NEWROZUN ATEŞİ TÜM DÜNYAYI AYDINLATTI..

Kurdistan’dan, kültür-sanatın başkenti Akre’den yakılan Newroz Ateşi tüm dünyayı aydınlattı..
Bu haber 2023-03-21 08:29:02 eklenmiş ve 828 kez görüntülenmiştir.

 

NEWROZUN ATEŞİ TÜM DÜNYAYI AYDINLATTI..

 

Kurdistan’dan, kültür-sanatın başkenti  Akre’den yakılan Newroz Ateşi tüm dünyayı aydınlattı..

 

Kurdistanın önemli kültür sanat kentlerinden biri olan Akre’de yakılan Newroz Ateşi tüm dünyayı aydınlattı..

 

Dünyanın çeşitli kıtalarında Kurdlerin akın ettiği Akre’de binlerce insanın taşıdığı meşaleler yeryüzündeki zalim tüm dehakların (Dehak –İnsanlık tarihi boyunca tüm zalimleri ve soykırımcı ve gaspçıları tanımlayan bir terim..) sonunun geldiğini en iyi sembolize eden görüntüler oldular..

 

Newroz nedeniyle Kurdlerin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden yabancı misyon temsilcileri, büyük elçiler, diplomatlar, değişik meslek ve gruplardan yabacılar da Kurdistana akın ettiler.

 

Yabancı misyonlar, ziyaretçiler katılımcılar Başkan Barzani ve Kurdistan halkının Newroz’unu kutladıkları gibi, Akrede düzenlenen törene de katıldılar.. Kurdlerle birlikte zalim dehakların dünyamızda sonlarının geldiğini, karanlığa karşı aydınlığın meşalesini taşıdılar..

 

NEWROZ ATEŞİ FOTO GALERİ..

 

 

GÜNÜMÜZDE NEWROZ ATEŞİ DÜNYA KONFEDERASYONUNA GİDEN YOLU AYDINLATAN BİR SEMBOLE DÖNÜŞÜYOR.. 

 

Newrozu küresel bazda yorumlarsak, faşist ulus devletle patronları olan küresel soykırımcı siyonist sergerdelerin-aile ve firmaların çağımızın tüm dehakklarının (küresel soykırımcı-gaspçı, maden, gıda- genom, ilaç- bilişim-teknoloji,  silah.. Firmalarının  sonunun geldiğini saraylarının yakın bir gelecekte basılacağını, yıkılacağını bütün dünya insanlığının kontrol etmediği tek bir firma ve devletin kalmayacağı yeni bir dünyaya giriş yapıyoruz..  İnsanlık artık hiçbir devletin, firma ve ailenin gizli ardiyesinin olmayacağı, insanlığın bilgisi dışında bilinen-bilinmeyen hiçbir silahın üretilmeyeceği  bir şeffaflığa ve sisteme Dünya Konfederasyonu fikrine kaymaktadır..

 

Çünkü sadece Amerika kıtasında siyonist firmaların gıda-genom saldırılarıyla Amerikan halkı hasta-obez ve giderek düşünemeyen hayvan sürülerine dönüşmeye başladılar, son depremde  deprem süsü verilerek Mezopotamya’yı haarp silahı ile tarihten silmeye çalıştılar.. Ve dünya halkları bu saldırıları açıkça görüyor. Bu anlamda faşist ulus devlet, dinli-dinsiz tüm terör lejyonlarının patronları küresel soykırımcı siyonist kapitalist soykırımcı sergerdelerin gizli tüm ardiyelerine girilecek..

 

Faşist ulus devletin savaş ve diğer uçaklarının her gün atmosfere saldıkları bilinmeyen gazlar ve ağır metallerinden tutun, tüm ardiye ve laboratuvarlarında neler üretiyorlar.. Kendi vatandaşları ve halkları tarafından hepsi baskın yiyecekler.. Çünkü dünya halkları covid-19 biyoloji psikolojik hareketi ile açık ve net gördüler ki kontrolsüz kalan her firma ve devletin 1. Dereceden hedefinin kendi vataı olduğunu, dolayısıyla tüm dünya insanlığının soykırım kıskacında olduğunu, bütün büyük şehir ve metropollerin insanlar için toplu mezarlıklara dönüştürüldüğünü görmeye ve anlamaya başladılar..

Bu anlamda bütün dünya insanlığı Kurdler gibi gizli kapalı ardiyesi olmayan şeffaf bir yapılanmaya kaymak zorundadırlar.. Aksi insan soyu dünyamızdan yok edilmektedir.

 

Özetle dünya genelinde bütün dehakların bir daha insan beyni ve bedeni ile oynayamayacağı, insan soyunu sıfırlamaya çalışmayacağı dünya uluslarının birlikte kontrol ettiği yeni bir dünya düzenine giriş yapılıyor.. Bu girişi aydınlatan en önemli meşale ise tarih boyunca olduğu gibi yine Kurdistandan-Mezopotamya’dan Newroz Ateşiyle bütün  dünyaya yayılıyor..

 

 

Doğu-Medya Kurdistan - Kürdistan Bölgesi’nde “Newroz Başkenti” olarak bilinen Akre’de bu yıl yine Newroz karnaval havasında kutlandı.

 

Gösterileri 100 binden fazla kişi canlı izledi.

 

Akre’de bu yıl Newroz etkinliğinde uzun Kürdistan bayrağı, 2723 meşale taşındı.

 

Kente hakim olan tepelerde kurulan platformlardan lazer ışık gösterisi yapıldı.

 

Artık geleneksel hale gelen gösterileri izlemek için binlerce kişi de şehir dışından Akre’ye akın etti.

ETİKETLER : Kurdistan’dan kültür-sanatın başkenti Akre’den yakılan Newroz Ateşi tüm dünyayı aydınlattı..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA