RUSYANIN MEZOPOTAMYA’YA İNMESİYLE EKONOMİ BÜYÜMEYE BAŞLADI..

RUSYANIN MEZOPOTAMYA’YA İNMESİYLE EKONOMİ BÜYÜMEYE BAŞLADI..
Bu haber 2023-01-10 21:34:28 eklenmiş ve 1076 kez görüntülenmiştir.

 

RUSYANIN MEZOPOTAMYA’YA İNMESİYLE BİRLİKTE KURDİSTANDA EKONOMİ BÜYÜMEYE BAŞLADI..

 

Bilindiği gibi düzmece 1. Ve 2. Dünya savaşları sonucu dünyayı işgal eden siyonist sergerdeler bununla yetinmemiş dünyayı kominizim ve kapitalizm diye ikiye bölmüşlerdi..

 

Dünyayı Kominizim-Kapitalizm diye ikiye bölen siyonist çeteyi ilk çözen başkanlardan biri olan John Fitzgerald Kennedy olmuştu. Kennedy Amerika’nın siyon derin bir çete devleti ve doların da bu çete tarafından basılacağını öğrendiğinde büyük bir şok yaşamış.. Bu durumu tersine çevirmek için çalışmalara başlamıştı..

 

Kennedy komünist Rusya’yı bağımsız ve Amerika düşmanı bildiğinden dünyayı işgal eden çeteyi en has ajanı ile Rusya’ya bildiriyordu. Komünist Rusya- Kapitalist ABD dünyayı ele geçiren çetenin iki projesi olduğunu çözememesi dünyanın en büyük siyasetçisine suikast olarak döndü. Yüzyıla yakın soruşturma yapılmasını engellediler.. Dünya siyon çetenin askeri darbe soygun soykırım, gasp arenasına döndü.. Dünyanın siyon-vahşi kapital işgali su, hava, yiyecek, içecek, iklim, gıda-genom.. herşleyi silaha dönüştürürken.. Siyonist soykırımcı gaspçı çeteler; küresel gıda-genom-dolar-silah-ilaç-bilişim-bilim.. tüm firmalrıyla ulus devlet faşizmi ve dünyaya serpiştirdikleri dinli-dinsiz terör lejyonları ile insan soyunu sıfırlamak için harekete geçtiler.. 

 

Ve yüzyıl sonra Ruslar, Amerikalılar, Yahudiler, Avrupalılar.. Velhasıl bütün dünya halkları dünyadaki tüm oyunların arkasında siyonist soykırımcı çetelerin, siyon kapital teröristlerin bulunduğunu gördüğünde Rusya rusya federasyonuna dönüşerek siyon çeteyi deşifre ederken aynı zamanda Mezopotamyaya inerek siyon soykırmcı çetenin oyunlarını bozmaya; Amerikan halkı siyon amerikayı, Avrupalı halklar kendi faşist ulus devletlerini Hitlerin bir siyonist senaryo olduğunu anlayan Yahudiler terörist israili.. Kadrajlarına aldılar..

 

Siyon kapitalin krizden çıkmasının tek yolu büyük savaşlardı.. Ve Ortadoğu’da kurdukları terörist diktatör devletlerle, alana saldıkları dinli dinsiz terör lejyonları ile, yetmeyince sislerle netanahularla Müslümanlara saldırma, Fransa gibi ülkelere cumbaba atama, yetmeyince zelensky gibi cici oğlan komedyen Siyonistlerle rusyaya saldırma..

 

Ve Ortadoğulu halkları yok ederek terörist israile yem etme.. Ardından Rusyayı, Asyalı halkları tarihten silme .. Ve büyük Rus halkı olayı çözdü. Mezopotamya’ya indi..

 

Rusya’nın Mezopotamya’ya inmesi hem dünya halkları hem Ortadoğulu halklar için  her alanda mükemmel bir ivmenin yakalanmasını da beraberinde getirdi..

 

Ülkemizde ve Kurdistan illerinde ekonomi-ihracat giderek şaha kalkarken terörist israilden afganistana siyon kapitalin alana döşediği tüm faşist ulus devletler çatırdamaya; halklar bu devasa coğrafyada ırk-dil-din-mezhep üstü Anadolu-Mezopotamya Federasyonu yada Ortadoğu Federasyonu gibi siyasal bir çıkış için harekete geçmeye başladılar..

 

Rusya’nın Ortadoğu’ya inmesi bu yönlü siyasal bir çıkışın önünü açtığı gibi ekonomi, siyaset, bilim savunma her alanda gelişmelerde kendini göstermeye başladı..

 

Bu gelişmeye Basından Ufak Bir Örnek..

Diyarbakır’da ihracatta yüzde 27.5 artış: Verilerde Rusya detayı

 

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır ihracatının yüzde 27.5 arttığını belirterek, en çok ihracatın Irak’a yapıldığını söyledi. Rusya’ya yapılan ihracat oranında yüksek artış olduğunu belirten Kaya “2021 yılında Rusya ile yapılan ihracat 127 bin dolar iken 2022 yılında bu rakam 9 milyon 927 bin dolar olarak gerçekleştirildi” dedi.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı 2022 yılı ihracat rakamlarını değerlendirdi. 2022 yılı verilerine göre Diyarbakır’dan dünyanın dört bir yanına toplam 294 milyon 851 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirten Kaya, 2021 yılında 231 milyon 252 bin dolar olan Diyarbakır’ın ihracat rakamının 2022 yılında yüzde 27,5’lik bir artış göstererek 294 milyon 851 bin dolar seviyesine çıktığını söyledi. Kaya, en fazla ihracat yapılan iller sıralamasında 2021 yılında 48’inci sırada yer alan Diyarbakır’ın bu yıl ihracatta sağladığı yüzde 27,5 artış ile iller sıralamasında 45’inci sırada olduğunu kaydetti.

 

‘En çok ihracat Irak’a yapıldı’

Diyarbakır’ın en fazla ihracatı Irak’a yaptığını ifade eden Kaya “Irak’a yapılan ihracat bir önceki yıla göre %8,5 oranında artarak 120 Milyon 480 bin dolar seviyesine çıkmış. Irak’ı 28 Milyon 379 bin dolar ile İran takip etti. Yaptığımız incelemelerde İran’a yapılan ihracatın büyük bir kısmının İran üzerinden giden transitlerin Irak’a gittiğini söyleyebiliriz. Bunun nedeni ise Habur Sınır Kapısı’ndaki uygulamalar ve Irak içerisinde yaşanan çifte vergilendirmeden kaynaklanmaktadır. Irak ve İran’dan sonra Çin, Tacikistan ve İsrail Diyarbakır’ın en fazla ihracat yaptığı ilk 5 ülkedir” dedi.

 

‘Rusya’ya yapılan ihracatta yüksek artış’

2022 ihracat verilerinde en büyük artışlardan birinin de Rusya Federasyonu ile gerçekleştirildiğini kaydeden Kaya şunları söyledi: “2021 yılında Rusya ile yapılan ihracat 127 bin dolar iken 2022 yılında bu rakam 9 milyon 927 bin dolar olarak gerçekleştirildi. Bu verilere baktığımızda ihracatçılarımız için Rusya Federasyonu pazarına girmelerini önemli bir gelişme olarak gözlemliyoruz. Kentimizin önemli ihracat potansiyeli olan Çin ile yapılan ihracatta ise yüzde 38,5’luk bir düşüşle 25 Milyon 881 bin bin dolar olarak gerçekleştirildi. Çin ile yapılan ihracatta yaşanan düşüş özellikle ilimizdeki güçlü madencilik sektörünü etkilemiştir.”

 

‘En fazla ihracat kimyevi maddeler ve mamulleri sektöründe gerçekleşti’

Diyarbakır’ın 2022 yılında en fazla ihracatı kimyevi maddeler ve mamulleri sektöründe gerçekleştirdiği belirten Kaya “57 Milyon 531 bin dolarlık pay ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ilk sırada yer alırken bunu, 46 milyon 657 bin dolar Demir ve Demir Dışı Metaller, 40 milyon 144 bin dolar ile Madencilik Ürünleri izlemiş. Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar 35 milyon 379 bin dolar ile dördüncü, Elektrik ve Elektronik Ürünleri ise 24 milyon 68 bin dolar ile beşinci sırada yer aldı” dedi.

 

‘Hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 258 artış’

Kaya şöyle devam etti: “Diyarbakır’da 2022 yılında sektörel bazda yapılan ihracattaki önemli artışlara baktığımızda tekstilin gelişmesiyle birlikte Hazır Giyim ve Konfeksiyon, Su Ürünleri ve Hayvansal Ürünler ve Yaş Sebze ve Meyve sektörleri ön plana çıkmaktadır. 2021 yılındaki ihracat verilerine göre 2022 yılında Hazır Giyim ve Konfeksiyon’da yüzde 258, Su Ürünleri ve Hayvansal Ürünlerinde yüzde 1035, Yaş Sebze ve Meyve Ürünlerinde ise yüzde 375’lik bir artış yaşandı.”

 

‘Gümrük Müdürlüğü üzerinden ihracatta yüzde 420’lik artış’

Diyarbakır Gümrük Müdürlüğü üzerinden yapılan ihracata da dikkat çeken Kaya, “2021 yılında 28 milyon 380 bin dolar ihracat yapılırken, 2022 yılında yüzde 420’lik bir artış göstererek 144 milyon 835 bin dolar ihracat yapıldı. Diyarbakır Gümrük Müdürlüğü ve Odamızın ortak çalışmasıyla bu rakam önümüzdeki dönemler toplam ihracattaki rakamımızın gelişmesi için çaba sarf edeceğiz. İhracatımız artması konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Diyarbakır Gümrük Müdürüne ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Diyarbakır’da ihracatta yüzde 27.5 artış: Verilerde Rusya detayı

ETİKETLER : RUSYA'NIN MEZOPOTAMYA’YA İNMESİYLE BİRLİKTE KURDİSTANDA EKONOMİ BÜYÜMEYE BAŞLADI..
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA