KURDLER TC ve TERÖRİST İSRAİLE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR..

Kurdler başta olmak üzere soykırım çemberlerine alınan halklar dünya çapında hem yeni örgütlenmelere hemde yeni davalar açmaya hazırlanıyorlar..
Bu haber 2023-04-27 21:36:30 eklenmiş ve 701 kez görüntülenmiştir.

 

KURDLER TC ve TERÖRİST İSRAİLE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR..

 

Kurdler başta olmak üzere soykırım çemberlerine alınan halklar dünya çapında hem yeni örgütlenmelere hemde yeni davalar açmaya hazırlanıyorlar..

 

Kurdler başta olmak üzere dünya çapında yüzyıllardır soykırıma tabi tutulan halklar gerçek soykırımcı ve gaspçı küresel kapitalist siyonist aile ve firmalara dava açmaya hazırlanıyorlar.. Rejim olarakta vadedilmiş toraklar yalan dolanı ile Mezopotamyaya göz diken terörist İsrail tc iran abd İngiltere.. gibi rejimlerde dava edilecek pilot rejimler olacak.. (vaad edilmiş topraklar yalan doalnı TIKLAYINIZ)

 

TC rejiminin Rojavada semirttiği suriye milli ordusu diye alana sürdüğü işitvari terör çeteleri 90’lardaki tc rejmi gibi rastgele Kurdleri tarayıp öldürüyorlar, gasp ediyorlar, mallarına mülklerine konuyorlar, ev arazilerini yakıp yıkıyorlar.. Siyonist abd nato ve eset güçleri ise syrialıları şehirleriyle yok ediyorlar.. Bütün planın ana amacı Kurdisatanı mezopotamyaı bir anönce boşaltıp terörist israile teslim etme şayet Ruslar mezopotamyaya inmesydi bu planlarında çoktan başarılı olmuşlardı.. Ama şimdi durum tersine dönmeye başladı.. Dünya çapında bütün halklar siyonist yahudileri çembere almaya ve giderecek çember daralacak..

 

Abd-tc-iran gibi rejimler, terörist nato gibi örgtüler faşist ulus devletleri diktatörlükleri, dinli dinsiz sayısız terör lejyonlarını kullanarak 100 yıldır Suriye, tc-iran-ırak halkları soykırıma uğratıyorlar.. Bütün bu soykırımların perde arkasında da tek bir gerçek yatıyor..

 

Anadolu-Mezopotamya halklarının soykırıma uğratılması tüm coğrafyanın terörist israilin patronları küresel gıda genom ilaç silah bilişim firmalarınca, siyonist küresel soykırmcı aileler ve firmalarca sorunsuz işgal edilmesi.. Rum rus ermeni kurd türk fars ırklarının yok edilmesi yerlerine siyonist yahudilerin boca edilmesi.. Ki zaten ırk oyunları ile gaza getirilen hakların örneğin Ermenilerin ve Osmanlının tüm altınlarını gasp eden siyonist yahudiler şu anda tc iran .. her ülkede en üst konumdadırlar.. ABD-Avrupa’da  .. devletlerin tüm ardiyeleri örgütler bunların piyonlarına memurlarına çevrilmiş bulunmaktadırlar..

 

 

Kurdi STK’larla değişik hukuk büroları İnsan hakları komiteleri ile buluşarak dünya çapında yeni sivil insiyatif ve mahkemelerin hem kurulması hemde faşist ulus devletlerin değil STK ların dünya halklarının kontrol ettiği tüm dünyaya eşit mesafede duran terörist nato vb örgütleri devre dışı bırakan yeni oluşumlar alternatif bm oluşumları ile alternatif hukuk örgütleri için çalışmalar başlattılar..

 

İnsan hakları izleme komitleri ile sendiklar, ve değişik stklar Avrupa-Rusya-Çin-ABD STK larının pilot olarak seçildiği çalışmada dünya çapında yeni hukuk büroları, alternatif bm ve hukuk bürolarının oluşumlarına gidilecek..  Nihai hedef siyonist kapitalizmin dünyadan silinmesi insan soyunun sıfırlanmasının durdurlması, dünya konfederasyonunun kurulması insanlığın uzaya açılmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması olacak..

 

Bnda dolayı bütün dünya halkları ve STK alnı ortak harekete geçmesi için gereken fikri altyapının hazırlanmasına dünya çapında hız verilecek..

 

Yakın bir gelecekte gezegen çapındaki gaspçı soykrımıcı tüm kapitalist siyonist firmalar 1000 yıl geriye gidilerek sorgulamaya başlayacaklar..

 

TC nin yargılanması  için hazırlanan bir rapor..  

 

HRW’den Cinderes saldırısı sonrası çarpıcı rapor: Türkiye SMO’ya verdiği desteği kesmeli ve uluslar arası areneda tc ye yönelik dava açılmalıdır..

 

Erbil (Rûdaw) - Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı Ceyş El Şarkiye adlı silahlı grubun üyeleri, 20 Mart’ta Efrin’in Cindires ilçesinde, evlerinin damında küçük bir Newroz ateşi yakmak isteyen Kürt aileye ateş açtı. Saldırı sonucunda aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

 

SMO askeri polisi, 3 saldırganın tutuklandığını duyururken, El Şarkiye saldırganların kendileriyle herhangi bir bağlantısı olmadığını öne sürdü.

 

Saldırıyı değerlendiren İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu Direktör Yardımcısı Adam Coogle, "Bu cinayetler, Türk kuvvetleri ve güçlendirdikleri yerel Suriyeli gruplar tarafından beş yılı aşkın süredir gözardı edilen insan hakları ihlallerinin ardından geldi. Türkiye, bu savaşçıların kontrolleri altındaki bölgelerde yaşayan insanları taciz etmesine izin verdi ve ihlallerde suç ortağı olma riskini aldı” dedi.

 

HRW olaya yakından tanık olanlarla görüştü

 

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Efrin yakınlarındaki Cindires’te öldürülenlerden birinin kardeşi, saldırının iki tanığı, fertleri öldürülen ailenin bir komşusu ve yerel bir insani yardım çalışanı ile görüştü.

 

HRW ayrıca yaşamını yitiren aile fertlerinin cansız bedenlerinin fotoğraflarını ve silahlı saldırının ardından çekilen videoları inceledi.

 

Saldırının detayları

 

Saldırı ile ilgili HRW tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

“Suriye'nin kuzeyinde kontrolü altındaki bölgelerde faaliyet gösteren yerel grupların destekçisi olarak Türkiye, bu cinayetleri soruşturmak ve sorumluların hesap vermesini sağlamakla yükümlüdür. Türkiye ayrıca tekrarlayan veya sistematik hale gelen insan hakları ihlallerine karışan SMO gruplarına verilen tüm desteği kesmelidir.”

 

HRW’ye konuşan görgü tanıkları, 20 Mart akşamı 19.00 sularında, depremden zarar gören Cindiresli Kürt ailelerin Newroz'u kutlarken, Ceyş El Şarkiye fraksiyonunun bir üyesi ile öldürülen Farhaddin Osman arasında sözlü tartışma çıktığını söyledi. Tanıklar, El Şarkiye mensubunun Osman'a Newroz kutlamaları kapsamında evinin damında yaklığı ateş söndürmesini emrettiğini vurguladı.

 

Anlatımlara göre El Şarkiye mensubu ardından, 15-20 metre ötedeki evde bulunan grubun mahalle üssüne gitti ve silahlı iki adamla geri döndü. Tanıklara göre, saldırganlar, kargaşanın ne hakkında olduğunu görmek için dışarı çıkan Farhaddin Osman ve diğer aile üyelerine ayrım gözetmeden ateş ederek, onu, yeğenini ve bir erkek kardeşini öldürdü, iki erkek kardeşini ağır, ikisini ise hafif yaraladı. Tanıklar yaralı kardeşlerden biri olan Muhammed'in de o gece öldüğünü kaydetti.

 

Cansız bedenleri Atme köyüne nakletti, Colani devreye girdi

 

HRW’nin akardığına göre o gecenin ilerleyen saatlerinde yerel halk cansız bedenleri Atme köyüne nakletti ve burada İdlib bölgesinin büyük kısmını ve Batı Halep'in geniş bir bölümünü kontrol eden silahlı örgüt Heyet Tahrir Şam’dan suçluların cezalandırılmasını talep etti.

 

21 Mart'ta cenazelerin defni için toplanan ve cinayetleri protesto eden binlerce kişi de, katillerden hesap sorulmasını ve SMO gruplarının Efrin’den çıkarılmasını istedi.

 

SMO'ya bağlı “Suriye Geçici Hükümeti”, Efrin’de halk ihlelerinde bulunan kişilerden hesap sormak için adımlar attıklarını iddia etmesine rağmen, Türkiye destekli SMO grupları yargısız infazlar, mülk yağmalama, hukuka aykırı el koyma ve zorla kaybetmeler dahil olmak üzere ağır halk ihlalleri yapmaya devam ediyor.

 

HRW Ortadoğu Direktör Yardımcısı Adam Coogle, "Türkiye ve Efrin'deki Türkiye destekli Suriye Ulusal Ordusu, Suriye'nin kuzeyindeki sivilleri korumada başarısız oldu" dedi.

 

 

ETİKETLER : Kurdler başta olmak üzere soykırım çemberlerine alınan halklar dünya çapında hem yeni örgütlenmelere hemde yeni davalar açmaya hazırlanıyorlar..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA