ÖZDEMİR, HDP KÜRDLERİN DEĞİL, TÜRK SOLUNUN PARTİSİ..

ÖZDEMİR, HDP KÜRDLERİN DEĞİL, TÜRK SOLUNUN PARTİSİ..
Bu haber 2023-03-23 16:41:12 eklenmiş ve 805 kez görüntülenmiştir.

 

ÖZDEMİR, HDP KÜRDLERİN DEĞİL, TÜRK SOLUNUN PARTİSİ..

 

Rûdaw TV'de Sîma Abxizir'ın sunduğu bültene konuk olan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

Özdemir, “HDP’nin desteğini elde etmek için sürpriz bir adım olarak bir girişiminiz olur mu?” sorusuna, “HDP, kararını vermiş. HDP’nin sorunu şu: HDP, Türk solu ile birlikte. HDP, Türk solundan aldığı talimatları uyguluyor. Keşke HDP, Türkiye siyasetinde Kürt ve Kürtlük politikası yürütseydi. Keşke HDP Kürt ve Kürtlük şartlarını masaya koysaydı. Keşke ‘Kim taşın altına elini koyup bunları çözerse onu destekleyeceğim’ deseydi ama öyle bir şey yok. HDP, marjinal Türk solu etkisiyle karar alıyor. Türk solu, Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nı destekleme kararı aldı, HDP de bunu uygulayacak” sözleriyle yanıt verdi.

 

“Seçimlerde tüm partileri ziyaret etmek mümkün” ifadelerine yer veren Özdemir, “Fakat HDP konusunda başka bir şey var: HDP, 2015 seçimlerinde ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diyerek kapılarını kapattı” diye konuştu.

 

Özdemir, “AK Parti, 2019 İstanbul tekrar seçimlerinde İmralı’ya üniversite öğretmeni olan birini gönderdi. Şu anda da İmralı ile görüşmeleriniz olduğu söyleniyor. Bunlar doğru mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

 

“Ben bu konuda bilgi sahibi değilim, herhangi bir fikrim de yok. Ayrıca, Türkiye gündeminde de böyle bir şey yok. Türkiye ve AK Parti’nin gündeminde Kandil veya başka bir tarafla görüşme yapılması konusu yok fakat seçimlerde, legal olan her taraf görüşme yapılabilir. İmralı görüşmesine dair olarak ise bir şey duymadım. AK Parti’nin gündeminde böyle bir şey yok.”

 

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir,  “Keşke HDP şartlarını açıkça Sayın Kılıçdaroğlu’na da sunsaydı ve bunlar Türkiye’de şeffaf ve aleni bir şekilde tartışılsaydı" dedi.

 

"Erdoğan’ın bu seçimlerde başarıya ulaşması yolunda bir engel görünmüyor" diyen AK Partili vekil, "Sayın Erdoğan, ilk turda rahatlıkla seçilecektir. AK Parti’nin gizli saklı projesi yok, ne varsa halkın gözü önünde oluyor. Anket şirketleri, almak istedikleri yanıtlara göre soru hazırlıyor. Bunlar da anket sonuçlarına farklı yansıyor. CHP’nin yüzde 25’i geçtiği bir anket yok, Türkiye siyasetinde buna tanık olmadım" yorumunu yaptı.

 

Özdemir, "HDP’yi yönetenlerin siyasetinde AK Parti’ye yer yok çünkü marjinal Türk solunun etkisindeler. Türkiye’de değil yüzde 1, binde 1 desteği olmayan partiler, Kürtlerin HDP’ye verdiği oylar üzerinden siyaset yürütüyor ve bunlar milletvekili oluyor" diye belirtti.

 

Hiçbir zaman kayyum politikasını desteklemediğini belirten Özdemir, "Bu, HDP’nin siyasetiydi ama şurası da gerçek ki HDP, o bölgelerde yaklaşık olarak 17 yıl boyunca belediyeleri yönetti ama bir hizmet sunmadı. Bunu, hoşuma giderek söylemiyorum ama maalesef bazı kayyumların verdiği hizmetler, HDP’li belediyelerin verdiği hizmetlerden daha iyi. Bu, ülkenin bir gerçeği" diye konuştu.

 

Özdemir, "Millet İttifakı’nın kazanacağını düşünmüyorum. Cumhur İttifakı’nda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 20 yıl hizmet etti ve dünya liderleri arasında farklı bir yere sahip. Millet İttifakı’nda bulunanlar bugüne kadar Kürtler için ne yaptı ki bundan sonra ne yapsın? Kürtlerin yasaklanan her şeyi, CHP döneminde yasaklandı" ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : ÖZDEMİR HDP KÜRDLERİN DEĞİL TÜRK SOLUNUN PARTİSİ..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA