DİGOR KÜLTÜR PLATFORMU FUBOL TURNUVASI TÜM İHTİŞAMI İLE SÜRÜYOR..

Digor Kültür Platformunun 22 futbol takımı ile Mayıs Ayında başlattığı futbol turnuvası bütün ihtişamı ile devam ediyor.
Bu haber 2023-05-23 06:31:49 eklenmiş ve 2205 kez görüntülenmiştir.

 

DİGOR KÜLTÜR PLATFORMU FUBOL TURNUVASI TÜM İHTİŞAMI İLE SÜRÜYOR..

 

Digor Kültür Platformunun 22 futbol takımı ile Mayıs Ayında başlattığı futbol turnuvası bütün ihtişamı ile devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeni ile bir hafta ertelenen maçlar 4 Haziran Pazar günü Sancaktepe Akademi Park Halı Saha tesislerinde devam etdi..

Yine birbirinden renkli güzel görüntüler ortaya çıkarken, takımlar centilmence yarıştılar..

 

Digor Kültür Platformu başkanı Orhan Özyakışır ve diğer başkanlar yine turnuvada hazır bulunurlarken, Ak Yapı İnşaatın sahibi iş adamı İsmail Aki’de yapılan turnuvada en çok efor harcayan bir hemşerimiz olarak öne çıktı.. 

 

2 hafta önce bir tören, bir bayram havasında Mey, Dengbej, Davul Zurna, halaylar eşliğinde başlayan turnuva maçların oynandığı 2. Haftada Digorluların yoğun katılımı ile gerçekleşti..

 

Digor Futbol Turnuvası 2. Hafta haberin Foto Galeri vidoları için Tıklayınız..

 

DİGOR KÜLTÜR PLATFORMUNDAN MUHTEŞEM BİR FUBOL TURNUVASI..

 

Digor Kültür Platformunun Futbol Turnuvası muhteşem bir tören, bir bayram havasında başladı. Mey, Dengbej, Davul Zurna, halaylar eşliğinde başlayan turnuva adeta bir bayram havasında başlarken, tüm insanlığı ırk, renk, din, dil ayırımı yapmadan kapsayan üstün Kurd kültürü de en iyi şekilde yansıtıldı.

 

Turnuva, İstanbul Metropolünde bulunan Karsın yiğit evlatları Digorluları Sancaktepe de birbiriyle buluştururken, insanlığa küresel kapitalist firmaların faşist ulus devletlerle birlikte yaptığı biyolojik –psikolojik saldırı biçimi olan Covid-19 un dernekler üzerine, toplum üzerine serpiştirdiği ölüm havasını da yerle bir ederek yaşamın en iyi müjdecisi ve habercisi oldu. Digorluların başlattığı etkinlik İstanbul’daki diğer STK lara da örnek olarak yansıyıp bu tür etkinlikler İstanbul genelinde hızla yayılmasını da başlatmış oldu. Şimdiden birçok STK Digorluları örnek almaya başladı.. 

 

2012 yılında kurulan bünyesinde 40’tan fazla STK’nın yer aldığı Digor Kültür Platformunun 22 futbol takımı ile düzenlediği futbol turnuvası 7 Mayıs Pazar günü Sancaktepe Akademi Park Halı Saha tesislerinde başladı.

 

Platform Başkanı Orhan Özyakışır, Platform yönetimi ile birlikte futbolculara, futbol takımlarına turnuvanın amacını ve önemini anlatarak turnuvayı başlattılar.

 

TURNUVADA KİM NE DEDİ, AÇILIŞ KONUŞMALAR, BÜTÜN DETAYLAR

DOĞU MEDYA TV’DE ..

 

DİGOR KÜLTÜR PLATFORMU FUTBOL TURNUVASI..

 

 

TURNUVA AÇILIŞ VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Pandemi sürecinden bugüne 3 yıldır ara verilen turnuva 5 hafta sürecek. Turnuvanın final maçı ise 3. Ve 4. olan takımlarından katılacağı bir törenle Digor’da yapılacak.

Turnuva başlamadan önce Digor Dernekler Federasyonu Başkan ve yönetimi, Digor STK dernek başkan yönetimleri ile futbol takımları başkanları ön toplantı için Sancaktepe Akademi Park Halı Saha Tesislerinde öğle saatlerinde bir araya gelerek ön toplantı, değerlendirme toplantısı yaptılar..

 

Turnuvanın başladığı Pazar günü Sancaktepe siyasi parti ve STK temsilcilerinden de Digor Kültür Platformuna yoğun bir ziyaret de gelişti. STK, siyasi parti temsilcileri Digor Kültür Platformu başkan ve yönetimini kutlayarak hayırlı olsun dileklerini ilettiler..

 

DİGOR FUTBOL TURNUVASI FOTO GALERİ.

 

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Digor Kültür Platformunun Düzenlediği Futbol Turnuvasına Katılan Köylerin listesi:

1.Digor merkez.(DİGOR)

2.Dağpınar (Bazarcıx) 1

3.Dağpınar (Bazarcıx) 2

4.Hasancan 1

5.Hasancan 2

6 Âlem

7 Yağlıca (Zıxçi)

8.Yemençayır

9. Derinöz (Ekrek)

10.Bostankale (Şewan)

11.Sorgunçkavak (Kesko)

12.Dolaylı (Mewrek) 1

13.Dolaylı (Mewrek) 2

14. Çatak

15. Bayırbağ (Sogıltiyabeto)

16. Karakale ( Eliya)

17. Kilitaş (Pekran)

18. Bacalı

19. Saklıca (Susuz)

20. Köseler (Kosesogılti)

21 Erenköy (Taşnikamilya)

22. Aşağı Başköy

 

Doğu Medya, stk-dernekler, doğu medya tv gibi yayın organlarımızda, kars-ardahan-ığdır-ağrı daki temsilci arkadaşlarımızla birlikte  turnuvanın çeyrek final, yarı final ve final maçlarını da takip ederek sizlere aktaracağız..

ETİKETLER : Digor Kültür Platformunun Futbol Turnuvası muhteşem bir tören bir bayram havasında başladı. Mey Dengbej Davul Zurna halaylar eşliğinde başlayan turnuva
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA