YÜZYIL SONRA DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK BİR PATRON OLARAK GERİ DÖNDÜ..

Ergun Koç, inanılmaz bir yaşam öyküsü, Ergun Koç’un hikayesi, aynı zamanda dünya çapında dev bir firmanın doğuşunun da hikayesidir..
Bu haber 2023-01-25 13:16:05 eklenmiş ve 815 kez görüntülenmiştir.

YÜZYIL SONRA DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK BİR PATRON OLARAK GERİ DÖNDÜ..

 

Ergun Koç, inanılmaz bir yaşam öyküsü, Ergun Koç’un hikayesi, aynı zamanda dünya çapında dev bir firmanın doğuşunun da hikayesidir..

 

20 yüzyıl, soykırım koşulları ve atmosferinde insanlar adeta nefes almadan yaşamlarını sürdürürken 50- 60’lı yıllar yokluk, yolsuzluk, açlık ve sefalet içinde vatandaşın perişan olduğu yıllarda, Almanya’dan ülkemize uzanan bir hayat eli ülkemizden Almanya’ya işçi isteniyor. Bütün ülkemizde bir bayram havasında karşılanıyor.. Zamanın en yağız delikanlıları Almanya yollarına düşüyorlardı.. Almanya’ya kapağı atan bir işçi değil, resmen bir kral, bir kahraman  kabul ediliyor, gittiği köy-il-ilçe için o artık bir kurtarıcı..

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/305732f8c4.jpg

Ergun Koc, İrfan Koc

Ve birbirinden ilginç binlerce hikaye peş peşe ortaya çıkıveriyordu.. 

 

İşte yüzyıl önce adeta o adsız Kahramanlardan biri  Ardahan merkez köylerden Sıxırpet’ten kimsenin adını dahi bilmediği Mala Avdo’lardan Rasim Koç’tu. 1960’lar bu yıllarda Almanya’ya gidiyordu..  ((Ki Almanyaya gittiği o köylerde hala yoksulluk-yokluk, ölüm  hüküm sürmekte, kol gezmekte sistem bir cellat gibi çocuklarımızı öğütmekte, faili meçhul yapmaktadır.. İşte yakın bir zamanda meydana gelen bir çocuk ölümü  ile tc rejminin  çocuklarımızı nası öğüttüğü tüm çıplaklğı ile ortaya çıkarken.. tüm ülkemizin bu acı olayla  yüreği dağlanmıştı..  ((Küçük Zerrinin Ölümü.. ))

Ve Ardahanın adını dünyaya duyran çocuklardan bazıları da Mala Avdolardan dı.. Ardahan’ın 2000’li yıllardan sonra robotik kodlama alanında TR 1. Olmasını sağlayan gocuklardan 1-2 çocuk bu aileden,  yine Mala Avdolardan dı.. Robotik Kodlama Ayrıntılar İçin Bakınız ))

 

İşte bu aileden mağara çağından Almanyaya giden Rasim Koç, Almanyayada Berlinde en ağır koşullarda çalışıyor, emekli oluyor ve ağır yaşam koşulları sağlığını yok ediyor. Emeklilikten kısa süre sonra hayatını yaşamadan hayata veda ediyordu..

 

Asıl hikaye bundan sonra başlıyor.. Bir taraftan ağır yaşam koşulları nedeniyle genç yaşta babaları Rasim Koç’u kayb etmenin üzüntüsünü yaşayan Oğul Ergun Koç, diğer taraftan eğitmini tamamlamaya çalışırken.. Neden en ağır yaşam koşulları en güzel insanların kaderi olmuştu. Kafasını kurcalayan onlarca soruya da yanıt arıyor..  Modern Almanyayı ilmek-ilmek döşeyenlerin,  inşa edelerin kendileri olduklarını  en ağır koşullarda çalışanların, düşenlerin kendileri olduğunu, neden iş dünyası başta olmak üzere en üst sıralarda kendileri olmasın düşüncesiyle arayış içine giriyordu..

 

VE ERGUN KOÇ DÜNYA ÇAPINDA BİR TAŞIMA, BİR LOJİSTİK  DEVİNİN DOĞUŞU..

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/23b2ab72ee.jpg

Ergun Koç

1990’lı yıllarda ABC Lojistik firmasını kurgular, 1993 firmayı Avrupa ve Asyada iki kıtada hayata geçirir..

 

Ve Yüzyıl sonra dünyanın en donanımlı firmalrından birinin sahibi olarak ülkesine döner. Akrabaları sorar-soruşturur.. Turizm Hizmet Sektöründen sadece bölgemizin değil İrfan Koç’a ulaşır..

 

İstanbul Boğazının en nadide balık mekanlarından Kandilli balıkçısının İşletmecisi İrfan Koç’un aracılığı ile tanışıyoruz..

 

Mala Avdolardan Rasim Koç  kaderin makus talihini yerle bir etmek için çıktığı gurbet  yollarında ömür vefa etmeyince..  Oğul Ergün Koç bayrağı aldığı yerden devr alarak ülkemizin ve dünyamızın en büyük lojistik firmlarından birinin ABC Lojistik’in sahibi olarak yüzyıl sonra  aramıza dönüyor..

Almanyada ki Z kuşağı artık Alman bilm-teknoloji-ticaret yöntemlerini kullanarak dünya genelinde tarih yazıyor..  Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İşte Ergun Koçun ortaya çıkardığı dev eser alttaki linkte..

 

Abc lojistik firması tıklayınız..

 

Not yazı devam edecek..

 

ETİKETLER : Ergün Koç inanılmaz bir yaşam öyküsü Ergün Koç’un hikayesi aynı zamanda dünya çapında dev bir firmanın doğuşunun da hikayesidir..
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA