XESKARLILAR YİNE MUHTESEM BİE GECEYE İMZA ATTILAR.

XESKARLILAR YİNE MUHTESEM BİE GECEYE İMZA ATTILAR.
Bu haber 2023-01-30 14:32:18 eklenmiş ve 872 kez görüntülenmiştir.

 

XESKARLILAR YİNE MUHTESEM BİE GECEYE İMZA ATTILAR..

 

Hocvan Dernekler Federasyonu üyesi  Xeskar Derneği geleneksel hale getirdği dayanışma gecesinin 7. Esenyurt Nene hatun Kltür merkezinde gerçekleştirdi.

 

Her etkinlikte olduğu gibi yüzleri, binleri rahatlıkla birbitriyle buluşturan Xeskar Derneği bu dayanışma gecesinde de kuralı bozmayarak aynı şekilde binden fazla hemşerimizi birbiriyle buluşturdu..

Erkan Deli ve Yönetimi biririnden güzel etkinliklere imza atarken, Esenurt Merkezde dernek binalrı lokali yeri sahibi oldukları gibi..

Bölgede de çok amaçı kültür merkezi inşasını bitirerek Xeskar çok amaçlı kültür merkezini hayata geçirdiler..

Hoc-Fed üyesi çoğu derneğimizin de başarı ile hayata geçirdileri kültr evleri içinde mescidi, kütüphanesi, taziye evi, toplantı salonu olan çok amaçlı yapılardan müteşekkil bu nlamda Hoc-Fed’e bağı tüm dernekler nereeyes bu yönlü kültür evlerini bölgede kendi köylerinde inşa ederek faaliyete geçirdiler..

Xeskar sıradabn bir yerleşim yeri değil, onbinlerce yıl önce tarihi ipek yolu üzerinde inşa edilmiş bir ticaret merkezidir. Xas-kar (kurdi ,esaslı kar-tüccar) adı da buradan gelmektedir..

 

Xeskar tarih boyunca tüccarların şehri olduğu gibi, şair yazar Rodi bazlar, Ressamlar, Dünya Çapında Kurd Müziği ve Kültürünü yayan Dino gibi sanatçıarında çıktığı bir diyardır..

 

GECEYE HOZAN DİNONUN ANNESİ DAMAGA VURDU..

 

Gecede Avrupada olduğundan geceye katılamayan Hozan Dino adına plaketi Hozan Dinonun Annesi aldı. Çantamı getirin deyipçantasındaki zarfı derneğe destek d başkana teslim eden Hozan Dinonun annnesi.. Birleşin bir olun.. Eksiklerinizi kapatın.. Su uyur düşman uyumaz mesajı vererek dayanışmanın STK nın önemine o yaşlı haliyle önderlik edip binbir mesaj verdi..

 

Günümüzde STK alanında kazanılan başarıların temelinde Umudun Şehri Esenyurt ‘un da çok büyük katkısı olmaya başladı..

 

Özellikle Kemal Deniz Bozkurtun bütün Esenyurtlularca partiler üstü bir şekilde sahiplenilmesi ve seçilmesi… Bu büyük siyasi-soyal-kültürel destek Esenyurt’u hem İstanbul, hemde ülkemiz için bir rol-model şehir haline getirmeye başladı..

 

Esenyurt bir taraftan tarihi-ticari-külrtürel kimliğine dönüş yaparken, akp döneminde rant ve betonla boğulma yok olma sorunlarını giderek aşarken .. Eğitim alanında ülkemizde benzeri olmayan Kampüs Liseler Projeleri ile, Kardeş Kültürler festivali ile (Ayrılar için tıklayınız..)  sadece ülkemize değil dünya geneline örnek bir kimliğe bürünmeye başladı.. Ve koşullar kendi liderlerini yaratırlarken.. Esenyurtlularda Kemal Deniz Bozkurt gibi bir lider ortaya çıkarmaya başladılar..

 

TANRIKULU, STK'LARIMIZ  KAZ-KUŞ GECELERİNİ AŞIP ÜLKEMİZİ DERİNDEN İŞGAL ETMİŞ OLAN ÇETELERİ ÇÖZMELİLER, YÜZYILLARDIR SOYKIRIM YAŞIYORUZ..

 

Gecede önemli bir belirlemelerde TÜMKİAD başkanı Nihat Tanrıkuludan geldi.. Tanrıkulu, biz dünyanın en değerli ülkesinin sahipleriyiz.Ülkemiz yüzyıllardır derin çetlerin işgali altında.. Hala ülkemizi yem yapmaya vatandaşı kaz-kuş gibi harcamaya çalışan derin çeteler cirit atmaktadır. Ülkemiz siyasetine devletine.. herşeyine yön vermeye çalışmaktadırlar.. Tarihi miras misyonumuza baktığımızda siyonist-sabataist çete 2 milyardan fazla nüfusumuzu yüzyuıllardır soykırım çemberine almış bulunmaktadır.. STK'lar bu kör noktayı tam çözmedikçe soykırım kaderimiz olmaya devam edecek..

 

Kaz gecelerini aşıp ardiyeye bakalım. Ülkemize sahip çıkmasak ülkemizi babalarının çiftliği zan eden soykırımcı halk düşmenı çeteler her alanda bize 7/24/ 365 soykırım oyunları ve çemberleri hazırlamaya devam etmektedirler.. Bizler yeryüznün en büyük medeniyet nüfusuyuz ve yüz yıllardır bizleri esarete alan siyonist terörist çetlerden her tür çeteciliğe ülkemize sinen karanlık yapıları çözmeliyiz.. STK budur, STK sistem üstü dür STK derinliği çözüp halk kitlelerine ulaştırmadır, halkı derin uykulardan uynadırmadır .. dediler.

 

 

Bütün iştihamı güzelliği, katılımcıları ile konuşmacıları ile birlikte Xeskar Gecesini sizler için iki ayrı video şeklinde bir araya getirdik..

 

HOZAN DİNO MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE GECE FOTO GALERİ..

 

 

XESKAR GECESİ KONUŞMALAR, MÜZİK VİDEO HALAY

 

 

ETİKETLER : XESKARLILAR YİNE MUHTESEM BİE GECEYE İMZA ATTILAR.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA