta olmak üzere TR metropollerinden onbinler akarken, iş –siyaset-STK-Sanat dünyasından da yoğun bir katılım oldu. 

 

Hocvanlılar, Ardahanlılar, Serhadlılar doğdukları topraklara yüzlerini ve yönlerini çevirmeye çalışırlarken, onbinler Serhada akarken.. tc ile birlikte yüzyıldır boşaltılan Doğu Anadolu da ise Şap Hastalığı ve derin soykırım işgal hareketleri, bir başka deyişle bölgemizi ve insanını çökertecek derin tüm saldırı ve işgal hareketleri, plan-projeleri ise giderek büyüdüğüne de birer bir şahit olduk. Konuyu dağıtmamak için altta linkini verdiğimiz haberi muhakkak okuyunuz..

 

((SERHATTA İŞGAL ve SOYKIRIM DALGASI SON HIZ SÜRÜYOR)) Analiz Haberimize Bkz.. Habere Tıklayınız..

 

Etkinlikte Hocvanın ilçe yapılması ivedilikle ele alınırken TR büyük metropollerden birçok Belediye, Ardahan ve bölge STK’ları da büyük bir destek sundular. Örneğin Beykoz Bld. Sponsorluğunda Beykoz Ardahanlılar Panig derneğimiz ile birlikte bölgeye bir otobüs kaldırdılar.

 

 

 Hoc-Fed’in Hocvan’a on binleri yönlendirmesi nedeni ile Genç başkan Ayhan Öztürk ve genç yönetimini kutluyoruz. Bu başarı  Hocvan halkı ve dostlarınındır.. Hoc-Fed sayesinde bölgeye yapılan rejim tarafından kasten gizlenen, önlemlerin alınmadığı şap ve diğer biyolojik saldırılarla doğudan güneydoğuya milyonlarca hayvanın telefi turku-ye ve dünya gündemine taşındı.. Milyonların üzerinde oynanan oyunlar deşifre edildi..

 

Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Başkanı Ayhan Öztürk, İstanbul ve Ülkemizin En Büyük Şehrinin Bld. Bşk. Kemal Deniz Bozkurt, İş Adamlarımızdan Yusuf Süt, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Bşk. İskender Alihanoğlu,  Ardahan valisi Hüseyin ÖNER, Ardahan Belediyesi Başkan Yrd. Onur Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Kaan Koç, Yazar-Şair-Düşünür-Aydın Dağıstan Karakoç Festivalde birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar yüzbinlerce hayvanın hastalığa yakalanması ve hayvan telefleri nedeni ile bölgenin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesini istediler..

 

Festivale İş dünyamızın önde gelen aktörleri, Yakup Süt, Volkan kaya, Yusuf Süt, Bayramoğlu Dönerden Halim-İbrahim Arslan, BES Yapı-İnşaat Burhan Osmanoğlu Hocvan Festivaline birçok işadamı sponsor oldular. Bu yıl festivale yaptığı katkıları ile Festival Ağası ise Tarihi Hanzade Lokantası, Tarihi Hanzade Yemek Fabrikasının Sahibi Ercan Gökçe oldular.

 

Bu iş adamlarımızın yanı sıra onlarca Serhatlı-Ardahanlı-Hocvanlı iş adamı da festivale ve derneklere büyük katkılar sunarken, Hoc-Fed üyesi tüm dernekler, başkan ve yönetimleri de festivale gereken bütün katılım ve katkılarını yaptılar.

 

 

Yayla festivalinde birbirinden değerli sanatçılar sahne aldılar. Kurbani Sural, Neşe Demir, Mehmet Yılmaz, Hozan İbo, Dengbej Toso,  Hozan Zeki Moğolkanlı, Hozan Berwar. Sahne alan sanatçılarımız festival boyunca tam bir müzik ziyafeti çektiler. 

 

BU YIL FESTİVALE EN BÜYÜK KATKI ESENYURT BELEDİYESİNDEN..

 

Bu yıl yapılan festivale en büyük katkıyı Esenyurt belediyesi yaptığı gibi, ses siteminden ikram araçlarına, festivale araç tahsisine kadar katkı sağlarken.. Belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise festivale belediye birim amir ve müdürleriyle katılarak Hocvanlıların takdirini kazandı. On binler hem kendisine hemde festivale katılım ve katkı gösteren herkese teşekkür ettiler.

 

Festivalde kimler ne konuştu ne dediler, festivalde kimler sponsor oldu hepsi alttaki Doğu Medya TV de yayınladığımız videoda. Konuşmaların yanı sıra müzik-halay; festivale kimler katıldı, festivalde yapılan at yarışı, buzağı yarışı birbirinden güzel etkinlikler hepsi alta yer alan “Hoc-Fed’den Hocvan’a Görkemli Çıkarma” videomuzda yer almaktadır.

 

HOC-FED’DEN HOCVAN’A GORKEMLİ ÇIKARMA ..

VİDEO VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ..

 

FESTİVALDE KÜLTÜR SANAT ŞÖLENİ

 

Hocvan Dernekler Federasyonunun bu yıl 11. Sini düzenlediği etkinlikte birbirinden değerli onlarca sanatçı, Hozan-Dengbej, Halk Sanatçısı yer alırken, müzik ziyafet çekerlerken, Hocvanın önde gelen aydın yazar düşünürleri de Dağıstan Karakoç gibi hem konuşmalar,  hem şiir ve dinletiler; hemde eserlerini, kitaplarını sergilediler.

 

Festival boyunca Yılmaz Şit Hocvanın Gülü adlı şiir kitabını, bir dönem Hoc-Fed başkanlığını da yapan Latif Yılmaz Çiyaye Qısıre kitabını, Gazeteci Anadolu Ajansı Muhabirlerden Mehmet Avşar Anomen adlı kitabını; Hocvanlıların destekleri ile de Sosyolog Mesih Erol çıkardığı Kurdi Sözlük Kitabını imzalayarak okurları ile buluşturdular..

ETİKETLER : Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) 11.sini Düzenlediği Yayla Festivaline İstanbul başta olmak üzere TR metropollerinden onbinler akarken iş –siyaset-STK-Sanat dünyasından da yoğun bir katılım oldu.
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA