Yeşil Sol Parti Iğdır Milletvekili aday adayı Murat Akkuş kimdir?

Gazeteci Murat Akkuş Yeşil Sol Partiden Iğdır Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı
Bu haber 2023-03-11 12:30:55 eklenmiş ve 1333 kez görüntülenmiştir.

Yeşil Sol Parti Iğdır Milletvekili Aday Adayı Murat Akkuş’un Özgeçmişi:


Gazeteci/Yazar Murat Akkuş, 1971 Yılında Iğdır Merkeze bağlı Amarat (Çakırtaş) köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyde, Ortaokul ve Lise eğitimini Iğdır Merkezde aldı.


Mesleki Faaliyetleri:

Iğdır Doğuş Gazetesinin sahibidir. Daha önce Can Kardeş, 2000’e Doğru, Özgür Gündem, Ülkede Gündem, Demokrasi ve Azadiya Welat’ın hem merkezlerinde çalıştı, hem de Iğdır temsilciliklerini yürüttü. 5 yıl Iğdır’da Gündem, Özgür Ülke, Demokrasi, Ö. Halk ve Azadiya Welat’ın dağıtımcılığını yaptı. Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Medya Konseyi İl temsilcisidir.


Genel Güncel Makaleleri Doğu Kültür Medya, Bernamegeh, izmirizmir.net ve Iğdır Doğuş Gazetesinde yayınlanmaktadır. Ayrıca Dokuz8 Haber, Artı Tv, Medyascop Tv, Tv5, Tv1 kanalları başta olmak üzere Tv kanallarına Kürt Sorunu ve Iğdır özeline ilişkin yorumcu olarak katılım sağlamaktadır. Mesleki yaşamında kendisine takdim edilen elliyi aşkın takdir, teşekkür ve katılım belgeleri bulunmaktadır. 


Basılı Eserleri:

Kürtçe basılan iki kitabı bulunmaktadır.

1-  Gotîn û Bivêjê Kurda (Kürtçe Atasözleri ve Deyimler) kitabı 2017 yılında yayınlandı.

2-  Nave Jîn û Mere Kurda (Kürtçe Kadın ve Erkek İsimleri) kitabı ise 2020 yılında yayınlandı.

Kürt Halk Masalları ile Kürt Halk Şiirleri başta olmak üzere Kürt dili ve edebiyatı üzerine araştırma çalışmaları devam etmektedir. Azerice Atasözü, deyim, ninni, tapmaca ve sevgi sözleri kitabı ise baskıya hazırdır.


Siyasi Faaliyetleri:

İstanbul Ümraniye DEP üyeliği, Üsküdar HADEP kurucu yönetim kurulu üyeliği ve ilçe sekreterliği, Iğdır HADEP’te Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği, Yönetim Kurulu Asil Üyeliği, Gençlik komisyonu başkanlığı, Disiplin kurulu başkanlığı görevlerinde on yıl yer aldı. Siyasi çalışmalarımda birçok kez gözaltına alındı. 1994'te Kürtçe Takvim satmaktan 3 ay hapis cezası aldı. Özellikle son 5 yıl içerisinde de yazılarından dolayı hakkında davalar açıldı.  


1999’da Cumhuriyet tarihinin en genç il genel meclis üyesi seçildi: 1999 yılında HADEP’ten Iğdır merkez İl Genel Meclis Üyesi seçildi. HADEP kapatılınca bu süreyi 2004 yılına kadar DEHAP’a geçerek tamamladı. Bu görev süresinde 3 yıl İl Daimi Encümenliğine seçildi.


Sivil Toplum Çalışmaları:

İnsan Hakları Derneği üyesidir.Toplumsal İlerleme Derneği Genel Başkanıdır. Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) İl Girişimciliği ve Hava Sporları İl Temsilciliği yürütmektedir. İşçi emeklisi ev hanımı Gozel anne ile Ali babanın üç çocuğundan ilki olan Akkuş, Gazeteci olarak hayatını idame etmektedir. Akkuş evli ve üç çocuk babasıdır.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA