ARDAHANLILAR SARIYER’DE İFTARDA BULUŞTU..

SARIYER ARDAHANLILAR 2023 İFTARI GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..
Bu haber 2023-04-08 10:23:41 eklenmiş ve 1089 kez görüntülenmiştir.

SARIYER ARDAHANLILAR 2023 İFTARI GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..

 

 

Sarıyer Ardahanlılar İftarı izdihama varan bir katılımla gerçekleşti. Bu yoğun kalabalığı gören Sarıyer Bld. Bşk Şükrü Genç.. Burada Kars Ardahan Iğdır var mı diye sordu. Sadece Ardahanlılar cevabını alan başkan, bu sefer peki Ardahan’da kimse kaldı mı diye espri yaptı..

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) üyesi Sarıyer Ardahanlılar Derneği, Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Kora (Bayramoğlu) Derneği, yine Arda-Fed üyesi Yalnız Çam Ardahan Derneğinin Sarıyer’de Sarıyer Bld ile birlikte icra ettikleri etkinliğe izdihama varan bir katılım oldu.

 

Gecede Sarıyer Ardahanlılar Derneği Başkanı Ersin Özer, Ardahan Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Güven Doğruyol, Sarıyer Bld. Başkanı Şükrü enç Konuşma yaptılar..

 

Konuşmalar, tüm detaylar Sarıyer Ardahanlılar İftar Videosu.. Sarıyer Ardahanlılar Derneği Video:

 

Geçen yıl.. 2022 yılında da Ramazan Ayı Boyunca Sarıyer Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan iftar gecelerinde Sarıyer Ardahanlılar Derneği iftar gecesi gerek katılım, gerek yöresel ürünlerinin tanıtımı, program ve sanatçılar bakımından yapılan değerlendirmede Sarıyer’de  etkinliği icra etmede Organizasyon 1. olmuştu..

 

Sarıyer Ardahanlılar Derneği Sarıyer’de sadece Serhad bölgesini değil, aynı zamanda doğu-güneydoğuyu da en iyi temsil eden derneklerden biri.. Bu anlamda yaptığı erkinliklere STK’lardan  olağanüstü bir katılım olmaktadır..

 

Geçen Yıl 2022 yılında Sarıyer Bld ev sahipliğinde yapılan iftar programlarında olduğu gibi bu yılda Sarıyer’de bulunan STK, Siyasi Parti temsilcileri, Bld. Meclis Üyeleri,  Doğu-Güneydoğu STK’ları, İstanbul geneli Serhad Bölgesi STK’ları ile Ardahan Dernekler Federasyonu, Hocvan Dernekler Federasyonlarından yoğun bir katılım oldu..

 

Arda-Fed Genel Başkanı Orhan Çerkez ve YK üyeleri.. Mart Ayında yapılan kongrede Hoc-Fed genel başkanı seçilen Ayhan Öztürk ve YK üyeleri, Sarıyer, STK, Siyasi parti temsilcileri. Bu yıl seçim sürecine girildiğinden dolayı aynı zamanda  milletvekili aday adaylarından da programa yoğun bir katılım oldu.. Her iki federasyon başkanına da yoğun ilgi vardı..

 

SARIYER ARDAHANLILAR İFTARI


FOTO GALERİ


TIKLAYINIZ..

 

ÖZER, ENİYİ ŞEKİLDE ONURE ETDİ..

 

Bircok derneğin iftar gecesine 100-200 kişi katılmazken.. Yine binleri birbiriyle bulusturan Ardahanlılar üst kurumlarını da en iyi ekilde onure ettiler, geçen yıl olduğu gibi bu yılda en iyi iftar ekinliğine imza attılar.. Gecede Ardahan Dernekleri adına konuşma yapan Özer, Ardahan Dernekler Federasyonu, Hocvan Dernekler Federasyonu önem ve etkinlikleri ile en iyi şekilde onure edip kamuoyuna taşıması ise federasyonları da en iyi şekilde onure etmesi dikkatlerden kaçmayan bir diğer husus oldu.. 

 

BU YIL SANATÇILAR VE MÜZİK YOKTU..

 

Ülkemizde yaşanan son bin yılların en büyük deprem felaketi nedeniyle (Mezopotamia Depremle Vuruldu Haberi Tıklayınız..) ülkemizdeki yas halen devam ediyor.. Dernek gece ve etkinliklerinde müzik ve eğlence tamamen ortadan kalktı. Bu Anlamda Sarıyer’de ki etkinlikte de müzik eğlence yer verilmedi, sanatçılar sahne almadı.. 

 

 

 

 

İftara programı öncesi yapılan önhaber.. 

ARDAHANLILAR  SARIYER’DE İFTARDA BULUŞUYOR..

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) üyesi olan Ardahan’ın en önemli il derneklerinden biri olan Sarıyer Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği bu Pazar Aksamı (09-04-2023) Sarıyer Belediyesi Hizmet Binasında iftar yemeğinde Ardahanlıları birbiriyle buluşturuyor.

 

2022 yılında da Ramazan Ayı Boyunca Sarıyer Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan iftar gecelerinde Sarıyer Ardahanlılar Derneği iftar gecesi gerek katılım, gerek yöresel ürünlerinin tanıtımı, program ve sanatçılar bakımından yapılan değerlendirmede Sarıyer’de  etkinliği icra etmede Organizasyon 1. olmuştu..

 

Sarıyer Ardahanlılar Derneği Sarıyer’de sadece Serhad bölgesini değil, aynı zamanda doğu-güneydoğuyu da en iyi temsil eden derneklerden biri.. Bu anlamda yaptığı erkinliklere STK’lardan  olağanüstü bir katılım olmaktadır..

 

Geçen Yıl 2022 yılında Sarıyer Bld ev sahipliğinde yapılan iftar programlarında olduğu gibi bu yılda Sarıyer’de bulunan STK, Siyasi Parti temsilcileri, Bld. Meclis Üyeleri,  Doğu-Güneydoğu STK’ları, İstanbul geneli Serhad Bölgesi STK’ları ile Ardahan Dernekler Federasyonu, Hocvan Dernekler Federasyonundan yoğun bir katılım olacaktır..

Bu yıl seçim sürecine girildiğinden dolayı aynı zamanda bölgemiz milletvekili aday adaylarından da programa yoğun bir katılım olacak..

Sarıyer Ardahanlılar Kars -Ardahan-Iğdırlıları, Serhatlıları iftarda birbiriyle buluşturdu.. Haberi İçin Tıklayınız..  

 

Ssarıyer Ardahanlılar Derneğinden önce dernekçilik alanında Sarıyer'de çığır açan bir derneğimiz ise Kora (Bayramoğlu) Derneği.  Gerek Sarıyer Ardahan İl Derneği Kurucu Başkanı Orhan Topçu, Gerekse Bayramoğlu Kurucu Başkanı Devriş Arslan dernekciliğe önemli  bir ivme kattılar.. 

 

Onlardan bayrağı devr alan başkan Ersin Özerle İlter Koç ise bayarağı dahada yukarılara taşıdılar çıtayı giderek yükseltiyorlar.. 

 

Sarıyer Ardahanlılar Derneği icraatlarından birkaç örnek..

Geçen yıl yapılan iftar organizasyonunda 1. Oldu..

Hoc-Fed Eğitime destek projesine 30. 000 tl bağışta bulundu

 

Bu yıl ramazan ayı başlar başlamaz ihtiyaç sahibi aileler tesbit edildi.. 50 ila 100 arası aileye 4kg kırmızı et, gıda paketleri ve aile başına 750’şer tl nakdi yrd yapıldı..

 

Pandemi süreci boyunca ihtiyaç sahibi hemşerilerimizi tesbit edip ayni-nakdi-gıda-yiyecek içecek yardımında bulundu..

 

Deprem bölgesinde öğrencilere kitap ve oyuncak alınması gibi çalışmalarda birçok STK, yerel yönetimle ortak çalışmalar yapıldı.

 

Kardeş Köyler Projesi Çerçevesinde:

 

Ardahan Merkez Köylerinin bazılarında yapılan çok amaçlı kültür merkezlerine taziye evlerine öğrencilere kitap ve oyuncak alınmasında katkıda bulunuldu..

 

Ardahan’da lise ve dengi okullara Üniversite hazırlık kitapları gönderildi. Arda-Fed sayfasında da yayınlandığı gibi ihtiyaç olursa bu konuda yine yrd. Olacaklarını belirttiler..

 

İşte Ersin Özer Başkanlığında saymakla bitmeyecek bu başarılı çalışmalara imza atan Sarıyer yönetim kurulu üyeleri, STK yöneticileri:

 

Ersin Özer  Başkan

İlter Koç

Cabbar yiğit

Derviş Arslan

Sönmez Karadağ

Ercan Koç

Dağıstan Ararat

Fezair Koç

Erkan Mavzer

Aytaç Şentürk

Gökmen Yıldız

Erdal Pehlivan

Şahan Ogün

Yavuz Yiğit

Alper Koç

 

Bu yıl Sarıyer’de iftar programı için gelen yöresel ürünler gelir gelmez kapışıldılar. Bu anlamda Organizasyonu yapan Sarıyer Ardahanlılar, Kora (Bayramoğlu) Derneği, Yanlızçam Hasköy gibi dernekler yeniden yöresel ürünler siparişi verdiler..

 

ETİKETLER : SARIYER ARDAHANLILAR 2023 İFTARI GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA