BİNA TREMELLERİNİ YİNE TOPRAKLA DOLDURDULAR..

Kocaeli'de 23 daireli 8 katlı yapılan binanın usule aykırı yapıldığını iddia eden inşaat kalfası işi bıraktı..Asrın en büyük deprem felaketini yaşamamıza rağmen, hala binalar yerel kamu tarafından kontrol edilmiyor.
Bu haber 2023-03-09 20:20:45 eklenmiş ve 680 kez görüntülenmiştir.

 

BİNA TREMELLERİNİ YİNE TOPRAKLA DOLDURDULAR..

 

Kocaeli'de 23 daireli 8 katlı yapılan binanın usule aykırı yapıldığını iddia eden inşaat kalfası işi bıraktı..

 

TC rejmi kafadan sakat bir rejim. Rejimin uzmanlık alanı vatandaşın imhası, soyulması, gasp edilmesi, soykırıma uğratılması..

 

Asrın en büyük deprem felaketini yaşamamıza rağmen, hala binalar yerel kamu tarafından kontrol edilmiyor. Dürüst namuslu vatandaşlar olmasa yeni yapılan binalar bile vatandaşa mezar olarak hazırlanıyor.

 

Son yaşanan depremde ortaya çıktığı gibi bu derin çete devleti bizleri diri-diri gömerken, yüzyıldır yerli-yabancı ihanet ayakları ile ülkemizi, şehirlerimizi, evlerimizi bizler için birer mezara çevirirken, ülkemizi derinden ele geçiren çeteler için ise tam bir cennette dönüşmüş. Ülkemiz siyonist laikci-anti laikci çeteler yerli ihanetçilerle, yabancı paydaşları arasında pay edilmiş. Onlar servetlerine servet katarken.. Bizler geniş halk kitleleri fakirlik, yoksulluk, hastalık, soygun, soykırım çemberlerinde damla damla yok ediliyor, deprem felaketinde de görüldüğü gibi diri diri gömülüyoruz..

 

Liyakati, dürüstlüğü, insanlığı yok etmek için her oyun devreye koymuş,

 

Binanın dayanıksız olduğunu söyleyen işçiler inşaatı bıraktı: 'Kirişle kolonlar toprakla dolduruldu'

 

Kocaeli'de 23 daireli 8 katlı yapılan binanın usule aykırı yapıldığını iddia eden inşaat kalfası Sadık Şengül, "Kirişlere toprak dolgusu yapıldı. Kirişlerin ve kolonların içine toprak doldu. Betonla kiriş arasında bir bağlantı yok. Yüzde yüz taşıyıcı olan kiriş toprakla doldurulduğu için gücü yüzde 20 düştü" dedi.

 

HABERİN DEVAMI..

 

VE BİR ANALİZ.. Hatırlatmak babında söylemek gerekirse, malumunuz;

İbni Haldun, kendisinden önceki coğrafyacılardan ve felsefecilerden yararlanarak iklim bakımından dünyayı, ekvator çizgisinin kuzeyinde ve güneyinde 7 parçaya böler.

Güneyi daha çok denizler oluşturduğu ve oralarda nisbeten daha az insanların olduğundan hareketle anlatmak istediğini daha çok Kuzey yarım küre üzerinden dillendirir.

Bu bölümlerden 1. ve 2. bölge aşırı sıcaklık, 6 ve 7. bölge aşırı soğuk nedeniyle insanın yaşaması zor bölgelerdir. En ideal (ılıman) bölge 4. bölge olup 3. ve 5. bölgeler ise 4. bölgeden sonra gelen insan yaşamına uygun yerlerdir.

Üstadın tarifine göre 4. bölge; Atlas Okyanusundan başlayıp, Cebelitarık Boğazı'nı geçerek Akdeniz'in Kuzey kısmını takiben karada Güney sınırını Şam'ın oluşturduğu bir çizgiyle Doğuya devam eder.

Aynı babda Üstad; Kanarya Adaları'ndan başlayarak bu kez dünyayı 10 eşit parçaya böler. En basit matematik bilgisine göre 10'un ortası 5'tir.

Yani, 4. iklim bölgesini dikine kesen 5. çizginin doğusu ve batısı yaşam için en ideal bölgelerdir.

Tevekkeli, semavi dinler ve kadim medeniyetler bu bölgede ve çeperinde doğmuşlar ve gelişmişlerdir.

4. iklimin 5. kısmını Güney'de Halep ve Şam şehir çizgisinden Kuzeyde Maraş ve Malatya'ya kadar; Batıda Adana ve Tarsus'tan doğuda Urfa ve Diyarbakır'a kadar uzanır.

Dikkat edilirse 6 Şubat 2023 depremi tamda bu bölgeyi, kuzey yarımkürenin yani dünyanın merkezini vurmuştur.

Demem o ki;

Bir kez daha İbni Haldun'a dönüp iklim teorisini; Üstadın seferi (göçer) ve hadari (yerleşik) olmaya yüklediği manalarla ve toplumların gelişim safhalarını ve dönüşümlerini anlatıldığı bilgilerle birlikte düşünürsek;

6 Şubat depreminin yıkıcılığını sadece tedbirsizliğe bağlamak;

Sığ bir düşünce olarak kalır...

 

ETİKETLER : Kocaeli'de 23 daireli 8 katlı yapılan binanın usule aykırı yapıldığını iddia eden inşaat kalfası işi bıraktı..Asrın en büyük deprem felaketini yaşamamıza rağmen hala binalar yerel kamu tarafından kontrol edilmiyor.
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA