Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonundan Harikulade Güzel Bir Toplantı..

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonundan Harikulade Güzel Bir Toplantı..
Bu haber 2023-01-18 17:29:09 eklenmiş ve 976 kez görüntülenmiştir.

 

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonundan Harikulade Güzel Bir Toplantı.. 

 

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonu Gülhan Yıldız Başkanlığında 2023  Yılının İlk Toplantısını Yaptı.. Birlikte seslendirdikleri müzik ile yok böyle bir güzellik detirten bir kahvaltılı toplantıya imza attılar..

 

HABERİN VİDEO ve FOTOLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

Cumartesi Günü (14-0cak-2023) yapılan kahvaltılı toplantıda bir semti semt yapan değerlerin başında sanat camiasının geldiğini net anlıyorsunuz..

 

Başkan Yıldız “Esenyurt, ülkemizin en mega şehirlerinden, günümüzde sloganlaşan deyim ile umudun şehri oldu. Bir mega şehride gençliği  uyuşturucu çetelerinin girdabından, kötü alışkanlıkların pençesinden kurtarmanın en önemli iki faktörü ise Sanat ve Spordur. Bu iki olgu olmasa bir toplum gelişmiş bir toplum olamaz, bu iki faktör olmasa toplumlar gelişmiş toplum olamıyor,  gerialmışlığın girdabında gençlik, halk, vatandaş düşürülür..

 

Ve tabiki bu konuda biz sanatçıların yanı sıra STK’lar, yerel ve kamu yönetimleri, basın ortaklaşa çalışmalar, ortaklaşa plan ve projeler birlikte hayata geçirmek zorundadırlar”..

 

SANAT  DÜNYASI YILDIZA GÜVENİMİZ TAM..

 

Özgün müzik Kurd-Turk halk muziğine, bazı STK temsilcileri, yazar, şair, düşünür, hozan-dengbej..Yoğun bir katılımın gerçekleştiği toplantıda başkan Yıldızın girişimci ve acar kişiliği ile tuttuğunu koparan kişiliği ile Esenyurt’ta sanat ve sporun, her alanda güzellikleri birlike hayata geçirileceklerine inandıklarını ifade edip, görüş ve önerilertini dile getirdiler..

 

Esenyurt Meydanında ve sokaklarında sanatçılar, yazarlar, şairler, kısacası kültür sanat artık kol gezmelidir.. Komisyonumuzun önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz yönün de görüşlerini ifade ettiler..

 

BU KOMİSYON ÜLKEMİZİN EN DONANIMLI KÜLTÜR  SANAT KOMİSYONU..

 

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonu yok böyle bir güzellik, profesyonellik, zerafet.. Alttaki video ile sizleri baş başa bırakıyoruz.. Bu ekibin sahaya indiği her yerde sanat spor Esenyurt’ta hakim olur, gençlik çek açar..

İşin ilginç yanı bu profesyonel komisyon, prof. Ekip  hala sanatını Esenyurtta neden icra edmiyor..

Yok böyle bir güzellik dedirten ortaklaşa düet..

 

HABERİN VİDEO ve FOTOLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu  Toplantının ardından basına ve kamuoyuna açıklama yaptılar.

 

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Yusuf Ulu sorumlulugunda  toplantısını yaptı.

   

Çalışma grubu başkanı Gülhan Yıldız ve yürütmenin faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yapmasının ardından        

 Esenyurt'ta Kültür sanat politikalarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda,kentde birçok  yerel sanatçının yaşadığı ve yapılacak etkinlik ve faaliyetlerde daha çok yer alması gerektiği,kentin tarihine ilişkin sanatsal yapıların kent kimliğine dahil etmek için çalışmaların yapılması, uyuşturucuya ve bağımlılığa karşı kültür sanat projeleriyle bir set oluşturulması, yerelde sanat politikaları ve sanatçıların sorunlarını irdeleyen kapsamlı  bir çalıştayın yapılması için hazırlığa başlanması vb birçok konu tartışıldı.


Toplantıda Esenyurt'un pek çok rengini yansıtan bir bileşim vardı. Edebiyatçılar,Şairler , Tiyatro Sanatçıları,  Aşıklar, Dengbejler, Ozanlar, Ses Sanatçıları Müzisyenler, Ressamlar, Heykeltraşlar ve sanatın birçok dalından kültür sanat insanın buluştuğu toplantı da önce tanışma sonrasıda ise birçok projelere ilişkin fikir alışverişi yapıldı .


Kahvatıda bir araya gelen kültür sanat insanları program sonunda Bağlama sanatçısı Mehmet Azadin çaldığı bağlama eşliğinde her dilden türkülerle seslerini ortaklaştırdılar,halaylar çektiler


 

Esenyurtlu sanatçılara ve kültür  sanatla iç içe olan insanlarımıza Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubuna katilma Üretimlerimizi kentin vizyonuna katkı sunmak için  birliktelik içerisin de üretme çağrısı yapıldı.

 

 

ETİKETLER : Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonu Gülhan Yıldız Başkanlığında 2023 Yılının İlk Toplantısını Yaptı.. Birlikte seslendirdikleri müzik ile yok böyle bir güzellik detirten bir kahvaltılı toplantıya imza attılar..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA