SARZEPLİER SERHADIN COŞKUSUNU-KÜLTÜRÜNÜ İSTANBUL’LA TAŞIDILAR..  

Sarzep Derneği bu yıl yaptığı dayanışma gecesinde yeri yerinden oynattılar, katılım, coşku, halaylarla yer-gök inledi..
Bu haber 2023-01-08 19:22:11 eklenmiş ve 1046 kez görüntülenmiştir.

SARZEPLİER SERHADIN COŞKUSUNU-KÜLTÜRÜNÜ İSTANBUL’LA TAŞIDILAR..

 

Sarzep Derneği bu yıl yaptığı dayanışma gecesinde yeri yerinden oynattılar, katılım, coşku, halaylarla yer-gök inledi..

 

Bu hafta sonu, 2023 yılının ilk cumartesi akşamı Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) üyesi Sarzep (Sulakyurt Köyü) kurucu derneklerinden biri olan Sarzep Derneği muhteşem bir geceye imza attılar.. 

(SARZEPLİLER X1)

 

2023 yılı itibarı ile 70’ten fazla derneğinde içinde yer aldığı Arda-Fed kurucu derneklerinden biri olan Sarzep Derneği başkanı Yener Bayrakçı 2 dönemde başkan yrd. Olarak federasyonda görev yaptı. Güngören ilçesi Ardahanlılar Derneğini kurdu. Kurucu başkanlığını yaptı. Bayrakçı bir STK başkanı olarak Ardahanın birçok STK’sında üstlendiği misyonla bölge STK yapılanmamızın önemli aktörlerinden bir başkan yönetici kanaat önderi olduğu gibi doğal organik Ardahan Kazı başta olmak üzere doğal organik bölge ürünlerini İstanbul gibi büyük bir metropolde hemşerilerimizle buluşturarak, işin ticaretini de yaparak bölge yiyecek-içecek kültürüne de önemli bir katkı gerçekleştirmektedir.

 

Bir dernek üç temel üzerinden yükselir. Yönetim, Denetim, Katılım. Cumartesi Akşamı (07-01-2023) Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleşen dayanışma gecesinde Esenyurt’ta tek kelime ile muhteşem bir geceye imza atan  Sarzepliler bu gece ile çok donanımlı mükemmel bir yönetime de sahip olduklarını ortaya koydular, mükemmel bir yönetime sahip olduklarını da ispat ettiler..

Derneğin Gecesinden bütün ayrıntılar konuşmalar kim ne dedei nasıl bir geceye imza atıldı hepsi alttaki videomuzda.. Doğu Medya TV farkıyla sizlere taşıdık..

 

SARZEP GECE VİDEO..

 

SARZEP GECE FOTO GALERİ..

 

Bölge STK’larımızın yoğun katılım sağladığı Sarzep gecesine İstanbul’un 39 ilçesinden Sarzepliler geceye akarken.. Gecenin açılış konuşmasını Başkan Yener Bayrakçı,  Ardahan eski milletvekili Saffet Kaya  ve Esenyurt Ak Parti meclis üyesi ve komisyon başkanı Togay çoban konuşma yaptılar..

 

BU YIL BU MÜKEMMEL GECEYE İMZA ATAN ARDAHAN İLİ SULAKYURT KÖYÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA KÜLTÜR DERNEĞİ 2022-2023 YÖNETİM LİSTESİ

ASIL ÜYELER:

1) YENER BAYRAKCI

2) KADIR POLAT

3) KURTULUŞ KELEŞ

4) NURETTİN ALTEMUR

5) GÜLTEKİN TİLKİ

6) ENSAR AYDIN

7) ÖZKAN ÇELİK

8) EYÜP KARABAG

9) SERKAN BALTACI

 

DENETLEME ASIL ÜYELER

1) ÜMİT AKTAŞ, 2) KEMAL KARABAG 3) METIN BAY

 

DİSİPLİN ASIL ÜYELER

1 -CELAL GURBULAK,  2 -OKTAY KELES,  3- ÖZCAN ISIK

 

YEDEK ÜYELER

 

1) METİN DEMİR, 2) ÖZKAN IŞIK, 3) AYHAN TIRPANCI, 4) MUHARREM AYDIN, 5) ZAKİR ARAYAN, 6) HAFIZ GÖKÇEK,  7) BERAT ALI BALTA, 8) AŞKIN PEHLIVAN,  9) ABDURRAHMANTURGUT

 

DENETLEME YEDEK ÜYELER

1) GÜVEN POLAT, 2) ÇAĞLAR ÜNAL, 3) EMRAH ATES

 

DISIPLIN YEDEK ÜYELER

 

1) TEKIN TORUN, 2) ISA POLAT, 3) ISRAFIL SENOL

 

 

 

Dip not : SARZEPLİLER  

 

Sarzepliler özelinde, Serhad Nüfusu önemli bir medeniyet nüfusudur. Tarihleri insanlık tarihi kadar eskidir.

 

Sarzepliler özelinde Ardahanlılar, Kars-Ardahan-Iğdır genelinde ise Serhatlılar insanlık tarihi boyunca dünyamızın en önemli medeniyet nüfuslarından birini teşkil etmektedirler..

 

Günümüzdeki sahte-ırkçı faşist ulus devletlerin yalan dolanlarının aksine Ardahan on binlerce yıl önce geniş ve verimli ovaları, arazileri nedeniyle binlerce yıl önce köleci imparatorluklar döneminde ordulara yiyecek sağlamak için tahıl ambarı olarak kullanıldığı gibi Karstaki ani harabelerinde 30 bin yılı aşan  ateş tapınakları,  sunaklarının  varlığı.. Serhat bölgesinin on binlerce yıl önce insanlık medeniyetinin beşikleri olduğunu ırkçı faşist ulus devletlerin yalan dolanlarının aksine Serhadın şehirleşme serüveni on binlerce yıl öncesine dayanmaktadır.. Özetle, son 1000-2000 yıldır buralara yerleşen dışarıdan doğal yollardan gelen nüfusun yanı sıra son yüzyılda devletin Kurd nüfusu yok etmek demografiyi bozmak için bölgeye boca ettiği çakma nüfus aksine Serhad bölgesi şehirleri medeniyeti insanlık tarihi kadar eskidir..

 

Anadolu-Mezopotamya nüfusunun, Kurdi Nüfusun bu anlamda şehirleşmesine Ardahan (Kurdi, arde-xan-ham işlenmiş toprak) adı Kura Nehri (Kurdi derin-bilge manalarında) adı binlerce yıllık eski adlar. Bölge genelinde orijinal tarihi adlar geçmişi günümüze taşıyan yıkılmaz kaleler..

 

Sarzep adı da Kurdi Soğuk Yer- Yamaç, soğuk ova manalarında ortaya çıkan doğal –orijinal bir ad. Sarzep Sar (Kurdi soğuk, ve zipû zîwa – kupkuru) kelimelerinin birleşilmesinden oluşan bölgeye özgü doğal bir ad.

 

Göç savaş gibi nedenlerden Serhat bölgesine ilk gelen Almanya ve Avrupa’nın imparatorluk aile bireyleri ve Rus-Kafkas kökenli Malakanlar (Kurdi- Mala van kune (evleri nerede) ilk yerleştikleri yerleşim birimlerinden biri de Sarzep köyüdür.

 

Günümüzde gravyer, kaşar peynir vb. birçok mükemmel tat ve lezzetlerin mimarı da  Sarzepten Serhada dağılan bu nüfustur..

 

20 yüzyılda faşist ulus devletlerin inşası ile birlikte hem bölgenin kadim medeniyetini, hem de bölgenin ilaç gibi yiyecek –içecek kültürünü yok etmek için ırkçı tc rejmi bölgenin medeniyet nüfusunu Malakanları göçe tabi tuttuğu gibi.. Göç ettiremediği nüfusa da açlık-yokluk-yoksulluk cehalet dayatarak TC tarihi boyunca Serhat bölgesini boşaltmaya çalışmıştır.. Bu anlamda Kars 3 ile ayrıştırıldı, Ardahan’ın bir ilçesi olan Artvin Ardahan’dan koparılarak Karadeniz bölgesine bağlandı..

TC rejmi kurulum sürecinde milyonlara iki büyük kazığı birden atdı. Kurdlere ve Müslümanlara soykırımı dayattı.. Kürlere bölücü Müslümanlara  gerici yaftası yapıştırarak ilk dört maddesi değiştirilemeyen bir diktatörlük inşa etdi..

 

Bu soykırım neticesinde sahipsiz kalan bölgemizde örneğin Erzincan vb. yerlerde rio-trinto gibi siyonist soykrımcı firmalar yerlatı-üstü madenlerimizi ele geçirirken..  Örneğin erzincandan çıkarılan altın madeni ülkemizi onlarca kez ihya edecek boyutta.. Ve 2007 yılında 50 ton toryumla ülkemizin tüm enerji ihtiyacını giderek toryum projesi bilim adamlarını bir uçağa doldurarak imha ettiler.. Günümüzde ovalarımız dağlarımız sularımız yerli-yabancı ihanet şebeklerinin elinde bunlar şişerken halk hergeçen gün giderek fakirleşmektedir..

 

 

20 yüzyılda kurulan TC gibi İran gibi faşist ırkçı ulus devletler asimilasyon soykırım ve ırkçı diktatörlükleri inşa ederken.. İnşa ettikleri terörist israilden Kafkaslara Osmanlının birer vilayetleri olan ırak-syria gibi coğrafyalrı ayrı devlet yaparak, Kafkaslarda yer alan Kurdistana Sor üzerine de azeriya ermenia karabagi gibi sahte birçok kanton ve devlet ortaya çıkardılar..

 

Serhat özelinde bu bölgenin boşalmasına Ortadoğu açısından ise sahte suni sınırlarla inşa edilen dikiş tutmayan faşist ulus devletlerin ortaya çıkmasına neden oldular..

Ama sonuç olarak medeniyet nüfusu medeniyet nüfusudur. Ve gittikleri her yeri medeniyetleri ile kültürleri ile aydınlatmaktadırlar.. Bu anlamda Ardahanlılar özelinde Serhatlıların ortaya çıkardığı STK yapılanması giderek ülkemiz genelinde rol-model bir çizgiye kaymaktadır..

 

Faşist ulus devletle son 200-300 yıldır insanlığı esir alan siyon soykırımcı vahşi kapital dalga günümüzde dipten gelen dalga ile dünya halklarının, insanlığın kadrajına girmiş bulunmaktadır.. Bu anlamda artık Amerika, Avrupa dünyanın tüm kıtalarında faşist ulus devletle kurucusu soykırımcı patronları küresel aile ve firmalar için çember giderek daralıyor.. Faşist ulus tüm devletler yıkılma sürecine girdiler.

Bu krizi durdurmak için Rusyayı midelerine indirmeye çalıştılar.. Bu projenin mimarı Amerika İngiltere terçörist İsrail hem kendi vatandaşlarının kendi devletlerini sarması, ablukası hemde rusyanın küresel ölçekte dünya halkları tarafından desteklenmesi sahiplenmesi eski soykırım sömürü planlrını yerle bir etdi..

 

Dünyamız bu yüzyılla önümüzdeki yüzyıl Dünyanın tek devlet-tek millet olacağı dünya konfederasyonuna , insanlığın uzayda kolonileşme sürecine kayıyor..

 

Nasıl Amerika-Avrupa halklar içten içe devlet aygıtını ablukaya aldıysa.. Son iki yüzyıldır Anadolu-Mezopotamya-Ortadoğu’da halklar, terörist israilden afganistana alana döşenen tüm faşist ulus devletler, kutsal devlet yalan dolanları , kurtarıcı put-totemleri ile..  yerle yeksan edecek bir yapılanmaya girdiler..

 

Serhatlıların yaktığı meşale Filistin’den Afganistan’a Anadolu Birleşik Devletleri Federasyonuna giden yolu bölgenin bütün halklarının görmesini sağladılar..  Bu yüzyılla önümüzdeki yüzyıl dünyanın en güçlü federasyonlarından birinin doğumuna imza atacağız.. Yüzyıllardır birbirine akraba halklara ırkçılığı ve soykırımı pompalayan tüm siyonist sergerdeler mezarlarında dahi olsa çıkarılıp yargılanacaklardır..

ETİKETLER : Sarzep Derneği bu yıl yaptığı dayanışma gecesinde yeri yerinden oynattılar katılım coşku halaylarla yer-gök inledi..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA