KURDİ STK'LAR 6'LI MASAYI TC İLE BİRLİKTE TARİHE GÖMECEĞİZ..

KURDİ STK'LAR 6'LI MASAYI TC İLE BİRLİKTE TARİHE GÖMECEĞİZ..
Bu haber 2023-01-10 21:35:55 eklenmiş ve 825 kez görüntülenmiştir.

 

SANCAR BLÖF YAPMIYORUZ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ, DERKEN KURDİ STK'LAR İSE 6'LI MASAYI GÖMECEĞİZ BELİRLEMESİNDE BULUNDULAR.. 

 

Seçimlere kendi adayıyla gireceklerini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 6'lı masaya da bir mesaj verdi. İktidarı değiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Sancar, "Gelin seçimlerden önce görüşelim derlerse 'Hayır' demeyiz, mutabakata varırsak bir formül ya da formüller bulunur. Bu HDP zaten adayını çekecek, manevra yapacak diye anlaşılmasın. Blöf yapmıyoruz. Hakikatler üzerinden hakiki politika yapmaya çalışıyoruz." dedi.

 

Kurdi STK’lar HDP’nin BU ÇIKIŞINA BÜYÜK DESTEK VEREREK ÖNEMLİ BELİRLEMELRDE BULUNDULAR..

 

6'lı Masayı Kürtler Gömcek belirlemesinde bulunan Kurdi STK'lar Kürtlerle, Anadolu-Mezopotamyalı halkların, devrimci demokratların, emekçilerin ezilenlerin demokrasi ittifakı şeklinde oluşturdukları 3. İttifak bloku demokrasi bloğu hergeçen gün daha da güçlenmekte, halk kitleleri içinde giderek daha da güçlenmektedir, bu durum ülkemiz siyaseti anlamında önemli bir gelişme ve önemliş bir umut kayanğı..

 

HDP diktatör-soykırımcı TC rejmini Anadolu-Mezopotamya halklarının rejimine çevirecek, son bir yüzyıldır sahte suni sınırlarla oluşturulan ırkçı-faşist rejimleri tarihin çöp sepetine yollayacak siyasal anlayış ve çıkış kimden gelirse, onlarla oturup konuşması, çözüm ve formül üretmesi halkların ortak beklentisidir..

 

Bizim için cumhur-millet iki ittifakta birbirinin aynısıdır.. Rejim hala Kurdleri bölücü, Müslümanları gerici olarak yaftalamaya çalışan, anaysa maddeleri değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilmeyen bir sömürge, bir diktatörlük..

 

Bu TC diktatörlüğünün kafasını hangi siyasal hareket kıracaksa, yüzyıllardır faşist ulus devlet oyunları, dinli dinsiz terör lejyon oyunları ile halklara soykırımı dayatan bu sahte suni rejimleri kim ekarte edecekse, gerçekçi siyaset babında onlarla ittifak yapılması halkında ana beklentisidir. Bunun adının cumhur yada millet olması bizler için bir anlam ifade etmemektedir, bizler rejimi ve sistemi değiştirecek, Anadolu-Mezopotamya halklarına yüzyıllardır dayatılan soykırımın hesabını  yüzyıllar geriye giderek soracak siyasal çıkış ve irade lazım bu iradeyi gördüğümüz her siyasal hareket halkın sahipleneceği hareketlerdir dediler.. 

ETİKETLER : KURDİ STK'LAR 6'LI MASAYI TC İLE BİRLİKTE TARİHE GÖMECEĞİZ SANCAR BLÖF YAPMIYORUZ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA