Seçim sürecinde Tarım Bakanlığında TARSİM depremi!

Seçim sürecinde Tarım Bakanlığında TARSİM depremi!
Bu haber 2023-04-08 09:55:33 eklenmiş ve 698 kez görüntülenmiştir.

 

Seçim sürecinde Tarım Bakanlığında TARSİM depremi!

 

Türkiye’nin seçim sürecine girdiği ve deprem felaketinden dolayı yoğun bir hasar ödemesinin yapıldığı bir dönemde TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal, Genel Kurul kararı bile beklenmeden Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin tek taraflı kararı ile görevden alınarak yerine Bakanlıkta emekli olmuş TARSİM’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Engürülü’nün atanması, dikkat çekti.

 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Serpil Günal’ın, ani bir kararla görevden alınarak yerine Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı aynı zamanda TARSİM Yönetim Kurulu üyesi Bekir Engürülü’nün atanması, gündeme bomba gibi düştü.

 

Ülkenin seçim sürecine girdiği ve deprem felaketinden dolayı hasar ödemelerinin en yoğun olduğu bir dönemde yapılan bu görevden alma ve atama tam bir skandal olarak değerlendiriliyor.

TARIM BAKANI GENEL KURUL SONRASI YENİ YÖNETİM KURULUNUN OLUŞMASINI BİLE BEKLEMEDİ!

 

Geçtiğimiz hafta TARSİM Genel Kurulu yapılırken, henüz yeni yönetim kurulu belirlenmeden ve yönetim kurulu kararı alınmadan Genel Müdür Serpil Günal’ın tek taraflı olarak Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin kararı ile görevden alınması sektörde şok etkisi yaptı.

 

EMEKLİYE AYRILAN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ALELACELE TARSİM GENEL MÜDÜRÜ YAPILDI!

 

Serpil Günal’ın yerine, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde TARSİM’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve TARSİM yönetim kurulu üyesi Bekir Engürülü’nün atanması skandalın farklı bir boyutunu oluşturuyor. Bekir Engürülü, Tarım Bakanlığında bulunduğu görevden emekliye ayrılmasının hemen ardından TARSİM Genel Müdürlüğüne atanması dikkat çekerken, denetim tarafında görevi bulunan bir ismin aynı zamanda uygulamanın başına getirilmesi TARSİM’i yönetimsel anlamda sorgulanmasını gündeme getirecek. TARSİM’i yönetimsel anlamda sorgulanmasına neden olacak bir atamanın alelacele yapılması ise şaşkınlıkla karşılandı.

 

BDDK VE HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞININ TAVRI MERAK EDİLİYOR!

 

Birçok soru işaretine neden olan bu görev değişikliğine, BDDK ve Hazine ve Maliye Bakanlığının nasıl bir tavır koyacağı merak edilirken, yapılan atamayla ilgili kamuoyuna henüz bir açıklama yapılmadı.

 

TARSİM’DE SKANDAL GÖREVDEN ALMAYLA İLGİLİ KAMUOYU ŞU SORULARIN CEVABINI BEKLİYOR

 

Skandal atama, soru işaretlerini de beraberinde getirirken, kamuoyu skandal atamayla ilgili şu soruların cevabını bekliyor.

 

Bu atama ile Bekir Engürülü ile TARSİM’de ne kurtarılmaya çalışıldı? Türkiye seçim sürecine girdiği ve yaşanan deprem felaketinden dolayı yoğun bir hasar ödemesinin yapıldığı bir dönemde alelacele bu görev değişikliği ile ne amaçlandı? Hasar ödemelerinde büyük bir yolsuzluk mu tespit edildi? TARSİM Genel Kurulu sonrası daha yönetim kurulu oluşturulmadan Genel Müdür alelacele neden değiştirildi? Bekir Engürülü’nün emekliye ayrılır ayrılmaz bu göreve atanmasında nasıl bir yarar gözetilmiştir? Bekir Engürülü ile kaç yıllık bir sözleşme imzalandı ve tazminatı ne kadar?

ETİKETLER : Seçim sürecinde Tarım Bakanlığında TARSİM depremi!
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA