“AĞRI'NIN ZİRVESİNDE TEKNOLOJİ YARIŞMASI” ÖN ELEMESİ YAPILDI

Geçmişte terörle anılan Ağrı artık bilim-teknoloji ile anılmaya başlandı. Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji yarışı yapıldı..
Bu haber 2023-04-05 19:42:16 eklenmiş ve 703 kez görüntülenmiştir.

“AĞRI'NIN ZİRVESİNDE TEKNOLOJİ YARIŞMASI” ÖN ELEMESİ YAPILDI

 

Geçmişte terörle anılan Ağrı artık bilim-teknoloji ile anılmaya başlandı. Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji yarışı yapıldı..

 

Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması’nın ön elemesi tamamlandı. 68 grubun katıldığı ön elemede final etabına projesini başarıyla tamamlayan 20 okul kaldı.

 

Ağrı Valiliği ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrettin Atmaca Sağlık Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı arasında Ağrı genelindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan ‘‘Ağrı’nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması’’ ön eleme turu tamamlandı.

 

Sunny Teknoloji Arge  Merkezi Genel Müdürü Baki Onur GÜR, Sunny Elektronik A.Ş Pazarlama Direktörü Melike OĞUZ, Sunny Teknoloji Arge Merkezi Yazılım Mühendisi İbrahim İNCE, Sunny Teknoloji Arge Merkezi Yazılım Mühendisi Gökçe KAYA, Sunny Teknoloji Arge Merkezi Donanım Mühendisi Murat ULUSOY, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer OKUCU, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Mehdi KARAKOÇ,  Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi Şevket KOTAN, Ağrı Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mehmet TOSUN’un Jüri üyeliğini yaptığı yarışmaya 68 grup katıldı.

 

Labirent Robot Yarışması kapsamında tasarlanacak olan robotun mekanik tasarımı hakkında detaylı proje planını jüri üyelerine sunan ortaokul ve lise öğrencileri finale kalmak için büyük çaba gösterdi.

 

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin teknolojik tasarımlar yapmaya teşvik edilmesi, teknolojiye olumlu yönde ilginin artırması ve mesleki becerilerini geliştirilmesi amaçlanan yarışmanın büyük finali mayıs ayında gerçekleştirilecek.

 

1.'ye 75.000, 2'ye 50.000 ve 3'üncüye 25.000 TL ödülün verileceği Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışmasının ön elemesi sonucu finale kalan 20 okulun malzeme ihtiyaçları Hayrettin Atmaca Sağlık Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından karşılanacak.

 

KURDİ STK’LAR TAKDİR ETTİLER..

 

Kurdistanda bu yönlü güzel gelişmeleri takdir eden ve değerlendiren Kurdi STK’lar TC rejiminin halen bir sömürge olduğunu, bu sömürgede kripto (kurd-tırk-yerli gözüken) ve etki ajanlarının (her kılığa giren-işadamı eğitimci-siyasetçi-sıradan vatandaş)  tüm güçleri ile faaliyette olduklarını belirterek dikkatli olunmasını istediler..

 

STK’lar TC rejiminin halkları vatandaşı yüzyıldır faşist ulus devlet ve dinli-dinsiz terör lejyonları ile sürekli kırdığını, soykırıma uğrattığını.. Son 20 yıldır gerileyen bu iki argümanın yerinin fetö gibi, sapkın şialık gibi, dinle oynama vb. argümanların   aldığını..

 

Kurdistanda dün Marshall planları ile biyolojik saldırı yapan vahşi siyonist kapital, günümüzde bunu daha da çeşitlendirmiştir.. Küresel siyonist soykırımcı emperyalizm Gıda-genom, yiyecek –içecek, hava-su.. Herşeyi silaha dönüştürdüler, insan soyunu sıfırlamak-dünyadan silmek ana hedefleri oldu, bundan dolayı zeki her çocuk bunların 1 numaralı hedefi.. 

 

Yani özetle dünya çapında mesleklerde var olacak olan çocuklarımıza 100 yıl önce Agiri’da soykırımı dayatan soykırımcı sergerdeler, içimizdeki yerli-yabancı ayakları ile uyumadılar.  Günümüzde değişik kılıklarda coğrafyamızda içimizdeler.. Bu kripto etki ajanlarını çözmedikçe, yerden uydulardan trafik kazası süsü vererek vatandaşı imha etme,  biyolojik-kimyasal saldırılar, çay çorba ile gerzekleştirme, mikrop bulaştırma. İyileşmez hastalılar bulaştırma, tarım toprak gıda suyumuzla oynayarak bizleri yok etme.. 

 

Bundan dolayı il-ilçe beldelerimizde etrafımızdaki tüm yapının, insanların ardiyesini hem çözmeli, hemde bilmeliyiz, aksi çocuklarımızı fetö terör örgütünde, pkk vb dinli dinsiz terörgütlerinde ortaya çıktığı gibi siyonist sergerdeler, mossad-cia oyunları ile çocuklarımızı düşünemeyen özgür iradesi olmayan koyun ve köleler sürüsüne dönüştürüp imha etmektedirler .. 

 

Kurdi STK’lar sadece Kurdler değil Filistin’den Afganistan’a tüm halklar bu yıkıcı gerçeğe dikkat etmelidirler, yüzyıllardır süren siyon-sabo saldırılar çözmelidirler..  Aksi soykırım her zaman halkların kaçınılmaz kaderi olacaktır diye görüş belirttiler..

Yılmaz Ferhunzade –DKM Agiri

 

ETİKETLER : Geçmişte terörle anılan Ağrı artık bilim-teknoloji ile anılmaya başlandı. Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji yarışı yapıldı..
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA