GÖLE ORAKİLİSE DERNEĞİNE GENÇ BAŞKAN..

Göle Orakilise ’ye kurulduğundan beri derneğin içinde yer alan gençlerden Ensar Avşar başkanlığa seçildi..
Bu haber 2023-06-07 07:54:28 eklenmiş ve 957 kez görüntülenmiştir.

 

GÖLE ORAKİLİSE DERNEĞİNE GENÇ BAŞKAN..

 

Göle Orakilise ’ye kurulduğundan beri derneğin içinde yer alan gençlerden Ensar Avşar başkanlığa seçildi..

 

Kurulduğu 2017 yılından beri birbirinden güzel etkinliklerle öne çıkan Göle Orakilise (Çakıldere Köyü) Derneği, yine kurulduğundan beri her zaman çalışmalarda ve yönetimlerde yer alan, aynı zamanda bölgemizin sivil toplum ve STK alanındaki eylem-etkinliklerine önemli katılım-katkıları olan Ensar Avşar’ı başkanlığa seçti.

 

Orakilise 4. Olağan kongresini bu hafta sonu Sultangazi’de bulunan dernek merkezlerinde gerçekleştirdiler.

 

Tek adayla gidilen 4. Genel Kurulda Sivil toplum STK alanındaki uzmanlığı ve duyarlılığı ile öne çıkan Ensar Avşar,  Çakıldere (Orakilise) köyü derneğinin 4. dönem başkanı seçildi.

 

 Kongrenin ardından gerçekleşen devir teslim töreninde görevi önceki dönem başkan Nihat Yıldırım'dan devr alan Avşar ve Yıldırım birbirilerini tebrik ettiler..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

Bir önceki yönetimde başkanlık yapan Nihat Yıldırım’la yeni başkan seçilen Ensar Avşar kısa birer konuşma ile üyelere ve katılımcılara teşekkür ettiler..

 

AVŞAR STK ALANINDA DOĞU MEDYAYA ÖNEMLİ AÇIKLAMALRDA BULUNDU

Avşar, Orakiliselilere, katılımcılara, üyelere teşekkürün ardından Doğu Medyaya yaptığı açıklamada, “dernekçiliğin zor ve zahmetli bir iş olduğunu, dernekçiliğin 3 ayaktan oluştuğunu, bu ayakların yönetim, denetim ve katılım olduklarını beyan ederek..

 

Dernekçilikte başarının anahtarı ben değil hep birlikte biz olayını hayata geçirmekten geçtiğini ifade eden Avşar, bundan dolayı her Orakiliseli bir yöneticidir, bir başkandır, başımızın tacıdır, köyümüzün herbir insanı, bireyi iş-firma, siyaset-sanat dünyasında .. hangi alanda olursa olsun ne kadar güçlüyse derneğimizde o oranda güç olacaktır, bundan dolayı bulunduğumuz her yerde birbirimizi nasıl geliştiririz, büyük ailemiz olan köyümüzü-Orakiliseyi  nasıl büyütürüz hep birlikte buna bakacağız, Orakilise ne kadar büyükse bizde o oranda büyük olacağız dediler..

 

Avşar, çağımızın insan soyunun sıfırlanmaya çalışıldığı, kontrol edilemeyen küresel firmalarla firmaların kullanımlık oyuncaklarına dönüşen kutsal yalan dolanlarla ortalığı kapsayan faşist ulus devlet aygıtının insanı sıfırladığı; yiyecek, içecek, hava-suyun silaha dönüştüğü; hertür kıyametin kol gezdiği bir dünyaya girmiş bulunmaktayız. İnsanlığa karşı yapılan Covid-19 saldırısı ve yapılan aşılara baktığımıza ülkemiz geneli ve bölgemizden birçok genç hemşerimizin kalp krizi, beyin kanaması .. Vatandaşın adeta imha edildiği bir zaman dilimine girdik.

 

Bu anlamda Ardahan ilimiz başta olmak üzere Serhad STK alanı ile de ortak etkinlik eylemlere karşılıklı katılım ve katkılarımız olacak. Sadece biz değil tüm derneklerin STK çıtalarını yükseltmeleri, çağın gereklerine uygun, sağlık, bilişim, eğitim, güvenlik altyapıları alanlarındaki eksiklerimize yönelmemiz gerekmektedir.  Dernekçilikin eski klasik geri anlayışlarla yapılmayacağını ifade eden Avşar, artık dünyamız tekbir köy dünyanın herhangi bir yerinde yapılan bir siyasi, ekonomik, teknolojik, bilimsel hamle direkt tüm dünya insanlığını da, ülkelerini de etkilemektedir. Bundan dolayı günümüzde en ağır işlerden bir STK yöneticiliğidir. Hem bulunduğunuz ülkeyi, alanı hem de dünyayı iyi okumalısınız. Günümüz STK gerçeğinde en önemli görevimiz, yazılım, bilişim, sağlık, güvenlik, ekonomi, siyaset.. Hayatın her alanında içine girdiğimiz çağı çocuklarımıza, gençlerimize doğru temelde taşıma, onların geleceklerini sağlam ve sağlıklı inşa etmeleri için gereken altyapıyı sağlama olmalıdır. Aksine STK alanındaki yersizlikler temsil ettiğiniz kitleye insanlara yaradan çok zarar verir.. Özetle köyümüzden yaşadığımız dünyaya bizler ne kadar güçlü ve donanımlı isek derneğimizde o oranda güçlü ve donanımlıdır demektir.. Bu ağır görevi yüklenen, toplumsal çıkar ve yaraı herşeyin üstünde gören tüm STK erbabına saygı-sevgilerimizi sunuyoruz dediler..

 

Orakilise (Çakıldere)  Köyü Yönetimi Aşağıdaki isimlerden oluştu..   

Ensar Avşar -Başkan,

Gökhan Kaya -Bşk. Yardımcısı

 Sercan Yıldırım -Bşk. Yardımcısı

Orkut Özkan Hoş – Genel Sekreter

Volkan Kara- Sayman

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Yılmaz Hoş, Emrah Çelik, Yasin Kara, Fikret Koçak, Tanju Çelik, Serkan Kaya, Selçuk Kara, Bedrettin Yılmaz.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Nihat Yıldırım, Baran Çelik, Doğan Kaya, Aykut Kaya, Serkan Koçak.

Denetleme Asil:

Şahin Çetin, Sinan Yıldırım, Cihan Kara, Tanju Kara, Saim Koçak.

Denetleme Yedek:

Haydar İzci, Gökhan Yıldırım, Onur Çelik, Ersin Polat, Topçu Çetin. Kadın Kolları ise Yurdan Hoş başkanlığında, Helin Avşar, Bingüzel Kara, Kader Hoş'tan yer aldılar.

 

ETİKETLER : Göle Orakilise ’ye kurulduğundan beri derneğin içinde yer alan gençlerden Ensar Avşar başkanlığa seçildi..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA